Luister ze allemaal: 5 x podcasts die je leven kunnen veranderen

by Sophie Captijn 06.11.2017

Audio programma’s op het internet: helemaal van nu. Dus onlangs verruilde ik mijn Spotify afspeellijst voor podcasts. Ook goed op de fiets of tijdens het autorijden. Inmiddels ben ik vele TED talks, interviews en motivational speakers verder en heb ik speciaal voor Holistik vijf podcasts verzameld die je helpen een greater you te worden. Luister je mee?

5 fijne podcasts voor een greater you

1) Luisteren wanneer… je in een relatiedip zit

Esther Perel: The truth about infidelity, intimacy and love
The School of Greatness is een serie podcasts van auteur en programmamaker Lewis Howes. In zijn interview met psychotherapeut Esther Perel is de boodschap: ontrouw hoeft niet het einde te betekenen. Eigenlijk is het heel simpel. Of er nou sprake is van ontrouw of niet: in een relatie moet je je stinkende best doen. Want, ga maar eens na: we stoppen dagelijks zó veel liefde, tijd en energie in ons werk, in familie en vrienden. Maar wie neem je mee wanneer je weer thuiskomt? Krijgt jouw partner dezelfde charmante, lieve persoon waarmee je collega’s die middag hebben geluncht? Yep, deze podcast zet je aan ’t denken.

2) Luisteren wanneer… je seksleven wat sprankelender mag

Juliet Allen: 5 secrets of sexually empowered women
Juliet Allen is een Australische seksuoloog die helpt vrouwen sterker in hun vrouwelijke kracht te staan. Veel mensen krijgen jeuk van deze zelfhulp terminologie. En dat begrijp ik best. Toch was ik nieuwsgierig naar die vijf geheimen. En voor fans van het Australische accent is het helemaal genieten. Volgens Juliet is seksualiteit zó veel meer dan een wekelijks (of maandelijks, of…) nummertje met je partner. Wanneer vrouwen echt vrouw kunnen zijn, volgt er enorm veel kracht en zelfvertrouwen. En dat gaat mee naar de slaapkamer. Op zich vrij basic. Maar daarom niet minder waar. Juliet legt uit hoe je dit bereikt.

3) Luisteren wanneer… je je mensenkennis wilt bijspijkeren

Tony Robbins: why we do what we do – the 6 human needs
Blijkbaar had ik deze man al moeten kennen van zijn populaire documentaire op Netflix, maar de eerste keer dat ik een podcast van Tony Robbins opzette schrok ik me kapot. Een overdreven, schreeuwerige Amerikaan bulkte door de speakers van mijn auto. Ik hield vol, want deze TED talk staat in de top tien van meest bekeken TED talks sinds het begin van de TED talks. Waar het om gaat volgens Tony, is dat iedereen op aarde dezelfde zes behoeften heeft (emotioneel, niet fysiek). En wanneer je die behoeften begrijpt, leer je wat mensen beweegt om bepaalde dingen te doen. En dát inzicht kan je heel veel brengen. Ik heb ‘m twee keer geluisterd.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

4) Luisteren wanneer… je een schop onder je kont nodig hebt

Mel Robbins TED talk: how to stop screwing yourself over
We hebben allemaal wensen, doelen, dromen en ambities, maar waarom lopen we steeds vast? Mel zegt: “because of our inner snooze alarm.” We bedenken iets wat we moeten doen, maar binnen een paar seconden bedenkt je brein al om het niet te doen. Je herkent dit: je bent op een borrel, een netwerk-ding of een feestje en je ziet iemand waarvan je weet ‘hem/haar moet ik nog eens spreken’. Waarom doe je dit negen van de tien keer niet? Omdat je je eigen idee platbombardeert voordat je het uitvoert. Het mooie is: Mel heeft een simpele oplossing. Die geeft ze in deze TED talk en ze heeft er ook een boek over geschreven.

5) Luisteren wanneer… je twijfels en onzekerheden hebt

Tara Brach: real but not true
Tara Brach is een psycholoog met een heerlijk rustige en zachte stem: mijn favoriet ’s avonds voor het slapen. Tara legt uit hoe we onszelf voor de gek houden door gedachten voor waar aan te nemen. Het stokpaardje van de cognitieve gedragstherapie, uitgelicht door een voorstander van Boeddhistische meditatie. Het is zó waar. Je kunt dit niet vaak genoeg horen. We denken dat iemand iets vindt of voelt. We denken dat iemand iets van óns vindt of voelt. We weten het niet en dus vullen we dit zelf in. Onze allergrootste valkuil. En killing voor je zelfvertrouwen. Dit zijn de woorden waarmee je in slaap moet vallen, echt waar.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN