Verlopen – WIN: vegan vitamine D3-pakket goed voor één jaar t.w.v. €99,75

Holy Crap
win vitamine D3
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
11.01.2021

In de winter ligt een vitamine D tekort op de loer, vooral nu we extra veel binnen moeten blijven. Een supplement kan uitkomst bieden. Maar veel supplementen bevatten een dierlijke vorm van vitamine D, afkomstig uit schapenwolvet (lanoline). Gelukkig is er voor de vegetariërs en veganisten onder ons een optie die net zo effectief is: vitamine D3 gewonnen uit korstmos. Wij mogen deze week een winnaar blij (en gezond!) maken met met pakket bestaande uit 5 x 100 plantaardige vitamine D3 capsules van Vitamines per post. Daar kun je ruim een jaar mee vooruit! Doe jij mee?

WIN: vegan vitamine D3-pakket goed voor één jaar t.w.v. €99,75

Net als een plant heb je als mens een flinke dosis daglicht nodig. Onder invloed van zonlicht maakt je lijf namelijk vitamine D aan. Nu de dagen merkbaar korter zijn is bijslikken voor veel mensen geen overbodige luxe. In Nederland schijnt de zon gemiddeld 5 maanden per jaar krachtig genoeg om voldoende vitamine D aan te maken in je lichaam. Een snel rekensommetje leert dat je dus 7 maanden per jaar (van september tot en met maart) te maken hebt met een tekort aan zonlicht. In die periode staat de zon relatief laag en is er onvoldoende UVB straling om je huid te veranderen in een vitamine D-fabriek. De komende maanden zitten we als gevolg van de gedeeltelijke lockdown bovendien meer binnen dan ooit. Dat maakt het extra belangrijk om jezelf er van te verzekeren dat je vitamine D-peil op orde is. Maar waar heb je vitamine D dan precies voor nodig?

Wat doet vitamine D in je lijf?

Strikt genomen is vitamine D eigenlijk geen vitamine maar een hormoon. Je lijf kan het zelf aanmaken met behulp van zonlicht. Het cholesterol in je huid neemt zonlicht op en transporteert dat naar je nieren en lever. Daar wordt het omgezet in vitamine D. Een bekende eigenschap van deze vitamine is dat het je botten en tanden versterkt. Daarbij is het goed voor de opname van calcium uit voeding en zijn er onderzoeken die aantonen dat vitamine D beschermt tegen hart- en vaatziekten. Ook voor je weerstand kan vitamine D bevorderlijk zijn; dat effect is nu natuurlijk meer welkom dan ooit.

Depressieve klachten

Er zijn bovendien steeds meer aanwijzingen voor een verband tussen je stemming en vitamine D. Zo blijkt dat mensen die voldoende vitamine D aanmaken minder vaak last van depressieve klachten dan mensen die weinig van deze belangrijke vitamine hebben. Vermoedelijk verlaagt een vitamine D-tekort het serotoninegehalte, een stofje in de hersenen dat belangrijk is voor je geluksgevoel.

Wanneer een supplement?

Zonlicht en gezonde voe­ding zijn de belangrijkste bronnen van vitamine D. Om allerlei redenen kan het zijn dat je onvoldoende vitamine D uit deze bronnen haalt. Bijvoorbeeld omdat je nu veel tijd binnenshuis doorbrengt. Leeftijd, huidtype en sei­zoen zijn facto­ren die een rol spe­len bij de aanmaak van vitamine D. Extra risico lopen mensen die weinig buiten komen, mensen met een donkere huidkleur, zwangere vrouwen, gesluierde vrouwen en 50+ vrouwen.

WIN: EEN JAAR LANG PLANTAARDIGE VITAMINE D3 T.W.V. €99,75

vitamine d3 win

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en D3. Vitamine D3 wordt het beste opgenomen in je lichaam, maar plantaardige vitamine D supplementen bevatten vaak het minder goed opneembare vitamine D2. Dit supplement van Vitamines per post doet het anders: het bevat vitamine D3 gewonnen uit korstmos. Dat zijn samenlevingsvormen van algen en schimmels. Wij mogen deze week een winnaar blij maken met een pakket bestaande uit 5 verpakkingen van 100 plantaardige vitamine D3 capsules. Daar kun je meer dan een jaar mee vooruit! Om kans te maken, vragen we je om het volgende te doen:

1. Volg @holistiknl, @evelynvanhasselt, @karlijn_visser en @vitaminesperpost via Instagram
2. Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief (als je dat niet al gedaan hebt)

  Je naam*

  Je e-mailadres*

  We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

  Binnen een week krijg je te horen of je hebt gewonnen. Succes!

   

  Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

  Gerelateerde artikelen

  NIEUWSBRIEF
  We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  Gratis Video's
  Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  NIEUWSBRIEF
  We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Body Guide mini


     We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.