Verlopen – WIN: Natuurhuisje voucher t.w.v. €250 voor een mini-escape weg van de massa

Holy Crap
win Natuurhuisje
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
19.01.2021

Als je lichaam en geest érgens van opknappen dan is het jezelf volledig onderdompelen in de natuur. Een verandering van omgeving doet in deze roerige tijd bovendien wonderen voor je energielevel en gemoedstoestand. Zie jij jezelf al zitten, aan een bosrand met een knapperend houtvuurtje voor je neus? Dan hebben we goed nieuws! Deze week geven we namelijk een voucher van Natuurhuisje weg ter waarde van €250. Perfect voor een kleine (veilige!) groene getaway… Doe jij mee?

WIN: Natuurhuisje voucher t.w.v. €250 voor een mini-escape weg van de massa

Dat de natuur helende krachten heeft heb je vast eerder gehoord. Wist je dat alleen al het uitkijken op natuur een positief effect heeft op je gezondheid? Al in 1984 wees een baanbrekend onderzoek van Roger Ulrich uit dat ziekenhuispatiënten eerder naar huis konden als zij in een kamer terechtkwamen die uitkeek op bomen. Ze hadden bovendien minder last van complicaties en minder behoefte aan medicatie. Je kunt je voorstellen dat daadwerkelijk tijd doorbrengen in de natuur een nog veel heilzamere werking heeft. Het biedt verlichting bij oververmoeidheid en zelfs burn-out. Zelfs in de winter, als de bomen kaal zijn.

Attention Restoration Theory

De ‘attention restoration theory’ van Stephen en Rachel Kaplan is een van de meest genoemde verklaringen voor de heilzame werking van natuur. Deze theorie suggereert dat de gerichte aandacht die je nodig hebt om je te concentreren op dagelijkse taken beperkt is en snel uitgeput raakt. Als je je lang of intensief moet concentreren, bijvoorbeeld op een beeldscherm of een boek, ontstaat er ‘aandachtsvermoeidheid’. Je herstelt het beste van deze aandachtsvermoeidheid in een omgeving waar je een andere vorm van aandacht gebruikt: in de natuur. Je kijkt bijvoorbeeld verder van je af en gebruikt meer zintuigen.

Lessen van de winter

De natuur staat in dit seizoen dan wel niet in bloei, ook nu is ze helend. In de winter kunnen de kale bomen je eraan herinneren dat het oké is om je over te geven aan de natuurlijke cycli van het leven. Want hoewel er in de moderne maatschappij weinig ruimte voor is, zijn we als mensen ook onderhevig aan een flow van seizoenen. Je lichaam weet precies wanneer het rust nodig heeft. De winter kan je helpen loslaten, reflecteren, herstellen en nieuwe intenties te zetten voor de lichtere, warme dagen.

Natuurhuisje

Het mooie aan de visie van Natuurhuisje is dat teruggeven er centraal in staat. Tim en Luuk van Oerle, oprichters: ‘Mensen dichterbij de natuur brengen is onze missie. Hiervoor geven wij graag ook iets terug aan de natuur, zodat we er samen nog lang van kunnen blijven genieten. Voor iedere boeking doneren wij €1 aan lokale natuurprojecten. Het herstellen van recreatieve voorzieningen, het verbeteren van het leefgebied van een bepaalde diersoort of het verjongen van een stuk bos ten gunste van de biodiversiteit en klimaatadaptie, elk natuurproject is anders. Zo kunnen we telkens op een andere manier iets betekenen voor de natuur dichtbij huis. We starten met deze lokale natuurprojecten in Nederland, maar we zijn van plan om dit in de nabije toekomst ook in andere landen te gaan doen. Hier vind je meer informatie over de projecten.’

Veiligheid eerst

Veiligheid staat in deze tijd voorop. De natuurhuisjes staan ver weg van de massa en bij veel huisjes kun je voor een contactloos verblijf kiezen. Dat betekent bijvoorbeeld dat de sleutel voor je klaarligt en het ontbijt wordt klaargezet zonder dat je contact hebt met iemand. Zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt, zodat je alleen de deur uit hoeft voor heerlijke, helende wandelingen in je achtertuin.

WIN: NATUURHUISJE VOUCHER T.W.V. €250 VOOR EEN MINI-ESCAPE IN DE NATUUR

1. Volg @holistiknl, @evelynvanhasselt, @karlijn_visser en @natuurhuisje op Instagram
2. Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief (als je dat niet al gedaan hebt)

  Je naam*

  Je e-mailadres*

  We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

  Binnen een week krijg je te horen of je hebt gewonnen. Succes!

  Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

  Gerelateerde artikelen

  NIEUWSBRIEF
  We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  Gratis Video's
  Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  NIEUWSBRIEF
  We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Body Guide mini


     We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.