Zin in een vegan pizza? Bij Mastino moet je zijn!

by Karlijn Visser 07.06.2016

Het is prachtig weer. En waar zijn Amsterdammers dan te vinden? Juist. Op het terras. En dan het liefst tot sluitingstijd. Zo zat ik laatst op een broeierige zaterdagavond bij pizza salon Mastino in de Pijp, waar de plat geslagen krokante deegballen me om de oren vlogen. Waarom? Ze maken er veggie én vegan pizza’s. En – trust me – die wil je niet missen. 

Zin in een vegan pizza? Bij Mastino moet je zijn

Ik hoorde het via de tamtam: ergens in de Amsterdamse Pijp verkopen ze veggie en vegan pizza’s die ook nog eensplace to bio Mastino pizza Amsterdam glutenvrij zijn. Wauw! Er zit maar één ding op. Proeven die heerlijkheden en zo snel mogelijk ook. Mijn zoektocht eindigde bij Mastino, een knusse en chaotische pizza salon vlak achter de Albert Cuypstraat. Eigenaresse Novella Rosi komt uit Italië. En daar zijn de vrouwen de baas en vol temperament. Zo ook Novella. Prachtig om te zien met hoeveel passie zij haar zaak runt. ‘Ehm willen jullie wat drinken’ vraagt Jan-Willem, de echtgenoot van Novella. ‘Nou graag. Doe maar een spa rood en Lurisia drankje’ antwoord ik. ‘Geen idee wat dat is maar ik kom er wel achter’ zegt Jan-Willem, die aan het werk gezet is door zijn vrouw. ‘Ik werk hier nooit. Kwam alleen iets afgeven en ineens sta ik al drie uur pizza dozen te vouwen’. Kijk, dat is pas liefde.

Vegan cheese

mastino karlijn visser new vegan pizzaDat Novella haar man heeft ingeschakeld is meer dan begrijpelijk gezien de ellenlange rij bij de bar, waar de pizza’s niet tegenop te bakken zijn. Maar serieus: de pizza’s zijn het wachten waard. Novella en haar team hebben namelijk écht verstand van zaken. De bodem is dun en knapperig. De ingrediënten vers en biologisch. Je kiest voor een pizza rosso (met tomatensaus) of een pizza bianca (zonder tomatensaus) volgens de authentieke Italiaanse receptuur. Wat Mastino een eetgelegenheid van nu maakt is dat er een paar vegan pizza’s op de kaart staan. Mijn favoriet? De New Vegan met courgette bloemen, truffel olie, vegan cheese en aardappel/courgette schillen. En ja, ik weet zeker dat ook mannen deze variant waarderen. Dat zegt genoeg. Dan hebben we het over pizza zoals pizza bedoeld is. Zonder zware vertering na afloop. mastinopizza.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN