Transformational breathing: zo hef je blokkades op met je ademhaling

by Eva Alberda 22.06.2017

Wist je dat jij jezelf kunt helen met behulp van je eigen ademhaling? Transformational breathing is een ademhalingstechniek die oude blokkades opruimt door meer zuurstof door je lijf te laten stromen. 

Transformational breathing: zo hef je blokkades op met je ademhaling

De transformational breathing techniek gaat er van uit dat je ademhalingspatroon het resultaat is van onbewuste emoties, angsten, verlangens en belemmeringen. Heb je last van stress? Dikke kans dat je ademhaling oppervlakkig is en je onbewust misschien zelfs wel aan het hyperventileren bent. Het idee achter transformational breathing (ook wel verbonden ademhaling of connective breathing genoemd) is dat je ademt zoals je leeft. Leer je op een andere manier adem te halen, dan werk je tegelijkertijd aan je persoonlijke ontwikkeling.

Circulair ademen

De transformational breathing techniek kun je onder de knie krijgen met behulp van een ademcoach, bijvoorbeeld de studio Mr. Breath van Rob de Koning.  Tijdens een sessie is het de bedoeling dat je ‘circulair’ gaat adem halen. Dit houdt in dat er eigenlijk geen duidelijk start-, of eindpunt is. Je ademt met open mond zo diep mogelijk in en uit via je buik, en dat op een redelijk hoog tempo. Door circulaire ademhaling komt er meer zuurstof terecht op celniveau en heelt je lichaam zich op 3 niveaus. Het eerste niveau is het fysieke. Door deze manier van ademhaling merk je dat je lichaam “aan” staat, je voelt de energie letterlijk door je lichaam stromen. Het tweede niveau is het mentale, door de ademhaling ben je in staat om oude blokkades die vastzitten in je lichaam los te weken. Stress en spanning slaat zich vaak op in het lichaam en door deze ademhaling kun je dit losmaken. Het diepste niveau is het spirituele niveau. Doordat je je lichaam opruimt kan het zijn dat je meer ruimte ervaart, zowel in je geest als in je lichaam.

Hoe ik de sessie heb ervaren

Ik heb zelf een sessie gedaan bij Mr. Breath en dat was in één woord intens. Je bent super geconcentreerd aan het werk wanneer je op deze specifieke manier moet ademhalen. Tijdens de sessie heb ik extreme sensaties gevoeld, mijn handen waren volledig verkrampt! Alles in mijn lijf tintelde en emoties kwamen naar boven. Ik schommelde van blijheid naar verdriet. Net op het moment dat ik wilde aangeven dat ik niet meer kon omdat ik in de veronderstelling was dat mijn handen blauw uitgeslagen waren keerden we terug naar een normale ademhaling. Het terugkeren naar de normale wereld duurde voor mij even en na de sessie heb ik ook bewust even de tijd genomen om dit alles te laten bezinken. Nog steeds speel ik altijd met de vraag wat het dan is wat er zo voor gezorgd heeft dat mijn handen zo verkrampten. Misschien probeer ik onbewust nog vast te houden aan iets?

Rob Koning startte in 2011 zijn eigen praktijk in Amsterdam. ‘Mijn drive is nu om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de kracht van ademen. Niets is zo krachtig als bewust verbonden ademhalen en iedereen kan dat!  Als ik iets kan bijdragen aan het welzijn of herstel van mensen die ergens in vastlopen, is dat waarvoor ik het doe. Ik weet uit ervaring is hoe makkelijk het is om niets te ondernemen en heb bewondering voor mensen die voor zichzelf kiezen en ongegeneerd zichzelf (durven) zijn’.

Wil je meer weten over de ademhalingssessies van Rob? In de aankomende maanden geeft hij ook verschillende introducties in ademen. De eerstvolgende sessie vindt plaats op 11 juli.

Een cadeautje van Mr. Breath: een energizer ademhalingsoefening om je dag een kickstart te geven.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN