Zo haal je het meeste uit de ambitieuze Volle Maan in Steenbok: 3 selfcare tips

Heart + Soul
volle maan steenbok
Hanneke Peeters

Hanneke Peeters
03.07.2020

Aanstaande zondag – om 6.44 uur precies – vieren we Volle Maan in Steenbok. Dit is het moment waarop de zaadjes die we tijdens Nieuwe Maan in  Steenbok (kerst 2019) hebben geplant, tot bloei kunnen komen. Weet jij nog wat jouw zaadjes waren? Vaak komen ze in de vorm van goede voornemens, een idee, een verlangen, ambitie of doel. Wees gerust: ook als je de Nieuwe Maan in Steenbok minder bewust hebt ervaren, biedt deze Volle Maan waardevolle kansen voor heling en groei. Hanneke Peeters van Rock Your World vertelt hieronder meer over de specifieke energie die deze Volle Maan met zich meebrengt, en deelt 3 bijbehorende selfcare tips. 

Zo haal je het meeste uit de ambitieuze Volle Maan in Steenbok: 3 selfcare tips

Hanneke: ‘Een Volle Maan is het moment in de maancyclus waarop dat wat we van binnen voelen, er van buiten uit komt. Misschien ben je deze dagen extra gevoelig, voel je je moe of ben je juist erg geïnspireerd. Dit zijn emoties die belangrijke informatie geven over je huidige staat van zijn. Aan jou de taak om ernaar te luisteren en handelen, zodat je verantwoordelijkheid neemt voor de richting van je leven. Dit is het moment om het roer (opnieuw of steviger) in handen te nemen!

Reset de stroom van je levensenergie

Bezig zijn met persoonlijke en/of zakelijke doelen voedt je levensenergie enorm. Stromende levensenergie geeft onze ogen en huid een stralende gloei en zorgt ervoor dat we ‘s ochtends makkelijk uit bed komen. Het kan heel goed zijn dat de turbulente energie van de afgelopen maanden je van je stuk heeft gebracht, en je niet meer goed voelt wat je eigenlijk ambieert. Misschien was je levensenergie laag: je voelde je futloos, ontevreden en rusteloos. Deze Volle Maan is een krachtig moment om jezelf te resetten, focus te leggen op wat je wél wilt, en je pad daar naartoe uit te stippelen.

De betekenis van het teken Steenbok

Een Volle Maan staat steeds in een ander sterrenbeeld. Door te kijken naar de betekenis van het teken, kun je de Volle Maan energie nog meer toespitsen op een bepaald levensgebied. Deze Volle Maan staat in Steenbok, een sterrenbeeld dat staat voor ambitie, verantwoordelijkheid en stabiliteit. Dit vrouwelijke en introverte teken representeert daarnaast het element aarde. Aarde zorgt voor structuur en fundament: zonder aarde groeien er geen zaadjes. Aarde staat voor zelfvertrouwen en geeft zekerheid. Door je selfcare rituelen rondom deze Volle Maan bewust af te stemmen op het element aarde, kun je profiteren van de kracht ervan. Je lichaam en geest komen dan meer in balans – en dat is wat we nu allemaal wel kunnen gebruiken, denk ik.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

3 selfcare tips om het meeste uit deze Volle Maan te halen

1) Geef ruimte aan dromen en verlangens

In de dagelijkse hectiek is er niet altijd ruimte om te voelen waar je precies naar verlangt. Doordat we in de zomer vaak meer tijd nemen om uit te zoomen, krijgen we (op dat strandbedje;)) ineens allerlei ideeën. Zonder to-do lijst onstaat er simpelweg ruimte in je hoofd om verder te denken dan de gebruikelijke e-mails en boodschappen. Het lezen van een inspirerend boek of het volgen van een online course die gericht is op persoonlijke groei helpen je na die eerste ideeën verder op weg. Maak deze Volle Maan ook eens een moodboard om op een speelse manier contact te maken met je intuïtieve verlangens. Je intuïtie is je beste vriendin als het gaat om het voelen en visualiseren van dromen en verlangens. Schrijf, nadat je het moodboard hebt gemaakt, op welke eerste stap je in juli gaat zetten om dichterbij het vervullen van je droom te komen.

2) Onderzoek welke rol je vader speelt in je huidige leven

Ieder teken van de dierenriem (sterrenbeeld) representeert een chakra. Voor Steenbok is dit het wortelchakra. Dit energiecentrum bepaalt onder andere hoe veilig en gegrond jij je voelt. Veiligheid geeft ons het vertrouwen dat we dagelijks nodig hebben om te functioneren in deze wereld. Bij een gebrek aan veiligheid krijgt angst de overhand, waardoor (ogenschijnlijk) simpele handelingen en interacties een gevecht kunnen worden.

Reflecteer op de relatie met je vader

Ons gevoel van veiligheid wordt onder andere bepaald door wat we meemaken en hoe we opgevoed zijn. De komende maan staat in Steenbok en dit teken staat voor de vader(figuur) in je leven. De relatie die we met onze vader hebben geeft inzicht in hoe we denken over verantwoordelijkheid, en hoe veilig we ons voelen. Schrijf deze Volle Maan eens op wat je geleerd hebt van je vader. Was hij überhaupt aanwezig? Wat zijn de kwaliteiten van je vader en waar vind je deze terug in je eigen persoonlijkheid? Wanneer voelde je je als kind veilig of onveilig en waarom? Hoe denk je dat dit doorwerkt in je huidige leven? Beïnvloedt het de manier waarop je kansen pakt of laat liggen? Hoe je doelen (bewust) niet stelt of saboteert? Ik raad je aan om deze aflevering van de Holistik Podcast te beluisteren, of dit artikel te lezen.

3) Breek door weerstand heen

Ken je deze uitspraak van Pippi Langkous? ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.’ Risico’s durven nemen is zo belangrijk voor onze levensenergie. Door angst en weerstand te overwinnen, krijg je het gevoel van écht in leven zijn. Denk aan die koude douche in de ochtend, dat belletje wat je niet durft te plegen of die loonsverhoging waar je liever niet om vraagt. Het TOCH doen geeft een gevoel van overwinning, alsof je de hele wereld aan kunt. Deze Volle Maan word je gedragen door de aardende kracht van Steenbok. Zij geeft je de moed om door weerstand heen te breken, zodat je die mooie doelen niet alleen stelt maar ook de moed vindt om ze te gaan bereiken.’

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link