Op déze 2 betoverende eilanden vier je vakantie als een Griekse godin

by Evelyn van Hasselt 21.07.2017

Wil je graag met vakantie maar heb je nog niks geboekt? Dan hebben wij een tip voor je! Kefalonia en Ithaka zijn twee mysterieuze Griekse eilanden die je inner goddess gegarandeerd naar boven halen. 

Op déze twee eilanden vier je vakantie als een Griekse godin

Met divagedrag hebben we helemaal niks op de Holistik redactie, maar vakantie vieren als een godin is een ander verhaal. En waar kan dat beter dan op een ongerept Grieks eiland? Het echte godinnengevoel ervaar je op Kefalonia en Ithaka.

Kefalonia

kefaloniaKefalonia is een van de minder bekende eilanden van Griekenland. Maar dat betekent niet dat dit pareltje niet alles in huis heeft om jouw inner goddess te laten ontwaken. Wat denk je van de zeldzame bloemen en planten die er groeien, de wilde paarden die tussen de naaldbomen opduiken en de betoverend mooie druipsteengrotten? Eén van de meest mysterieuze plekken op het eiland is de cave of nymphs, een grot met kristalhelder water die onderdeel uitmaakt van het ondergrondse Melissani meer. Ook de hoofdstad Argostoli is een aanrader. Vooral om de prachtige zeeschildpadden die er bijna elke ochtend in het haventje rondzwemmen. Ze paren nabij de Drapano brug en eten van de vis die door de vissers over boord wordt gezet. Ook de moeite waard is het Ainos National Park, alleen al om de prachtige dennenbomen die er groeien. De beste maand om dit eiland te bezoeken is september. En een fijne plek om te overnachten is My little place on the hill, een complex tussen de olijfbomen en palmen dat wordt gerund door de charmante Alex. Voor de inrichting heeft hij gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en objecten die hij tegenkwam in de natuur. Just the way we like it:-).

Ithaka

cottages ithakaOok Ithaka is relatief onbekend. Dit eilandje ligt ten noord-oosten van (het veel grotere) Kefalonia, hiervan gescheiden door een 3,5 kilometer brede zeestraat. Volgens de Griekse mythologie was Odysseus koning van Ithaka. Hij woonde er samen met zijn adembenemend mooie vrouw Penelope. Misschien wel het meest charmante havenplaatsje van het eiland is Kioni. Kioni ligt aan een baai en is omringd door zwoel geurende olijfbomen en cipressen. Je kunt er zeiljachten van over de hele wereld zien aankomen (en hun knappe schippers;-)). Lunchen doe je bij Calypso (probeer vooral de gegrilde octopus!). Voor iets meer reuring – met de nadruk op ‘iets’ – kun je terecht in het enige stadje van het eiland: Vathi. Hier kun je heerlijk slenteren door de smalle straatjes en de tijd vergeten. Een fijne plek om te overnachten? De pastelkleurige Cavos Sunset View Cottages zijn een aanrader.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter en ons te volgen via Instagram

Ben je enthousiast geworden over deze goddelijke eilandjes? Bij Eliza was here weten ze precies waar je kunt overnachten. Ook op de kleinere, minder toeristische eilandjes. So check it out!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN