Verlopen – WIN: Philips Somneo Sleep & Wake-up Light t.w.v. €179,99

Holy Crap
somneo philips

Je zou het misschien niet denken, maar in de winter is goed slapen een grotere uitdaging dan in de zomer. Door een gebrek aan daglicht lijkt Klaas Vaak met de noorderzon vertrokken en hebben veel mensen moeite om in slaap te komen. Om over fris en fruitig wakker worden nog maar te zwijgen… Hulp komt in de vorm van een ingenieus apparaat: de Philips Somneo Sleep & Wake-up Light. Dit slaapverwekkende zusje van de ‘gewone’ Wake-up Light simuleert een zonsondergang én helpt je met ademhalingsoefeningen om rustig in slaap te vallen. Lig jij te woelen in de winter? Dan is dit een winactie voor jou!

WIN: Philips Somneo Sleep & Wake-up Light t.w.v. €179,99

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik mijn Somneo pas na twee dagen uit de doos heb gehaald. Niet uit desinteresse, maar omdat het op een of andere manier altijd heel ingewikkeld voelt om een nieuw apparaat te installeren. Toen ik er eenmaal voor ging zitten, had ik mijn Somneo binnen vijf minuten aan de praat en ging er een wereld voor me open. Ik vond de ‘gewone’ Wake-up Light al behoorlijk revolutionair, maar de Somneo gaat nog een stap verder. Zie het als het slaapverwekkende zusje van de Wake-up light. De Somneo heeft namelijk twee extra ontspanningsprogramma’s die je naar dromenland voeren: een zonsondergang simulatie en een ademhalingsprogramma.

Zonsondergang simulatie

somneoPersoonlijk vind ik dit het fijnste programma. De Somneo bereidt je lichaam voor op het slapen door van kleur te veranderen: van fel geel in warm oranje en dan zacht rood. Je kunt er voor kiezen om dit te combineren met de radio, een natuurgeluid of muziek van je telefoon (die je ook met de Somneo kunt opladen). Voor mij voelt de zonsondergang als een inslaapritueel dat helpt om van ‘aan’ naar ‘uit’ te gaan. Vooral op dagen dat mijn hoofd vol zit en ik overdag weinig ontspanningsmomenten heb gehad maakt de Somneo echt verschil en heb ik elke avond het gevoel dat ik begin aan een behaaglijke mini-winterslaap.

Ademhalingsprogramma

Het ademhalingsprogramma helpt je om de spanning van de dag van je af te laten glijden. Terwijl je je ogen gesloten houdt en bewust vanuit je buik gaat ademen, volg je één van de zeven ontspanningsprogramma’s waarvoor ademhalingsritmen zijn ingesteld. Zo kun je kiezen voor het programma ‘4 ademhalingen’, maar ook voor ’10 ademhalingen’ (waarbij je 10 keer per minuut ademt). De Somneo geeft een pulserend licht af dat ‘meebeweegt’ met de ademhalingen. Laat je je liever dat geluid leiden? Dat kan ook. Je ademt dan in als het geluid harder wordt, stopt even als het geluid ophoudt en ademt uit zodra het geluid zachter wordt. Zelf vind ik het programma ‘7 ademhalingen’ het prettigst. Geloof me, dit voelt echt zoveel beter dan over je timeline scrollen voor je het licht uitknipt.

Wake-up

Dat de Somneo Sleep & Wake-up Light je helpt met inslapen, moge duidelijk zijn. Maar dit fijne apparaat zorgt er ook voor dat je fris en fruitig wakker wordt. Net als een echte zonsopkomst wordt het licht van de lamp ‘s ochtends steeds feller. De kleur verandert van zacht rood in warm oranje en fel geel. Met wat gezellige vogelgeluiden op de achtergrond kan ik me geen beter begin van de dag wensen. Zeker niet in de winter wanneer vroeg opstaan soms als een regelrechte kwelling kan voelen.

Afgelopen – WIN: Philips Somneo Sleep & Wake-up Light t.w.v. €179,99

Kan jouw slaap-waakritme wel wat ondersteuning gebruiken? Dan is dit een winactie voor jou. We mogen één lezer blij maken met een Somneo Sleep & Wake-up Light t.w.v. €179,99. Om kans te maken vragen we je twee dingen te doen:

1) Volg Holistik en Philips via Instagram
2) Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief (als je dat niet al gedaan hebt)

Binnen een week krijg je te horen of je hebt gewonnen. Succes!

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Philips. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. Ben je benieuwd naar deze visie? Lees dan vooral dit artikel over hoe wij een eerlijke boterham verdienen met ons platform.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen