Volle maan ritueel: zó versterk je jouw vrouwelijke energie

Heart + Soul
volle maan ritueel
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
01.09.2023

Een volle maan versterkt vrouwelijke oerenergie. Je kunt deze energie inzetten om bepaalde doelen te bereiken. Wat hierbij helpt is een volle maan ritueel. Hoe je invulling geeft aan zo’n ritueel weet healer en Life and Leadership Coach & Trainer Muriël Dalmulder. 

Zo creëer je jouw eigen volle maan ritueel

Muriel Dalmulder

In principe kun je drie dagen voor en drie dagen na volle maan rituelen uitvoeren. Het sterkst zijn ze echter op de dag van de volle maan zelf. Op de dag van de volle maan doe ik een dankbaarheidsritueel. Dan ben ik dankbaar voor alles wat er op mijn pad is gekomen, welke vorm dat ook heeft aangenomen. De gebeurtenissen hebben me sowieso meer mens gemaakt. The good, the bad and the ugly.

Is er een ritueel dat helpt het oude los te laten?

Een mooie gedachte hierover vind ik  ‘The past is history, the future a mystery, today is a gift. That’s why we call it the present, of…that’s why we call it a MASTERY‘. Laten wij ons leven leiden (of lijden) door het verleden? Of zeggen we ‘Ik laat het verleden zijn, het is geweest, ik leer ervan en ik creëer vanuit het NU, omdat ik MEESTER ben over mijn leven’. Er is een mooi loslaat-ritueel om dit kracht bij te zetten. Je hebt hier het volgende voor nodig:

 • een pen
 • 2 velletjes papier
 • een aansteker of lucifers
 • 2 kleine ijzeren of aardewerk kommetjes die vuurbestendig zijn
 • kristallen
 • een kaars
 • salie of wierook

Het liefst doe je dit ritueel buiten in de natuur tijdens de volle maan. Verbind je daar met moeder aarde en de energie van de maan. Is dat lastig? Zoek dan een rustige plek ergens binnen en verbind je in gedachten met de aarde en de maan. Volg nu de volgende stappen:

 1. Vul één kommetje met water en laat het andere kommetje leeg.
 2. Reinig je energie. Stel voor dat je een douche krijgt van zilverachtig wit licht en visualiseer hoe alle onzuivere energie wordt weggespoeld.
 3. Creëer je eigen sacred space. Omring je met kristallen, steek een kaars aan en brand salie of wierook.
 4. Neem een paar zuiverende, diepe ademhalingen: in door je neus en uit door je mond. Grond jezelf en begin te schrijven over alles waar je afscheid van wilt nemen, zoals belemmerende overtuigingen, angst, negativiteit, onzekerheid, mensen, etc.
 5. Als je klaar bent, zet dan de datum op het papier.
 6. Adem een paar keer diep in en uit vanuit je hart en zeg “Ik laat dit nu los, en zo is het”.
 7. Houd nu een hoekje van het papier met dat waar je afscheid van wilt nemen in de vlam en laat het in het lege bakje opbranden. Zie hoe het papier in de vlammen oplost. Als dit moeizaam gaat, visualiseer hoe het hele papier in rook opgaat.
 8. Plaatst dan je handen in de kom met water waarmee je het oude van je afwast en het nieuwe verwelkomt.
 9. Neem een diepe ademhaling en blijf even in stilte zitten. Visualiseer nu voor je derde oog hetgeen jij heel graag wilt manifesteren.

Dit loslaat-ritueel is slechts een suggestie. Je kunt ook mediteren op dat waar je afscheid van wilt nemen en het nieuwe wat je wilt verwelkomen. Of je kunt in plaats van werken met vuur de aarde gebruiken. Het papier met dat waar je afscheid van wilt nemen begraaf je dan in de aarde terwijl je de volgende zinnen uitspreekt: “Ik laat het oude nu los en ik vraag de aarde om dit te transformeren naar het licht. En zo is het.”

Hoe zet je die spanning rondom het omhoog komen van oude pijn om in iets positiefs?

Muriël: Door de angst en spanning te accepteren. Neem er afstand van door te zien dat het er is en te weten dat je er zelf een rol in hebt wat je ervan maakt. Geef het aandacht waardoor het groter wordt, of maak het positief: leer er van en denk toekomstgericht. Dit zijn een paar tips om je energie te veranderen of te verhogen:

1. Gebruik positieve affirmaties zoals “Ik kies voor liefde”, “Ik heb vertrouwen”, “Ik ben veilig”, “Ik sta in mijn kracht” of “Ik ben een goddelijke lichtwezen”.

2. Ga door je mind en ego heen door je te verbinden met een mantra. Dat is een eeuwenoude heilige en helende klankvibratie zoals de mantra OHM, OM of AUM. Chant of zing de mantra in gedachten of hardop.

3. Verbind je met je ademhaling en je lichaam. Adem een paar keer heel diep in en uit vanuit je buik waarbij je jouw aandacht verlegt naar het voelen van je lichaam.

4. Maak een reis met je chakra’s van onder naar boven. Visualiseer de daarbij behorende heldere kleuren. Begin vanaf je stuitchakra waar je de kleur rood visualiseert. Je 2e chakra bij je baarmoeder of buik heeft de kleur oranje, het 3e chakra bij je maag is geel, het 4e chakra bij je hart heeft de kleur groen en het 5e chakra bij je keel is blauw. Dan kom je bij je derde oog waar je de kleur violet visualiseert (het 6e chakra). Eindig met je kruinchakra waar je kristalachtig wit licht visualiseert.

Nidra Deep Sleep olie

Slaap dieper en word wakker met meer energie. Deze Ayurvedische olie met nachtjasmijn kalmeert en helpt je om beter te slapen.
Bestel nu voor €29,- Nidra diepe slaap olie
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.