Volle maan in Ram: dit is wat de Jachtmaan jou wil vertellen

Heart + Soul
volle maan
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
11.10.2019

De maan is een mysterieus baken in de nacht. Op 13 oktober, om 23.10 uur precies, is zij op haar volst. De volle maan in oktober wordt ook wel jachtmaan genoemd. Omdat de velden net waren geoogst was dit vroeger de maand waarin men dieren duidelijker kon zien. Een uitstekende tijd om op jacht te gaan dus. De jachtmaan staat voor transformatie. Het is tijd om te overdenken wat je wilt loslaten en wat mag blijven, vooral als het gaat om relaties.

Volle Maan in Ram: dit is wat de Jachtmaan jou wil vertellen

Dit weekend staat de Zon in het teken Weegschaal en de Maan in het teken Ram. Iedere Volle Maan heeft haar eigen thema, deze keer is dat relaties. Waar de diplomatieke Weegschaal staat voor leven in harmonie met anderen, staat Ram voor de relatie met jezelf. Dat maakt de overkoepelende vraag voor deze volle maan: hoe kun je zo dicht mogelijk bij jezelf blijven terwijl je er ook voor anderen wilt zijn? En: welke relaties wil je loslaten en welke relaties wil je bij je houden?

De impact van Pluto

Een volle maan kan zorgen voor een innerlijk conflict tussen je gevoel en je verstand. De planeet Pluto – die veel invloed heeft op deze volle maan – gooit er nog een schepje bovenop. Pluto brengt verborgen zaken en verstopte emoties namelijk aan het licht. Kijk dus niet gek op als er spanningen en conflicten ontstaan.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Volle maan ritueel

Om dicht bij jezelf te blijven kun je een ritueel uitvoeren op de avond van de Volle Maan (of de dag ervoor of erna want ook dan werkt de energie van een volle maan door). Een ritueel is het creëren van een moment van rust en stilte. Hierin kun je contact maken met je intuïtie zodat je antwoorden vindt op de vragen die je op dit moment hebt. Het is mooi om je ritueel te starten met een intentie, dit geeft focus op hetgeen je wilt bereiken. Een volle maan geeft een extra dimensie aan jouw ritueel. Tijdens een volle maan staan de zon en de maan recht tegenover elkaar. De zon staat symbool voor mannelijke yang energie, de maan voor vrouwelijke yin energie. Dit maakt een volle maan tot een krachtig moment voor heling en het samenbrengen van jouw schaduwkant en je lichte kant.

De 11 stappen van het ritueel

Stap 1) – Zorg dat je het komende halfuur niet gestoord wordt en breng jezelf in de relax stand door het branden van Palo Santo hout, het drinken van een kop kruidenthee, het branden van essentiële olie of een andere selfcare tool die je in de juiste stemming brengt. Mocht je kristallen in huis hebben, leg deze dan bij je of kies er één uit waar je mee wilt werken. Suggesties voor deze volle maan zijn: Lepidoliet (voor vrolijkheid), Lapis Lazuli (intuïtie), Rozenkwarts (zelfvertrouwen + kalmeren verdriet), Zwarte Toermalijn (bescherming), Amethist (maakt rustig en helpt een overactieve mind te kalmeren) en Carneool (moed).

Stap 2) – Sluit je ogen en denk als eerste aan je intentie. Waarom sprak dit artikel je aan? Wat wekte je nieuwsgierigheid? Welke woorden bleven plakken? Vaak is dat je clue richting je intentie. Je intentie hoeft op dit moment trouwens nog niet helder te zijn. Vertrouw op jezelf, dat is belangrijker.

Stap 3) – Pak pen en papier en beantwoord de volgende vragen:

  • Wat zou ik graag willen maar doe ik niet?
  • Weet ik wat überhaupt exact wat ik wil?
  • Hoe zou mijn leven eruit zien als ik heb gekregen wat ik wil?

Stap 4) – Sluit je ogen en denk aan waar je energie op dit moment naartoe gaat. Welke tabbladen staan er open? Open je ogen en schrijf op wat er in je opgekomen is.

Stap 5) – Heeft iets wat je hebt opgeschreven te maken met relaties die je nu hebt? Dit kan iedere relatie zijn, van een liefdespartner tot een vriendin of werkgever.

Stap 6) – Misschien denk je in eerste instantie dat hetgeen je hebt opgeschreven niets te maken heeft met relaties. Dan heeft het wellicht te maken met de relatie die je met jezelf hebt. Iedere relatie is een afspiegeling van hoe jij met jezelf omgaat. Van je huis tot aan wat je eet, tot aan wat voor moeder of ondernemer je bent. Wees je hier bewust van.

Stap 7) – Ga liggen op bed of de grond (eventueel met één van de stenen in je hand) en denk aan wat er bij punt 6 staat. Probeer een laag dieper te gaan en gebruik hiervoor de symboliek van Ram (de moed om een conflict aan te gaan en op te lossen) en Weegschaal (de wens om harmonie te brengen).

Stap 8) – Ga met je aandacht naar je buik en denk aan gesprekken, emoties en gedachten die in je buik zitten. Dit noemen we energetische verbindingen. Dat is waar jouw energie lekt als je snel overprikkeld of altijd moe bent. Het gebied van je derde chakra, je zelfvertrouwen en je vuur. Dit is de plek waar emoties binnenkomen (denk maar aan verliefdheid) en waar ze blijven als ze geen plekje krijgen wanneer jij geen tijd neemt om ze te verwerken. Dit is waarom je vaak last hebt van je darmen als je het druk hebt, dit waarom je menstruatie anders verloopt dan je zou willen, je blaasontsteking kunt ervaren of verstoppingen. Al je emoties komen hier, op déze plek binnen én willen opgeruimd worden. Neem nú de tijd om ze op te ruimen. Leg je handen op je buik (of een kristal) en laat op komen wat opkomt. Om een energetische verbinding te eindigen kun je symbolisch een knip gebaar met je vingers maken en het koord tussen jou en een persoon of situatie doorknippen. Ga net zo lang door tot je het gevoel hebt lichter te zijn.

Stap 9) – Kom weer naar een zittende positie, steek een kaars aan (als symbool van het aansteken van je innerlijke vuur, je Ram energie) en staar even naar de kaars. Beeld je in dat je nu alles aan kan, alles durft. Pak nu pen en papier en schrijf intuïtief op welke actie je gaat nemen om dichterbij je dromen te komen.

Stap 10) – Sluit af door even stil te staan bij dankbaarheid. Dankbaarheid is een krachtige manier om je mindset te shiften van negatief naar positief.

Stap 11) – Scheur het papiertje waar je je actie hebt opgeschreven uit je notitieboek (of uit het grotere vel papier) en vouw deze dubbel. Leg ‘m in huis met een kristal erop of -als je die niet hebt – bij een waxinelichthouder. Dit is je reminder van hetgeen je wenst voor jezelf.   

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Bron: Hanneke Peters, Rock your World

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link