Zo tover je water om tot een magische elixer met de kracht van kristallen

Body
water kristallen
Hanneke Peeters

Hanneke Peeters
19.03.2018

Edelstenen zijn niet alleen mooi, je kunt ze ook inzetten om je dagelijkse liter water extra kracht mee te geven. Zodra je een steen in het water legt, neemt het water de energie van de steen op. Hierdoor ontstaat een natuurlijke elixer die op eenzelfde manier werkt als homeopathie. Het wordt via alle lichaamsvloeistoffen door je hele lichaam getransporteerd. Zo vul je jezelf met alle positieve eigenschappen van de steen.

Zo verrijk je water met de kracht van kristallen

Water is een uitmuntende drager van informatie. De Japanse wetenschapper Masaru Emoto (1943 – 2014) ontdekte dat er een direct verband is tussen gedachten en de kristalstructuur van water. Emoto vulde twee flesjes met water, nam twee papiertjes en schreef op het ene papiertje de zin “I love you” en op het andere papiertje “You make me sick.” Vervolgens plakte hij ze op de flesjes en liet ze voor een bepaalde tijd staan. Enige tijd later nam hij een kleine hoeveelheid water uit beide flesjes, deed het in petrischaaltjes en plaatste het onder een microscoop. Wat bleek? Het water in het “I love you” flesje had een mooie harmonische, hexagonale kristalstructuur gekregen. De kristalstructuur van het “You make me sick” flesje was volledig in disharmonie. Emoto kon hiermee aantonen dat water energetisch opgeladen kan worden door gedachten, die niet meer dan zijn trillingen. Als je weet dat het menselijk lichaam voor ongeveer 55-70% uit water bestaat, is de invloed van je gedachten op je gezondheid heel bepalend. Het belang van positief, energetisch opgeladen water drinken kan je gezondheid aanzienlijk verhogen.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

De kracht van edelstenen

gouden driehoekAls je de structuur van water kunt veranderen met gedachten, kun je nagaan wat er gebeurt als je een karaf water verrijkt met krachtige edelstenen. Edelstenen versterken je mentale welzijn. Het idee hierachter is dat je lichaam – net als kristallen – mineralen zoals kalk, kalium, magnesium en ijzer bevat. Daarom passen mensen en edelstenen goed bij elkaar: onze energieën resoneren met elkaar. Naast de match in natuurlijke elementen geven stenen ook een bepaalde trilling af. Deze energie wordt direct in je zenuwstelsel opgenomen. Maar welke kristallen zijn dan geschikt om water mee te verrijken? Met bergkristal, amethist en rozenkwarts zit je altijd goed. Deze drie stenen samen worden ook wel de gouden driehoek genoemd. Ze versterken elkaars werking en brengen alle aanwezige energie in balans. Je kunt deze kristallen echter ook afzonderlijk van elkaar gebruiken. Welke steen je ook kiest, ze toveren water om tot een krachtige elixer ofwel een drankje met magische eigenschappen.

Bergkristal zorgt voor helderheid en bevordert genezing. Gebruik deze steen als je meer focus nodig hebt.

Amethist geeft rust, bevordert een goede nachtrust en werkt ontspannend bij hoofdpijn. Meer contact maken met je intuïtie? Amethist is je beste vriendin!

Rozenkwarts verzacht, helpt bij verdriet en zorgt voor rust en harmonie. Supersteen om in te zetten als je gespannen of te streng voor jezelf bent.

Gebruik géén stenen die eindigen op –iet. Deze lossen op in het water.

Hoe maak je christal infused water?
Reinig de gekozen stenen onder stromend water. Droog ze af en houd ze even in je hand om te verbinden met je intentie. Leg de stenen in een  kan of fles en vul deze met gefilterd water. Laat de kan zo enkele uren staan. Het water heeft nu de energie van de edelstenen overgenomen. Je kunt het water drinken, maar er bijvoorbeeld ook mee koken.

En daarna?
De stenen moeten éénmaal per week schoon gespoeld worden onder de kraan. Of leg ze bij volle maan in de vensterbank om bij het maanlicht op te laden.

Tip van de redactie:

De gouden driehoek die Karlijn en ik altijd gebruiken is van Rock Your World. Kijk maar eens onze Holistik webshop.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.