Verlopen – WIN: 3 x 2 vrijkaarten voor de tentoonstelling ‘HELENDE KRACHT’ in Museum Volkenkunde

Holy Crap
Moon Milk
Moon Milk


06.11.2019

Ieder mens streeft naar geluk en gezondheid. De manier waarop we dat bereiken, verschilt. Zit je niet lekker in je vel? Dan ligt een doktersbezoek voor de hand. Maar in de grote tentoonstelling HELENDE KRACHT gaat het over genezingstradities wereldwijd. Verwacht een scala aan ritueel specialisten en genezingspraktijken die voor veel mensen in de wereld belangrijk zijn. Het aanbod is enorm: van winti en ayahuasca tot sjamanen en heksen. Wil jij daar ook bij zijn? Lees dan snel verder om kans te maken op 3 x 2 kaarten t.w.v. €30 voor deze bijzondere tentoonstelling in museum Volkenkunde in Leiden.

WIN: 3 x 2 vrijkaarten voor tentoonstelling ‘HELENDE KRACHT’ in Museum Volkenkunde

Laat je meenemen op een spirituele reis en maak kennis met healers die in Nederland werkzaam zijn. De diversiteit is enorm. Bewonder de bijzondere volkenkundige collecties met buidels vol geneeskrachtige stoffen, betekenisvolle sieraden en sjamanenmantels, priesterstaven en magische tekeningen. Verbaas je over de vele amuletten uit de hele wereld: van Groenland tot Pakistan en van Mexico tot Tibet.

Bijzondere kunstwerken

In de tentoonstelling neemt hedendaagse kunst een belangrijke plaats in. Tal van bekende en minder bekende kunstenaars hebben zich namelijk laten inspireren door het thema ‘helende kracht’. Meteen al bij binnenkomst tref je het kunstwerk Freud White Sacrifice van Sokari Douglas Camp. Ze verbeeldt hiermee haar visie op psychoanalyse als een typische westerse omgang met psychische problemen. Op een groot scherm tref je Maria Abramovic met haar performance kunst The artist is present. Het kunstwerk The altar van Damian Hirst is een uiting van de thematiek die in zijn oeuvre telkens terugkeert: leven en dood. Specifiek in dit kunstwerk verbeeldt hij zijn idee hoe de farmaceutische industrie geleidelijk de plaats van religie heeft ingenomen. Van de Haïtiaanse kunstenaar Edouard Duval Carrié is het indrukwekkende After Heade – Cascade and Hummingbirds te zien. Een nachtelijk landschap van glitterlijm; sprookjesachtig maar bepaald geen onschuldig landschap. Het werk heeft alles te maken heeft met de koloniale geschiedenis van Haïti en met de gedachtewereld van vodou.

Speciale app

Bij de tentoonstelling is een speciale app (genaamd Helende Kracht) ontwikkeld. Persoonlijke verhalen, stellingen en achtergrondinformatie bij de voorwerpen: je wordt er nóg wijzer van. Ook is er een podcastserie gemaakt. Luister waar en wanneer jij wilt naar mooie verhalen en meer achtergrond bij deze intrigerende tentoonstelling.

Themadagen

Op 10 november, 1 december en 5 januari zijn er zogenaamde Specials: themadagen die aansluiten bij HELENDE KRACHT. Op deze 3 dagen zijn er allerlei workshops, lezingen, rondleidingen en demonstraties.

WIN: 3×2 vrijkaarten voor tentoonstelling ‘HELENDE KRACHT’ in Museum Volkenkunde

Wil jij je ook laten inspireren door de verschillende helende krachten wereldwijd? Doe dan mee en maak kans op 3×2 vrijkaarten voor de tentoonstelling ‘HELENDE KRACHT’ in Museum Volkenkunde. Om kans te maken vragen we je het volgende te doen:

1. Volg Holistik en Museum Volkenkunde via Instagram
2. Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze nieuwsbrief (mocht je dat nog niet gedaan hebben).

Je naam*

Je e-mailadres*

We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

Over een week ontvangt de winnaar bericht per mail. Succes!

 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link