Astroloog vertelt: zo helpt Venus je op 12 augustus verbinden met liefde en intimiteit

Heart + Soul
venus

Venus, die we kennen als Godin van de Liefde, is volgens huisastroloog Jeanette Groenendaal één van de invloedrijkste planeten voor iedereen in een horoscoopconstellatie. Venus staat voor alles wat je mooi en lekker vindt. Ze is zacht en vrouwelijk, aantrekkelijk, kleurrijk en smaakvol, verfijnd en vredelievend, ontspannend en gezellig. Van 9 tot en met 12 augustus brengt Venus een hoop bruisende, liefdevolle intensiteit met zich mee. En dat kan zelfs volgend jaar nog gevolgen hebben als het gaat over vruchtbaarheid. Jeanette vertelt je hieronder alles wat je moet weten. Ook schreef ze onlangs dit artikel, waarin ze je meeneemt op astrologische tijdreis door augustus en vertelt welke belangrijke kosmische verschuivingen er aan komen.

Astroloog vertelt: zo helpt Venus je op 12 augustus verbinden met liefde en intimiteit

Jeanette groenendaal, astroloog, horoscoopJeanette: ‘Het is niet voor niets dat Venus zoveel verschillende namen heeft. Aphrodite of Sukra, Parvati, Laksmi, Ishtar, Istar of Inanna, Gaia of Aset of Kaw-Liga… Weet de jonge generatie vrouwen al dat er vroeger veruit meer vrouwelijk godinnen waren dan manlijke goden? Een matriarchaat met opperpriesteressen, koninginnen, amazones; het was een systeem waarin het erfpacht naar de vrouwelijke lijn ging. Venus is een planeet en een wereld op zichzelf. Er zijn talloze boeken over haar geschreven, ze is bezongen in alle talen en bestudeerd door alle astronomen. En ook jij kan Venus met je blote oog zien. Ze staat in 2021 op elke zomeravond aan de hemel. Rond 22.20 gaat ze onder, dus net na zonsondergang aan zee kan je een glimp van de Godin opvangen.

Pelgrimstocht

Ik hoop dat je in deze donkere zomer van je Venus-dagen bewust zal genieten en er een fijn ritueel voor maakt. In de Tempel voor Venus in Tamil Nadu, waar ik pelgrimstochten organiseer, zal ik haar op vrijdag gaan bezoeken. Dat is een hele reis waar je al voor zonsopgang voor opstaat. Je bent gewassen in je mooiste jurk en met jasmijnbloemen in je haar met zonsopgang al op pad met je intenties. De meeste mensen in India weten van hun familieastroloog hoe Venus in hun persoonlijke horoscoop staat en weten daarom ook wat ze gaan offeren.

Thuiskomen in je eigen lichaam?

Download nu de gratis Mini Guide en ontvang tips van Karlijn, Evelyn & een team van experts.Download gratis mini-guideBody Guide Mini Guide

Er komen niet alleen jonge huwbare meisjes maar ook transseksuele vrouwen, vrouwen die in de parfumindustrie werken of in de mode, kunstenaars, zangers, verliefden en smaakvolle keukenprinsessen. Ze vragen Venus om de allerhoogste inspiratie van hun liefdeskunsten en praktijken. En ze zullen zeker geïnspireerd raken als ze een dagje op blote voeten op de warme eeuwenoude stenen van de tempel rondlopen. Venus wordt overgoten met melk en honing, bedolven met bloemen en fruit terwijl een priester haar toezingt. Hij heeft een lange zwarte vlecht en een witte lendendoek. Je waant je in het oude Egypte en je raakt bedwelmd door de zoete geuren van alle jasmijn in de haren van de vrouwen om je heen. Laten we kijken wat jij de komende dagen kunt merken van de kracht van Venus.

