Edelstenen EHBO: waarom déze groene steen jouw beste vriend is bij de eerste volle maan van de lente

Holy Crap
Groene aventurijn
Hanneke Peeters

Hanneke Peeters
31.03.2018

Vannacht – op 31 maart – prijkt er voor de tweede keer deze maand een volle maan aan de hemel. De tweede volle maan binnen één maand noemt men een blauwe maan. En de energie van een volle blauwe maan kan behóórlijk intens zijn. Emoties die je misschien liever zou negeren doen hun best gevoeld te worden. Dit kan tot uiting komen in de vorm van slapeloosheid, vermoeidheid of een gevoel van algehele malaise. Een edelsteen die jou ondersteunt bij de eerste volle maan van de lente (en de rest van het voorjaar) is de groene aventurijn.

Edelstenen EHBO: waarom deze groene steen jouw beste vriend is bij deze volle maan

Veel planeten staan te ver bij ons vandaan om invloed uit te oefenen op hoe wij ons voelen. Maar de maan is wél dichtbij, zelfs 400 keer dichterbij dan de zon. Haar aantrekkingskracht is groot genoeg om de getijden te bepalen. En omdat je als mens voor ongeveer 70 procent uit water bestaat, is het niet zo gek dat de maan ook van invloed is op je stemming. Vooral een volle maan kan emoties versterken, ook de emoties die je liever niet wilt voelen. Een natuurlijke reactie hierop is ze weg te moffelen, snel leuke dingen te gaan doen en vooral niet stil staan bij wat je voelt. Verleidelijk, maar op de lange termijn heb je er niets aan. Zo stapel je emoties namelijk steeds verder op totdat de emmer overloopt en lichamelijke klachten erger worden. Neem deze volle maan periode de tijd om het anders te doen en sta bewust stil bij wat je voelt om zelfinzicht te vergroten en persoonlijk te groeien. In stilte vind je vaak de kern van lichamelijke of mentale klachten (zoals een onregelmatige huid, snel boos worden of somber zijn).

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Planeten

De stand van de planeten tijdens de volle maan bepalen welke vragen of situaties je op dit moment bezig houden. De dagen staan momenteel in het teken van het verleden. Stop met malen, beschuldigingen, boosheid of situaties herbeleven. Leer vervelende gebeurtenissen van vroeger te accepteren, maak ruimte voor nieuwe dingen en blijf niet hangen in oude (nutteloze) denkpatronen. Gebruik deze periode om te luisteren naar je intuïtie en richting te geven aan jouw carrière en relaties. Leef volgens je hart en al je beslissingen worden makkelijker.

Mediteren met Groene Aventurijn

Accepteren staat gelijk aan los laten. Maar dit is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Los laten is ruimte maken in je hoofd en lijf. Dit doe je door stilte op te zoeken. Mediteren is een vorm van emoties en gedachtes toe laten.  Zonder ruis, in stilte, hoor en voel je deze het best. Kristallen zijn tools die je kunt gebruiken om een meditatie te versterken. Een steen die goed past bij deze periode van verandering (o.a. van winter naar lente) is groene aventurijn. Wil je graag groeien? Maak dan tijd voor meditatie met deze steen. Dit kan op verschillende manieren, kies vooral voor de vorm die het beste bij je past. Twee mogelijkheden zijn:

  1. Doe een liggende meditatie op bed of je yoga mat. Plaats een Aventurijn op het hartchakra om het te versterken en liefde toe te laten.
  2. Maak een wandeling in het bos met een Aventurijn in je zak. Houd ‘m af en toe in je hand en voel het diepe vertrouwen dat alles goed komt.

Aventurijn is een goede steen om regelmatig te gebruiken in de lente. De essentie van deze groene steen is het voorjaar dat na een lange, donkere winter opbloeit. De frequentie ervan stimuleert vernieuwing op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau en helpt je oude patronen, ziekte en lessen achter je te laten, zodat groei en beweging kunnen plaats vinden. Het is een steen van optimisme en levenslust. Het is een perfecte kwarts om te gebruiken in tijden van verandering en moedigt je aan om deze gelijkmoedig op te vatten en afbraak in je leven als een kans voor groei in een nieuwe richting te zien. Groene aventurijn heeft een kalmerend, aardend effect en de frequentie stimuleert een gevoel van hoop en vreugde.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Rock Your World is een feel good webshop met edelstenen en selfcare producten. Alle producten zijn 100% natuurlijk en er zijn etherische oliën in verwerkt. Maar wat founder Hanneke Peeters vooral wil bereiken is vrouwen tools aanreiken waarmee je op een fijne manier aan jezelf kunt werken. Daarbij gaat het om essential oil blends en kristallen. Beide producten spelen in op je energieniveau en zorgen ervoor dat je weer lekker in je vel komt te zitten.

Bronvermelding: De Wijsheid van stenen- Robert Simmons & Naisha Ahsian

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Dr. Hauschka Winactie
Laat hieronder je gegevens achter om kans te maken op één van de 350 producten!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link