Zeeland: Karlijn kachelde van het knusse Middelburg naar het Veerse Meer

Travel
middelburg, citytrip, zeeland, Karlijn Visser, hotel aan de dam
karlijn visser

Karlijn Visser
20.09.2016

Na de hele zomer in Amsterdam voornamelijk al tikkend achter mijn laptop te hebben doorgebracht, was het tijd voor frisse lucht en een nieuwe omgeving. Ik pakte de auto voor een 2 uur durende rit naar Middelburg om een paar dagen als Zeeuws meisje te leven. 

Zeeland: Karlijn kachelde van het knusse Middelburg naar het Veerse Meer

middelburg, citytrip, zeeland, Karlijn Visser, Peugeot 108Als kind namen mijn ouders ons jaarlijks mee naar boerderijcamping de Weidebloem in Arnemuiden. Niet zelden rinkelde de wekker daar om 3 uur ‘s nachts. Foutje? Nee hoor. Dan werd er een kalfje geboren en kwam boerin Nel ons halen. Want daar wilden mijn broertjes en ik natuurlijk bij zijn. Front row graag. Na al dat jeugdsentiment was ik benieuwd wat er van het Zeeland, zoals in mijn geheugen gegrift, is overgebleven.

Ontdekkingstocht in Middelburg

Ons lieveheersbeestje op middelburg, citytrip, zeeland, Karlijn Visser, hotel aan de damwielen, de Peugeot 108, bracht ons tot pal voor de deur van Hotel aan de Dam: een knus hotel net buiten het drukke centrum van Middelburg. De 13 kamers zijn allemaal anders van inrichting. Mijn vriend Miko en ik verbleven in de Heeren Kamer. Wellicht een genant detail, maar wat ik als eerst doe zodra ik alleen in mijn hotelkamer ben achtergelaten: hard rennen naar de badkamer en daar checken welke beauty-producten er staan. Vast een meisjes-ding… Tot mijn verrassing trof ik hier vegan N.4 High Performance Hair Care aan. Eigenaresse en general manager Adina van der Linden snapt het. Naast een neus voor de juiste beauty producten is ze een samenwerking aan gegaan met Scalda. Dit is een hotel management opleidingsinstituut waarvan hun leerlingen een allround stage lopen bij Adina. Een soort zelfde constructie als bij het College Hotel in Amsterdam. Super sympathiek. Zo leren jongeren het hotelwezen van binnen en van buiten kennen. Een koekje vergeten bij de koffie kan dus gebeuren. Maar geen ramp, want dat is eens maar nooit meer.

middelburg, citytrip, zeeland, Karlijn Visser, nummer 7Eet kunst

Die avond eten we bij Restaurantje Nummer 7, opgericht door echtpaar Janine en Michiel Kunst. Hun achteraam doet het eten eer aan. De gerechten zijn voornamelijk Frans internationaal georiënteerd met hier en daar een Zeeuwse twist. Zo is het brood bijvoorbeeld gemaakt van o.a. gefilterd zeewater. Nummer 7 ligt net buiten het centrum,middelburg, citytrip, zeeland, Karlijn Visser, nummer 7dat overigens heel overzichtelijk is en je alles op loopafstand kunt doen. Na een avond tafelen buiten op het terras, wandelen we rozig en voldaan terug naar ons hotel. De volgende ochtend roept het ontbijt alweer. Het is prachtig weer en kunnen dus lekker buiten in de tuin zitten van het herenpand. Waar ik blij van werd? De rijstmelk van het merk
Lima, waar ik zowel een kom fruit mee afgevuld heb als wel mijn caffe latte. Dan is het tijd om de stad verder uit te pluizen.

Middelburg – Part Two

In dit artikel deel ik mijn andere tips als het gaat om de leukste straat van Middelburg, diverse winkeltjes, een vegan ijszaak, koffie barretjes en een fijne lunch room.

Een overnachting in Hotel aan de Dam boek je vanaf €110. Ook werken ze samen met verrassingsreisorganisatie srprs.me. Even geleden heb ik een nachtje gelogeerd in Hotel The Roosevelt. Beide hotels staat met stip in mijn top 3! 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link