9, 10 en 11 augustus: Venus in Maagd oppositie Neptunus in Vissen

Venus heeft gemeenschap met alle planeten uit het zonnestelsel, maar samen met Neptunus is ze wel heel erg in haar sas. Venus kan met Neptunus in een zoete, bedwelmende liefdesdroom verkeren. Met de mooiste stoffen en fantasieën, in een tijdelijke visie van een ballet of een schuimbad, een zee en strand vol schelpen, een schitterende zonsondergang. Venus en Neptunus zijn een sprookje. Dat terwijl Venus in Maagd eigenlijk een van de nuchterste en meest kritische is van de hele dierenriem (ieder sterrenbeeld heeft een eigen uitdrukking of kwaliteit van Venus). Maar ook deze Venus is even de kluts kwijt op 9, 10 en 11 augustus, en laat zich gaan om te dromen van de ideale liefde.

De kater

Er kan een kater en teleurstelling volgen. De schaduwkant van Neptunus is namelijk fors. Maar zie deze paar dagen als een kans om even kennis te maken met een alles overstijgende spirituele liefde, en neem de nasleep niet te serieus. Zoals de roze zonsondergang nu eenmaal maar een uurtje in een etmaal duurt, ben je nu even zoetsappig. Daarna is daar de klaarlichte dag of stormachtige nacht weer, dus geniet er nu maar even van.

12 augustus: Venus in Maagd driehoek Pluto in Steenbok

Bij dit aspect durf jij je allerdiepste intimiteit te laten zien. Je hebt niks te verliezen, als je deze potentie van jezelf deelt, dan zal dat hoe dan ook vruchtbaar zijn (misschien wel letterlijk). Je kunt de oprechte aantrekkingskrachten hun werk laten doen en nabijheid hoef je niet meer te vrezen. Tip om de Venus energie extra goed te voelen en om te ontspannen: een bezoek aan de yin yang yoga yurt.

Mei 2022

Als astrologe denk ik dat er over 9 maanden, dus in mei 2022, een geheel nieuwe babyboom op komst is door deze constellatie. Dit wordt de generatie die ons hoop gaat geven, die optimisme zal uitdragen tot ze diep in de 80 is. Dus ondanks alle angstpolitiek zegt Venus deze maand dat de kinderen die over 9 maanden geboren worden, degenen zullen zijn die op basis van hun geboortehoroscoop de oplossingen voor de wereld willen blijven bedenken. Vrees niet om nabijheid te zoeken, de liefde te omhelzen en intimiteit te zoeken.’ 

BOEK EEN READING BIJ JEANETTE

We Are Stardust heet de praktijk van Jeanette. Het fijne nieuws is dat ze in augustus een aantal extra dagen heeft ingepland voor readings van 2 uur (€160 ex. btw) in haar private garden. Dit is inclusief lunch of lekkers én een kunstwerk van een horoscoop om mee naar huis te nemen. Kijk voor meer info en het boeken van een persoonlijke horoscoop op we-are-stardust.nl. Meer lezen over Jeanette? Bekijk hier haar bio. 

MEER LEZEN VAN JEANETTE:

1. Astroloog over het Aquariustijdperk: zo gebruik jij deze transformerende tijd voor spirituele groei
2. Astroloog vertelt: zo gebruik jij de grootste (en meest heftige) Supermaan van het jaar voor support
3. Astrodating: met dit spiekbriefje weet je of het sterrenbeeld van je date bij jou past
4. Nieuwe maan in Vissen: zo spoel je de laatste restjes winterenergie weg en maak je plaats voor jouw dromen
5. Astrologisch Nieuwjaar: waarom de lente equinox het kantelpunt is voor meer levenskracht
6. Astroloog vertelt: zo tap je in op de genezende energie van Volle Maan in Weegschaal 
7. Nieuwe Maan in Ram: trek je terug en maak vandaag ruimte voor frisse energie
8. Super Maan in Schorpioen: zo bereid jij je voor op intens diepe gevoelens die zij oproept
9. Nieuwe Maan in aardeteken Stier: open je zintuigen en communiceer over je verlangens
10. Super Bloedmaan én een eclips op 26 mei: astroloog onthult wat dit voor jou betekent

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.