Getest: 5 x wortelsap in Amsterdam

Food
wortelsap test
wortelsap test


16.04.2016

wortelsap testWaarom wortelsap? Wortelen bevatten flavonoïde en bètacaroteen. Dit laatste zit bomvol pro-vitamine A en werkt als een krachtig antioxidant. Daarnaast beschermt bètacaroteen in de huid tegen UV-schade. Mooi meegenomen nu de voorjaarszon zich weer vaker laat zien. Tijd voor een heuse wortelsappentest.

Puur wortelsap is saai. En bij de meeste sappenbars staat de volgende variant standaard op het sapmenu: wortel, sinaasappel, gember. Een klassieker laten we maar zeggen. En de perfecte combi van zoet, zuur en pittig. Here we go.

Wortelsappen test

1) Cora, Prinsengracht 705 A

Cora is vooral bekend vanwege de zalige belegde ciabatta‘s, maar er wordt ook volop geperst. Het fruit is ijskoud gekoeld dus het sap is ook koud. Misschien wel te. Zoetekauwen moeten bij Cora zijn, want het sinaasappelsap overheerst. En het sap mag dan wel koud zijn; het is niet koudgeperst. Een deel van de waardevolle vitamines en mineralen hebben het persproces helaas dus niet overleeft. Prijs? €4,50 (één maat)

2) Hartje Oost, Javastraat 23

Ook hier is het sap koud, maar niet brain freeze koud zoals bij Cora. Ze zijn gul met de gember dus het sap is goed pittig. Er zit ook veel vruchtvlees in. Lekker! (Als je ervan houdt.) Helaas wordt er ook hier niet koudgeperst. Bonus: voor of na het sapje shop je hier de mooiste en eerlijke producten. Schoenen van Toms, een fijne trui van Samsøe & Samsøe of een stuk zeep of een geurkaars van het Zweedse natuurmerk L:A Bruket. Prijs? €4,50 (klein)

3) ROOTS, Heisteeg 8

De sappen worden ’s ochtends koudgeperst op hun vestiging aan de Amstelveenseweg en daarna in mooie glazen flessen gekoeld uitgestald bij hun mini vestiging in de Heisteeg. Een grote fles kost €7,- maar daar kun je dan ook de hele dag mee doen. De glazen fles heeft een stevige draaidop dus je gooit ‘m veilig in je tas. En omdat het sap koudgeperst is blijven er meer gezonde vezels achter. Je moet wel echt van pittig houden, want bij ROOTS vullen ze de wortel, gember en sinaasappel aan met kurkuma en limoen. Het sap is dus kruidig en zuur en verre van zoet. Prijs?  €7,- (een gróte fles)

4) SNCKBR, Van Woustraat 36

Het recept wortel, gember en sinaasappel staat niet op de kaart, maar wordt op aanvraag wel gemaakt. Eigenlijk maken ze alle combinaties die je maar wilt. Wat FIJN! Voor je neus gaat het verse sinaasappelsap, de wortelen en gember samen in de blender (dus niet koudgeperst). Er zit zo’n romige, zoete schuimkraag op en het sap is niet koud. Het drinkt lekker. Ze gebruiken veel sinaasappelsap, dus wederom een aanrader voor wie ‘m graag zoet heeft. Kom overigens niet op vrijdagavond om 19.30 uur vragen om zo’n op maat gemaakte sap to go. Vanwege de drukte op dat uur kunnen ze custom-made sapjes niet beloven. Prijs?  €5,50 (één maat)

5) Vitaminstore, Beethovenstraat 59

De Vitaminstore zit door het hele land, maar niet alle vestigingen hebben een sappenbar. Ook werken ze helaas niet met een slowjuicer, maar alles gaat wel vers voor je neus de blender in. De verhouding zoet/zuur/pittig lijkt precies te kloppen. Het fijne is, dat je gelijk weer even je vitamines en mineralen kunt inslaan én – beauty addicts opgelet – ze hebben ongeveer de hele collectie van Intelligent Nutrients, het gecertificeerde bio huidverzorgingsmerk. Yours truly is fan van de “7 aromatics”, 7 aromatische oliën voor huid en haar waarvan elk nummer staat voor een energiecentrum in je lijf (chakra). Bijvoorbeeld nummer 5, “Innercalm, wind down” – voor rust in je kop. Of nummer 2, “Seductive, make love” – voor, jep, making love. Goed, terug naar het wortelsap. Dat is hier dus ook goed te pruimen. Prijs? €3,75 (klein)

Beeld: de prachtige foto van Sophie is gemaakt door Lucas Jansen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link