BESTEL NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Déze groene steen is jouw beste vriend bij de eerste volle maan van de lente

Holy Crap
volle maan lente
Hanneke Peeters

Hanneke Peeters
19.03.2019

Op 20 maart begon de lente. En vannacht om 02.43 uur prijkt de eerste volle maan van het voorjaar aan de horizon. De wisselingen van seizoenen zijn belangrijke momenten om even bij stil te staan. Een edelsteen die jou ondersteunt tijdens de overgang van winter naar voorjaar is de groene aventurijn.

Déze groene steen is jouw beste vriend bij de eerste volle maan van de lente

Veel planeten staan te ver bij ons vandaan om invloed uit te oefenen op hoe wij ons voelen. Maar de maan is wél dichtbij, zelfs 400 keer dichterbij dan de zon. Haar aantrekkingskracht is groot genoeg om de getijden te bepalen. En omdat je als mens voor ongeveer 70 procent uit water bestaat, is het niet zo gek dat de maan ook van invloed is op je stemming. Vooral een volle maan kan emoties versterken, óók de emoties die je liever niet wilt voelen. Een natuurlijke reactie hierop is ze weg te moffelen, snel leuke dingen te gaan doen en vooral niet stil staan bij wat je voelt. Verleidelijk, maar op de lange termijn heb je er niets aan. Zo stapel je emoties namelijk steeds verder op totdat de emmer overloopt en lichamelijke klachten erger worden. Neem deze volle maan periode de tijd om het anders te doen en sta bewust stil bij wat je voelt om zelfinzicht te vergroten en persoonlijk te groeien. In stilte vind je vaak de kern van lichamelijke of mentale klachten.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Planeten

De stand van de planeten tijdens de volle maan bepalen welke vragen of situaties je op dit moment bezig houden. De dagen staan momenteel in het teken van het verleden. Stop met malen, beschuldigingen, boosheid of situaties herbeleven. Leer vervelende gebeurtenissen van vroeger te accepteren, maak ruimte voor nieuwe dingen en blijf niet hangen in oude (nutteloze) denkpatronen. Gebruik deze periode om te luisteren naar je intuïtie en richting te geven aan jouw carrière en relaties. Leef volgens je hart en al je beslissingen worden makkelijker.

Mediteren met Groene Aventurijn

Accepteren staat gelijk aan los laten. Maar dit is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Los laten is ruimte maken in je hoofd en lijf. Dit doe je door stilte op te zoeken. Mediteren is een vorm van emoties en gedachtes toe laten.  Zonder ruis, in stilte, hoor en voel je deze het best. Kristallen zijn tools die je kunt gebruiken om een meditatie te versterken. Een steen die goed past bij deze periode van verandering (o.a. van winter naar lente) is groene aventurijn. Wil je graag groeien? Maak dan tijd voor meditatie met deze steen. Dit kan op verschillende manieren, kies vooral voor de vorm die het beste bij je past. Twee mogelijkheden zijn:

  1. Doe een liggende meditatie op bed of je yoga mat. Plaats een Aventurijn op het hartchakra om het te versterken en liefde toe te laten.
  2. Maak een wandeling in het bos met een Aventurijn in je zak. Houd ‘m af en toe in je hand en voel het diepe vertrouwen dat alles goed komt.

Aventurijn is een goede steen om regelmatig te gebruiken in de lente. De essentie van deze groene steen is het voorjaar dat na een lange, donkere winter opbloeit. De frequentie ervan stimuleert vernieuwing op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau en helpt je oude patronen, ziekte en lessen achter je te laten, zodat groei en beweging kunnen plaats vinden. Het is een steen van optimisme en levenslust. Het is een perfecte kwarts om te gebruiken in tijden van verandering en moedigt je aan om deze gelijkmoedig op te vatten en afbraak in je leven als een kans voor groei in een nieuwe richting te zien. Groene aventurijn heeft een kalmerend, aardend effect en de frequentie stimuleert een gevoel van hoop en vreugde.

THE FULL MOON COLLECTION – ESSENTIËLE OLIEBLEND PASSEND BIJ VOLLE MAAN

fun moon, etherische oliën, rock your world, volle maanOm jou zo goed mogelijk te ondersteunen bij deze volle maan en alle volle manen die nog gaan komen hebben we iets leuks! In samenwerking met Rock Your World The Moon Collection ontwikkeld. In de Full Moon Kit vind je een maansteen, een auraspray en een diffuser blend van pure essentiële oliën: 3 tools die je bij elke volle maan kunt inzetten. De auraspray en diffuser blend hebben een zwoele combinatie van ylang ylang, roos, mandarijn en lavendel die je vrouwelijke energie versterken en je hartchakra openen waardoor emoties zoals boosheid, angst en bezorgdheid los gelaten kunnen worden en er meer ruimte ontstaat voor innerlijke rust en zelfliefde. De maansteen is een zachte, vrouwelijke steen, die je helpt met het balanceren van de hormonen. Bestellen kan via rockyourworld.nl/full-moon-kit.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Bronvermelding: De Wijsheid van stenen- Robert Simmons & Naisha Ahsian

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.