Feng Shui en de zomer: het Vuur element overheerst dus laat de Lichtstrijder in jezelf ontwaken

Heart + Soul
feng shui, vuur element, gezondheid
Nina Elshof

Nina Elshof
16.07.2018

Het weer is mooi en warm. We worden ondergedompeld in een heerlijke overvloed aan 9-Vuur energie. De zon brandt een gat in de dag en in de lucht; het laat ons innerlijke vuurtje van vrolijkheid oplaaien en brengt ons gemoed in een feestelijke stemming. We zoeken de terrasjes op om dat gevoel te vieren, om het leven te vieren. Samen vooral, met elkaar. Want in je eentje is er geen bal aan volgens het element Vuur. Dit is wat het element Vuur in je naar boven haalt volgens Feng Shui Master Nina Elshof! 

Feng Shui en de zomer: het Vuur element overheerst dus laat de Lichtstrijder in jezelf ontwaken

Het is het seizoen van barbecue’s, feestjes en vrolijke festivals. Een seizoen dat wordt ingeluid door het Pinksterfeest, dat wordt uitgelegd als de uitstorting van de Heilige Geest. Een grootse gebeurtenis die ons als mensen direct in contact brengt met de Geest van God, is althans de bedoeling. Het was tijdens deze gebeurtenis dat “de discipelen vervuld werden met de Heilige Geest en er zich tongen als van vuur boven hun hoofden vertoonden.”

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Passie voor mooie dingen

Het element Vuur kan ons in vervoering brengen en ons in vuur en vlam zetten. Het laat een passie in ons ontwaken of ons een vurig betoog houden over iets ontzettend moois of iets ontzettend onrechtvaardigs. Iets ontzettend moois is het gegeven dat Buddy to Buddy, een initiatief van Willemijn Voorham en Armijn van Roon uit Zutphen, onlangs een Appeltje van Oranje ontving uit handen van Koningin Maxima. Buddy to Buddy is een initiatief dat asielzoekers helpt uit hun isolement te komen door ze te koppelen aan inwoners van de stad. Een groot succes dat inmiddels ook in Breda en Utrecht is uitgerold.

Vurig over onrechtvaardigheden

Iets ontzettend onrechtvaardigs, sterker nog, iets ontzettend vreselijks, is het feit dat in Amerika kinderen van vluchtelingen gezinnen gescheiden worden van hun ouders en in detentie centra worden ondergebracht. Het is dit jaar precies 74 jaar geleden dat D-Day plaatsvond; het begin van de geallieerde landingen in Normandië in Frankrijk. Waarom? Om een eind te maken aan de gruwelen van een regime waarin onder meer kinderen van hun ouders werden gescheiden en in aparte barakken werden ondergebracht, in afwachting van hun eliminatie. De geschiedenis herhaald zich. Bijna. Het element 9-Vuur laat echter geen ruimte voor struisvogel politiek; vuur zet alles, ook het allergrootste onrecht en het allerergste kwaad, in de spotlight zodat we het kunnen zien. Zodat we actie kunnen ondernemen. Zodat we er tegen op kunnen staan. Samen. Want in je eentje is er geen bal aan vindt Vuur.

Chi-veld van levensenergie

Vuur maakt je dan ook ongemakkelijk; je hart vindt geen moment van rust meer als je kwaad en onrecht laat bestaan door er van weg te kijken. Dat mag niet gebeuren. Vier het leven als dat kan. Altijd! En verdedig de kwetsbaarheid van een kind met het vuur van je hart. Altijd! Want het chi-veld van levensenergie dat vergiftigd wordt door de angst van een kind dat gescheiden wordt van zijn ouders, is hetzelfde chi-veld van levensenergie waarmee wij ook omringd worden en die wij inademen. Maar als wij datzelfde chi-veld van levensenergie voeden met liefde en compassie, door ons uit te spreken, door te doneren, door actie te ondernemen, door petities te tekenen, door onze minister president op te dragen die andere president ter verantwoording te roepen, dan, ja dan, dragen we een klein steentje bij aan het ter verantwoording roepen van het kwaad. Het kwaad dat alleen bestreden kan worden door het onvervaard, met een vurig hart, in de ogen te zien en te benoemen zodat zijn kracht ontnomen wordt.

Strijder van Licht

Het element Vuur daagt je uit jezelf te laten zien als een Strijder van het Licht, waardoor je automatisch een Bestrijder van het Kwaad en de Duisternis wordt. En daar kunnen er nooit genoeg van zijn. Hoe ongemakkelijk is het element vuur voor jou? Of ben je iemand die de warmte en zichtbaarheid die het brengt juist waardeert?

Wil je de andere blogs van Nina nog eens nalezen? Je vindt ze hieronder:
Feng Shui & tuin en balkon
Feng Shui en het belang van verdiepingen
Feng Shui en de cyclus van de 5 elementen
Feng Shui en lijstjes
Feng Shui en de achterdeur
Feng Shui en de keuken
Feng Shui en verhuizen

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link