WIN: super zachte alpaca-sjaal van Bufandy t.w.v. €60

by Natalja De Vos 27.12.2017

Nu we midden in de winter zitten mag een warme sjaal niet ontbreken in je garderobe. Wat dacht je van een alpaca-sjaal die warmer is dan wol en zachter voelt dan zijde? Het groene label Bufandy creëert deze prachtige sjaals in een klein huiskamerfabriekje in Ecuador. Lees snel verder want wij mogen twee lezers gelukkig maken met een exemplaar.

WIN: alpaca-sjaal van Bufandy t.w.v. €60

Bufandy is opgericht door reisleider Dorien Straathof. Door haar werk komt Dorien vaak in contact met locals en hun cultuur. Tijdens één van haar reizen door Zuid-Amerika werd ze geïnspireerd door de kleurrijke stoffen en handgemaakte producten die de lokale markten opvrolijkten. Alleen de verkoop aan toeristen verliep stroef. Ze kwam op een idee dat uiteindelijk resulteerde in Bufandy. Een label dat de lokale, talentvolle ambachtslieden stimuleert om over hun grenzen heen te kijken, en hen op die manier helpt om (economisch) stappen vooruit te zetten.

Alpaca’s: de wereldsterren van de Andes

bufandy alpacaDe liefde die locals hebben voor de – inmiddels wereldberoemde – alpaca’s werkte aanstekelijk bij Dorien. Deze schattige dieren leven hoog in het Andesgebergte. Door de hoogte en de koude, gure winters is de vacht van de alpaca erg warm. Al eeuwenlang wordt de alpaca vezel gebruikt om kleding te maken die de bewoners van het Andesgebergte bescherming biedt tegen het kille klimaat, maar tegenwoordig heeft de Westerse modewereld deze fantastische vezel ook ontdekt. Doordat de alpaca vezel hol is, worden er gemakkelijk kleine zakjes lucht vastgehouden en zijn de zijdezachte haren ideaal als isolement tegen zowel koude als hitte. Daarbij is alpaca wol ook waterafstotend. Bij de fabricatie van het wol worden geen chemische of mechanische processen gebruikt waardoor het een organisch en milieuvriendelijk product is. Voor degenen die helemaal gek worden van schapenwol dat op je huid prikt, is dit een perfect alternatief. De alpaca vezel bevat geen lanoline waardoor die van nature hypoallergeen is.

Maak kans op een Bufandy sjaal

Om in de winter lekker warm te blijven, mogen wij twee prachtige sjaals van Bufandy weggeven. Ze zijn ontworpen door Fabian uit Ecuador. Hij is een ambachtelijke wever en is nu ook gepromoveerd tot de hoofdleverancier van Bufandy. De Bufandy sjaals zijn een blend van alpaca wol en acryl (80% vs 20%). Ze zouden er heel graag 100% alpaca-sjaals van maken, maar het acryl is nodig om de draad sterker te maken voor tijdens het weef- en (ruwe) borstel-proces. Wil je graag kans maken? Dan vragen wij je twee dingen te doen:

1) Volg Holistik en Bufandy op Instagram
2)Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief (als je dat niet al gedaan hebt)

Je naam*

Je e-mailadres*

We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

Binnen een week krijg je per mail te horen of je hebt gewonnen. Succes!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN