Verlopen – WIN: Weleda green glamour pakket t.w.v. €100 en boost de biodiversiteit nu het nog kan!

Holy Crap
weleda, natuurmonumenten, geef ruimte aan de natuur
karlijn visser

Karlijn Visser
13.03.2019

Maandagochtend waren Evelyn en ik uitgenodigd op het hoofdkantoor van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland. Ondanks de straffe wind en de kou werd het toch een green glamour ervaring. Vijf jaar geleden is Natuurmonumenten namelijk gaan samenwerken met Weleda, om samen de natuur in Nederland te beschermen en verder te ontwikkelen. Want wist je dat de biodiversiteit in ons land rap achteruit gaat? In de afgelopen 100 jaar nam deze met maar liefst 85% af. Gelukkig kunnen we samen actie ondernemen op een leuke manier waar je groene vingers meteen van gaan jeuken. 

WIN: Weleda green glamour pakket t.w.v. €100 en boost de biodiversiteit nu het nog kan!

Met de net gelanceerde campagne ‘Geef ruimte aan de natuur’ maken Natuurmonumenten en Weleda meer ruimte voor natuur in Nederland. Meer natuur betekent meer leefruimte voor planten en dieren die met uitsterven bedreigd worden. Wist je bijvoorbeeld dat 70% van alle dieren op aarde insect is? En dat 76% van deze insecten de afgelopen 30 jaar verdwenen is? Nog een belangrijk gegeven waarom de gedachte ‘boeiend, die vieze insecten ben ik liever kwijt dan rijk” niet zo productief is: 87% van alle plantsoorten is afhankelijk van insecten en daarmee dus ook de kwaliteit van ons groente en fruit. We hebben ze daarom hard nodig, al die vliegende beestjes waarvan je liever geen close-up foto wil zien om enge dromen te voorkomen ;-). Voor ons waren deze gegevens in elk geval aanleiding om van de mug, de bij en de libelle te gaan houden. Koop je iets van Weleda, dan doneert het merk €1 aan Natuurmonumenten om daarmee 1 m2 natuur te creëren. Dit kan om het herstellen en ontwikkelen van bestaande natuur gaan, maar ook om het aanleggen van nieuwe natuur. Dankzij dit soort projecten worden de overlevingskansen van planten en dieren een stuk groter.

Dit kun jij betekenen voor meer biodiversiteit (ook als je in een stad woont)

Ook jij kunt helpen om het aantal vierkante meters natuur te vergroten. Hoe? Door plantenbakken aan de reling van je balkon te hangen. Google even op ‘favoriete bloemen bijen’ en je weet precies wat je er in moet planten. Als je een achtertuin hebt kun je er voor kiezen om één stoeptegel te verwisselen voor een ‘mini wilde tuin’ waar insecten dol op zullen zijn. Ruim 40% van de Nederlanders met een tuin hebben deze betegeld. Tel uit de winst voor de natuur wanneer iedereen besluit één stoeptegel op te offeren voor de flora en fauna. Kijk voor meer info, praktische tips voor je wilde natuurtuin en 5 toffe natuurgebieden die je niet wil missen op weleda.nl/natuurmonumenten.

WIN: 2 x Skin Food & Wilde Rozen pakket van Weleda t.w.v. €100

weleda, natuurmonumenten, geef ruimte aan de natuurWe verloten deze week 2 x een heerlijk verwenpakket van Weleda, bestaande uit een aantal Skin Food- en Wilde Rozen producten. Zo ervaar je de kracht van de natuur op je eigen huid. Skin Food is misschien wel Weleda’s populairste lijn en geschikt voor elk huidtype, inclusief de meest gevoelige. Ze biedt bescherming en hydratatie dankzij het driekleurige viooltje. De biologische Wilde Roos helpt je huid regenereren en soepel te houden. Met andere woorden: dit is waar je je huid mee verwend als je het verouderingsproces wil verzachten. Om kans te maken vragen we je twee dingen te doen:

1) Volg Holistik en Weleda via Instagram
2) Schrijf je hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Je naam*

Je e-mailadres*

We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

Binnen een week krijg je persoonlijk te horen of je hebt gewonnen. Succes!

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link