7 dagen sapkuur verpakt in één detoxwrap: Karlijn liet zich strak inwikkelen

by Karlijn Visser 29.09.2017

Via via hoorde ik over de Universal Contourwrap: een detox wrap op basis van mineraalhoudende kleisoorten die helpen je lichaam te ontgiften. Dat wil ik mee maken. De behandeling werkt daarnaast in op de zachte, vethoudende weefsels waardoor het detox effect van de wrap ook nog eens het verminderen van centimeters kan bevorderen. Zelf ben ik nieuwsgierig hoe schoon mijn lijf echt is. Want hoe minder detox verschijnselen na afloop hoe beter. De wrap staat gelijk aan een sapkuur van 7 dagen. 

7 dagen sapkuur verpakt in één detoxwrap: Karlijn liet zich strak inwikkelen

Fanny kok, mooi day spa blaricumOp een vrijdagmiddag rijd ik naar Day Spa Mooi in Blaricum. Nu we voor Holistik in een elektrische Hyundai Ioniq rijden, ben ik mijn rijangst flink aan het overwinnen door zo vaak als het kan in de auto te springen. Het liefst met een toffe bestemming in het vooruitzicht. Dat was toen absoluut het geval. Door Fanny Kok, schoonheidsspecialiste en eigenaresse van de city spa, word ik hartelijk ontvangen. ‘Wat gaan we precies doen zometeen’, vroeg ik haar. “Ik heb de infrarood sauna al voor je aangezet. Het komt de behandeling ten goede om hier van tevoren 10 minuten in te gaan zitten zodat je poriën door de warmte open zijn gaan staan. Daarna pak ik je in met stoffen warme wraps, gedoopt in een badje van water en rijke mineraalhoudende kleisoorten. De wraps breng ik aan met een speciale (lees super strak!) manier, waardoor ze een bijdrage leveren aan de reiniging van je lichaam. In totaal zijn we ruim een uur bezig”.

Centimeters verliezen

universal contourwrap, day spa mooiNormaal ben ik nooit zo geïnteresseerd in het aantal centimeters in omtrek van mijn lijf en ledematen. Maar vandaag is alles anders. Ik ben vooral heel nieuwsgierig wat de wrap voor effect gaat hebben op mijn lichaam en laat Fanny haar werk doen. Tijdens het inpakken vertelt ze me over haar ervaringen met de contourwrap. “Sommige mensen krijgen al tijdens de behandeling ergens last van. Meestal van hun buik. Dit komt omdat de klei razendsnel door de huid wordt opgenomen en in het lichaam, met name in de lever, allerlei detox processen op gang brengt. Wat ook kan is dat je na de behandeling hoofdpijn krijgt of vaak moet plassen”. De wrap verwijdert gifstoffen uit het vetweefsel en stimuleert het lymfesysteem. Hierdoor worden inkomende schadelijke stoffen beter verwerkt en verwijderd. Door het ontgiften zal de huid sterk verstevigen. Oorspronkelijk werd de wrap bedacht als een medische behandeling voor lever- en nierpatiënten en kan zeer doeltreffend voor de bestrijding van huidaandoeningen zoals psoriasis en acne.

Spacepak en geslonken vetweefsels

universal contourwrap, day spa mooiEenmaal ingepakt heb ik even het gevoel of ik nauwelijks nog fatsoenlijk kan ademhalen, zo strak zitten de wikkels. Het zilveren pak is om mijn lijf goed warm te houden. Schuifelend beweeg ik me naar de salonkamer waar ik het komend uur in ingepakte toestand ga verblijven. Gelukkig, er treden geen stekende pijnen op in mijn buik. Ik hoop maar dat Fanny mijn fysieke conditie als net zo gezond beoordeelt als ik dat zelf denk te zijn. “Het scheelt al dat je niet rookt, overmatig drinkt of overgewicht hebt. Mensen die wat zwaarder zijn hebben meestal een paar behandelingen nodig, zodat de werkzame stoffen uit de klei zich langzaam door de vetlagen heen naar de organen kunnen bewegen” zegt Fanny. Na een uur zweten en me zo min mogelijk bewegen word ik uitgepakt. Het spacepak gaat uit en mijn mummie act behoort tot de verleden tijd. Fanny doet dezelfde metingen als voor de behandeling. En wat blijkt? Mijn lovehandles (althans, voor zover ik daarover recht van spreken heb met best een slank postuur) zijn wat geslonken. Waarom? “In de vetweefsels worden gifstoffen opgeslagen. Zodra deze verzocht worden om het lichaam te verlaten door de klei en de druk van de wraps, verlies je op die plekken centimeters. Sommige mensen bereiken al bij hun eerste contour wrap een verlies van 20 tot 40 centimeters op hun totale lichaamsomtrek”.

12 uur niet douchen

Eenmaal thuis drink ik dubbel zoveel water om koppijn te voorkomen. Douchen zit er de komende 12 uur niet in. Zo geef ik de klei alle ruimte om nog wat dieper in te trekken. De volgende dag appt Fanny me met de vraag hoe het met me gaat. Ik voel me energiek en vrolijk. Best een idee om deze contourwrap eens in de zoveel tijd te herhalen voor een grote schoonmaak, aangezien sapkuren bij mij altijd mislukken…

Info: De Universal Contourwrap boek je via dayspamooi.nl. Een behandeling, inclusief 15 minuten infrarood sauna, kost €125. De bodywrap is geen medische behandeling. Neem dus bij bepaalde klachten tijdens of na de behandeling bij twijfel altijd contact op met je huisarts. 

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN