Dit zijn volgens Eef de 3 yogascholen met de beste vibe van Amsterdam

by Evelyn van Hasselt 26.02.2018

Afgelopen zomer werd ik 40. Nu is het zo dat je lijf tot je 40e voor jou zorgt. Daarna zijn de rollen omgedraaid en wordt het tijd dat jij voor je lichaam gaat zorgen. En of ik het nou leuk vind of niet, yoga maakt daar een essentieel onderdeel van uit. En dus volg ik gemiddeld één tot twee yogalessen per week. Mijn 3 favoriete adressen in Amsterdam? Je vindt ze hier.

Dit zijn volgens Eef de 3 yogascholen met de beste vibe van Amsterdam

Yoga maakt je weer bewust van je lichaam. Je keert je aandacht, die de hele dag naar buiten is gericht, naar binnen. Door contact te maken met je lijf wordt het makkelijker om de signalen die het afgeeft op te vangen. En precies dáár begint goed zorgen voor jezelf. Je lichaam is meer dan een optelsom van organen en fysieke processen. Het is een holistisch systeem en een intuïtieve gids. Als je jouw lijf aandacht geeft met behulp van yoga open je de weg van innerlijke wijsheid en verbinding. En sinds ik me dat realiseer, stap ik met steeds meer plezier de mat op.

Eén systeem, overal yoga-en

Omdat ik alles behalve een doorgewinterde yogini ben, zit ik nog volop in de ontdekkingsfase en probeer ik allerlei stijlen én scholen uit. Een paar maanden geleden ben ik daarom lid geworden van OneFit. OneFit is het grootste health- en fitnessnetwerk van Nederland en is actief in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Zie het als één systeem om overal te sporten. Op OneFit zijn honderden sportscholen, yogascholen, pilatesstudios en crossfitboxen aangesloten. En je kunt ze allemaal uitproberen. De enige restrictie is dat je maximaal 4 x per maand naar één locatie kunt gaan. Met een app kun je jouw persoonlijke schema inplannen. Het abonnement (59 euro per maand) is per maand opzegbaar. De 3 yogascholen in dit artikel zijn bij OneFit aangesloten, maar het aanbod is nog veel groter. Wat denk je van De Nieuwe Yogaschool, The Conscious Club, Bluebirds Yoga, Yogafest Studio en Sukha Yoga? Allemaal yogascholen die ik zéker nog ga uitproberen.

1) Yogaspot – Laan der Hesperiden 142

Yogaspot is een relatief kleine yogaschool vlakbij het Olympisch Stadion. Het maximaal aantal studenten per les ligt tussen de 12 en 16. Er is dus voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding. En als je – net als ik -nog niet zoveel ervaring hebt is dat heel prettig. Zelf kom ik bij Yogaspot voor yoga nidra lessen (‘slaap yoga’). Ik ben een slechte slaper en kan me moeilijk ontspannen, maar na een uur zweven tussen waken en slapen val ik als een blok in slaap. Handig om te weten: Yogaspot heeft geen douches. Op de website van deze yogaschool lees ik dat dit een bewuste keuze is: In zweet zitten belangrijke zouten en mineralen. Na enige tijd neemt je lichaam deze door de huid weer terug op. Deze helpen bij je herstel. Als je gelijk gaat douchen spoel je ook deze belangrijke stoffen van je lijf. Weet wat geleerd!

2) The Rub – Kromme Mijdrechtstraat 110 H

the rub amsterdamThe Rub is een ware selfcare hotspot in het leven geroepen door Jade Calitz. Je kunt er terecht voor massages, gezichtsbehandelingen én fantastische yogalessen. Zelf volgde ik een Vinyasa Flow les van Janine Burink, een yoga teacher die bekend staat om haar prachtig gestroomlijnde bovenarmen. De muziek die Janine tijdens de yogales draait is perfect afgestemd op de flow van de bewegingen, en zo vliegt het uurtje voorbij. Naast Vinyasa kun je bij The Rub ook terecht voor Yin, Hatha en zwangerschapsyoga. Een groot pluspunt van deze boutique studio is het knusse karakter. Bij The Rub kun je met maximaal 6 personen yoga-en. En misschien wel het allergrootste voordeel van deze locatie is dat je jezelf na een yogales kunt belonen met een massage (Jade heeft gouden handen!) of een heerlijke gezichtsbehandeling van Sarah Piening van Beauty Bewust.

3) Studio 191 – Lutmastraat 191 B

studio 191Studio 191 ligt op zeker 20 minuten fietsen van mijn huis maar dat heb ik graag voor deze yogaschool over. Wát een prettige vibe! Zodra je open de drempel stapt waan je je – dankzij de brick wall en plafondventilatoren – in een studio in New York. Heel groot is deze yogaschool niet, maar persoonlijk vind ik dat juist de charme van Studio 191. Het aanbod in lessen is heel divers: van barre lessen ( de barre booty les zit standaard vol en schijnt loodzwaar te zijn) tot power pilates en zelfs surf yoga. Op een gemiddelde zaterdag staan er 17 (!) verschillende lessen op het programma. Je kunt hier echter ook terecht voor minder exotische lessen. Zelf ben ik fan van de Flow for All les op zondagochtend die ik standaard afsluit met een acaï bowl van Juicebrother (zit vlak om de hoek).

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN