Recept van de chefs van Wagamama: vegan currysoep met tofu

Recipes
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
01.03.2022

Op zoek naar voedzaam comfort food? Deze geurige vegan currysoep met kokos- en gembersaus is comfort food in een kom. Het recept komt rechtstreeks van de chefs van ’s werelds beroemdste noedelbar Wagamama. Binnenkort verschijnt Wagamama Your Way, waarin je meer dan 70 heerlijke Aziatisch geïnspireerde gerechten vindt. Straks kan iedereen dus de beroemde Chicken Katsu, Japanse pancakes of ramen op tafel zetten. Maar nu eerst: de vegan Japanse currysoep. Duik je mee de keuken in? 

Recept van de chefs van Wagamama: vegan currysoep met tofu

Dit recept is perfect om te maken in de laatste weken van de winter. Het is verwarmend, licht maar toch enorm voedzaam. Vergeet karige soepjes die binnen een halfuur verteerd zijn: deze kom zit bomvol groenten en bevat voldoende eiwitten (van de tofu) om je lang verzadigd te houden.

Ingrediënten voor 2 personen

600 ml kokos- en gembersaus (zie hieronder)
2 kleine kroppen paksoi, bladeren losgehaald en harde delen van de stengels verwijderd
200 g rijstnoedels
1 el plantaardige olie (voor het bakken)
250 g stevige tofu, in blokjes van 2,5 cm
50 g shiitakes, stelen verwijderd en hoeden in dunne plakjes
1 middelgrote rode paprika, in reepje
1 middelgrote rode ui, in ringen
2 bosuien, in stukjes van 2,5 cm
100 g taugé, afgespoeld en uitgelekt

Voor over de soep:

1 tl geroosterde kokossnippers
4–5 muntblaadjes, in smalle reepjes kleine handvol koriander, blaadjes losgehaald
1 kleine rode chilipeper, in dunne ringetjes
½ limoen, in 2 partjes

Voor 500 ml van de kokos- en gembersaus:

1 middelgrote witte ui
4 teentjes knoflook
stukje gemberwortel van 4 cm (20 g)
stukje galanga van 4 cm (20 g)
25 g jalapeñopepers
grote bos munt (20 g)
60 g koriander
50 g citroengras
100 ml plantaardige olie
1 blik van 400 ml kokosmelk
1 el (10 g) maizena
2 grote mespunten zout snuf suiker
sap van 2 grote limoenen

Zo maak je het

Maak de kokos- en gembersaus en bereid de rest van het gerecht terwijl de saus opstaat. De saus bereid je als volgt:

Hak de groenten en kruiden grof. Kneus het citroengras met de zijkant van een mes en hak het grof. Maal deze ingrediënten in een keukenmachine tot een pasta.

Verhit de olie in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg als de olie heet is de pasta toe en bak hem 7–9 minuten. Doe er 100 ml water bij en breng het aan de kook, voeg de kokosmelk toe en breng nogmaals aan de kook. Meng de maïzena met een beetje water tot een papje zonder klontjes en voeg het langzaam en al kloppend aan de saus toe. Voeg het zout, de suiker en het limoensap toe. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

Zo maak je de rest van het gerecht:

Snijd de grote paksoibladeren in tweeën en leg ze opzij. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze uitlekken en verdeel ze over twee kommen.

Zet een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur en schenk de olie erin. Voeg als die heet is de tofublokjes toe en bak ze tot ze bruin worden. Doe de shiitakes, paprika, rode ui, paksoibladeren, bosuien en taugé erbij. Roerbak alles circa 2 minuten tot de groenten zacht worden.

Voeg de kokos- en gembersaus toe en verhit alles tot de saus begint te koken. Draai het vuur laag en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Dit is de itamemix.

Schenk een kleine hoeveelheid saus over de noedels en trek ze met eetstokjes een beetje uit elkaar. Schenk de rest van de itamemix over de noedels en zorg dat je de saus, groenten en tofu gelijkmatig over de kommen verdeelt.

Strooi de kokossnippers, munt- en korianderblaadjes, chilipeper en limoenpartjes erover en serveer. Enjoy!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
      Download nu jouw gratis Body Guide mini


        We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
        Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!



          We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.