Recept: hartige haverkoekjes uit De Yoga Keuken

Food
Yogakeuken, recept hartige haverkoekjes
karlijn visser

Karlijn Visser
22.08.2018

Meer dan 100 vegetarische recepten voor meer energie, balans en geluk. Glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Je vindt ze allemaal in De Yoga Keuken: hét kookboek voor als je jouw yoga practice wil verdiepen met passend eten voor elke chakra. Maar ook niet-yogi’s worden blij van dit mooi vormgegeven boek van yogi en voedingsexpert Kimberly Parsons. Het staat vol met toepasbare kennis over voeding voor iedereen die van smaakvol, gezond eten houdt. Deze lichte hartige haversnacks vielen ons op omdat we haver meestal met zoet combineren. Maar sinds we Kimberley kennen, weten we dat het ook anders kan ;-). Het recept vind je hieronder. 

Recept: hartige haverkoekjes uit De Yoga Keuken

Kimberly: “Deze haverkoekjes zijn ideaal voor die momenten waarop je zin hebt in een hartige, lichte snack. Ze zijn ook heel handig om mee te nemen en hebben een heerlijke pizzasmaak. Voel je trouwens vrij om de ingrediënten naar eigen smaak aan te passen. Zo kun je de courgettes door wortels vervangen en de feta door bijvoorbeeld geitenkaas”.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Ingrediënten voor 12 hartige haverkoekjes

– 1 eetlepel kokosolie
– 1 kleine rode ui, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 courgettes, geraspt
– 3 eetlepels kalamata-olijven, ontpit
– 2 eieren, licht geklopt
– 50 ml olijfolie
– 250 g glutenvrije haver- of gierstvlokken
– 1½ theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel zeezout
– ½ theelepel versgemalen zwarte peper
– 150 g verkruimelde feta

Bereiding hartige haverkoekjes uit De Yoga Keuken

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een rechthoekige bakvorm van 36 x 20 cm met bakpapier. Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de ui en paprika zacht. Voeg de courgettes en olijven toe en laat alles nog een paar minuten zachtjes bakken. Doe het groentemengsel in een grote kom en voeg de eieren, olijfolie, havervlokken, oregano, het zeezout en de versgemalen zwarte peper toe. Kneed alles met je handen goed door elkaar en verdeel het mengsel over de bakvorm. Strooi de verkruimelde feta over de bovenkant en druk het mengsel vervolgens, met je handen of een spatel, stevig in de bakvorm. Strooi er tot slot nog wat oregano over. Bak het geheel 35 minuten in de oven, of tot het goudbruin en gaar is. Laat het dan afkoelen en snijd het in 12 vierkantjes.

De Yogakeuken, Kimberly Parsons, €24,99 via Bol.com

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link