Wimpers: zo krijg je ze (weer) lang en vol

Body
wimpers

Ooit waren mijn wimpers zo lang dat ze nog nét niet in de knoei kwamen met de glazen van mijn zonnebril. Maar sinds een jaar of 2 worden ze korter en korter en lijken er ook minder wimperhaartjes te groeien. Ik ga toch eens uitzoeken of daar iets aan te doen is…

Wimpers: zo worden ze (weer) lang en vol

Wimpers hebben precies dezelfde functie als wenkbrauwen: ze beschermen je ogen tegen vuil, zweet, water en andere stofjes. Daarnaast hebben wimpers een esthetische functie: ze maken ons oogopslag intenser. Iets dat de oude Egyptenaren al wisten. Zij maakten hun wimpers 4000 jaar voor Christus gitzwart met een mengsel van vet en houtskool. Ook in de tijd waarin we nu leven kunnen wimpers ons niet lang, vol en zwart genoeg zijn. Maar als je ouder wordt of bijvoorbeeld iets te grondig boent bij het verwijderen van (waterproof!) mascara kunnen je wimpers korter en/of minder vol worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je wimpers een boost te geven. De vraag is hoeveel geduld je hebt. Wil je direct resultaat dan zou je wimperextensions kunnen proberen. Vind je het geen probleem om 6 tot 8 weken te wachten tot je verschil ziet? Dan kan een wimperserum of castorolie uitkomst bieden.  Laten we eens iets dieper in deze 3 lash hacks duiken:

1) Wimperextensions

Bij Holistik zijn we eerlijk gezegd niet zo van de quick fixes, maar natuurlijk snappen we dat je soms gewoon snel resultaat wilt. Kies je voor wimperextensions, dan sta je binnen een uur met een volle bos bambi wimpers weer op straat. Zelf heb ik een paar jaar geleden synthetische extensions geprobeerd: dit zijn kleine ‘haartjes’ die tussen en op je eigen wimpers worden geplakt. Het resultaat vond ik prachtig, maar ik mistte het om in mijn ogen te kunnen wrijven. Waar ik ook aan moest wennen, was dat ik mijn ogen niet meer kon reinigen met een facewash. Toch ben ik van plan om het weer eens uit te proberen, maar dan met haartjes van vossenbont. Ik ga alleen nog wel even uitvogelen of die wel op een diervriendelijke manier worden geproduceerd. Nog een tip van doorgewinterde extension dragers: Mix een klein beetje babyshampoo met wat water en breng dit aan bij de wimper aanzet. Hiermee houd je wimperextensions schoon en voorkom je een ophoping van vuil en bacteriën. Want op een ooginfectie zitten we natuurlijk niet te wachten.

2) Wimperserum

Wat ik as we speak aan het testen ben, is een wimperserum. Dit soort serums zijn mateloos populair en schijnen echt te werken. Je moet alleen niet al na 2 weken opgeven (iets waar ik een handje van heb). Het serum dat ik test (ik zit net in mijn eerste week) is van M2 Lashes. Je wimpers groeien in drie fases: de actieve groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Normaal gesproken bevindt 90% van je wimpers zich in de actieve groeifase. Ze groeien 0.16 mm per dag. Wat een serum doet is de groeifase verlengen. Daarnaast vertraagt het de uitval. Het resultaat zou ik na een week of 6 moeten gaan zien. Ik houd jullie op de hoogte! Aan het einde van de zomer breng ik verslag uit.

3) Castorolie

Volle wimpers, maar dan op een natuurlijke manier? Wat je dan zou kunnen proberen is castorolie. Dit middeltje bevat ricinolzuur en essentiële vetzuren die de bloedcirculatie versnellen en je haartjes sneller doen groeien. Kijk op het label en kies voor een 100% natuurlijke olie bijvoorbeeld van Holland Barret (voorheen De Tuinen). Het gebruik van deze olie is super simpel. Je kunt ‘m het beste aanbrengen voor het slapen gaan. Reinig eerst je ogen en breng vervolgens met een wattenstaafjes olie aan op je wimpers. Vergeet de aanzet van je wimpers niet mee te nemen. Castorolie heeft een dikke, stroperige substantie en blijft goed zitten. Ook voor dit middeltje geldt: geduld is key. Je moet dit echt wel een maand of 2 volhouden om resultaat te gaan zien.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen