Relatietherapeut legt uit: zo pas je de geheime wetten van aantrekkingskracht toe op jezelf

Heart + Soul
aantrekkingskracht, tona, relatietherapeut

Je aantrekkingskracht vergroot je door aantrekkelijk te zijn. Niet door aantrekkelijk te doen. Dat zijn een paar wijze woorden van holistisch relatietherapeut Toña Wong Chung. Al meer dan 20 jaar begeleidt ze mensen in haar praktijk Healing Space. Vooral op het gebied van liefde en seksualiteit. Voor Holistik schrijft ze over delicate onderwerpen waar ze met honderden mensen over heeft gesproken, en stapt ze op 5 juli op het podium om voor Holistik Academy een talk te geven over liefde, relaties en het pad van extase. Deze keer gaat haar column over aantrekkingskracht en welke vijf elementen er voor nodig zijn om die van jou te vergroten. 

Relatietherapeut legt uit: dit zijn de geheime wetten van aantrekkingskracht

Aantrekkingskracht is de kracht die je voelt als je je met iemand wilt verbinden. Je ervaart dan iemands schoonheid. Dat raakt en geeft je energie. Er zijn verschillende manieren waarop we ons kunnen verbinden met elkaar, en dus ook verschillende vormen van aantrekkingskracht. Als je je totaal verbindt doe je dit met je hart, hoofd en seksuele energie. Maar als één van deze drie aspecten onderontwikkeld of beschadigd zijn, zul je je beperken tot één of twee van deze energieën. Toña: “Ik heb het hier alleen over de verbindingen die ontstaan omdat twee mensen het echt willen, niet omdat ze het moeten bijvoorbeeld door een werkrelatie. In het laatste geval brengt het vaak complicaties met zich mee als er een verbinding ontstaat op alle drie de niveaus”.

Heb je aantrekkingskracht alleen nodig als je single bent, en op zoek bent naar een partner?

Toña: Een mooi gezegde is: ‘schoonheid ligt in de ogen van degene die kijkt’. Toch zijn er mensen die blijkbaar in algemene zin voldoen aan de schoonheidsnormen, en bij veel mensen energie en aantrekkingskracht opwekken. Volgens onderzoekers krijgen deze mensen gemakkelijker dingen voor elkaar. Deuren openen zich sneller en ze krijgen zelfs hogere salarissen. Je zou verwachten dat deze mensen dan automatisch ook gelukkiger zouden zijn, maar dat is niet altijd zo. Daarvoor zijn meer factoren nodig. Met name het zelfbeeld van de persoon is dan bepalend.

Wat kan aantrekkingskracht doen voor je relatie?

Toña: Voor het starten van een romantische relatie is vooral de seksuele aantrekkingskracht bepalend. Een gezonde seksuele aantrekkingskracht zorgt er voor dat je elkaar bewondert en op wil zoeken om dicht bij de ander te kunnen zijn. Je wil elkaar voelen, aanraken en elkaars geur opsnuiven. Je wil elkaar ontdekken en met elkaar de wereld ontdekken. Je wil ingaan op elkaars ideeën en experimenten. Eigenlijk is elke aanraking dan een onderdeel van het voorspel en is er een voortdurende opbouw naar de volgende intense vrijpartij. Dit zorgt voor een mooie energie, om ook de andere vormen van verbinding te verdiepen en zo een complete liefdesrelatie te creëren.

Holistik X Els van Steijn

Op 19 mei organiseren Holistik en Els van Steijn een opstellingendag in Amsterdam. Bestel je tickets hier!
Koop tickets

En wat te doen als je al 15 jaar samen bent en de aantrekkingskracht weg is?

Toña: Als het creëren van een liefdesrelatie je einddoel is, dan is de kans groot dat de aantrekkingskracht verdwijnt na een tijd. Zelfs als je verbonden bent op alle drie de niveaus. De werkelijke en blijvende aantrekking is er pas als je een commitment hebt aan een leven samen. Een leven waarin je samen streeft naar een bepaald doel, of zorg draagt voor iets wat voor jullie allebei belangrijk is. Veel mensen zien het zorgen voor de kinderen als hun hoogste doel. Op een dag gaan de kinderen het huis uit en deze stellen scheiden. Het is dus belangrijk om, ook als er geen kinderen zijn of misschien tijdens het opgroeien van de kinderen, te ontdekken hoe jullie je als een team kunnen inzetten voor een gezamenlijk hoger doel. Zo kun je een leven leiden waarin jullie kwaliteiten aanvullend op elkaar werken en de waardering voor elkaar alleen maar toeneemt. Een hoger doel is iets waarin je je kunt ontwikkelen en voelt dat je een bijdrage hebt aan het groter geheel. Dit kan iets heel kleins of iets heel groots zijn, maar het is in ieder geval iets wat jou het gevoel geeft dat je leven zin heeft. Je kan vrijwilligerswerk doen of de directeur worden van Green Peace. Maar hoe meer zingeving je hebt in je eigen leven, des te aantrekkelijker het is voor een partner om daar deel van uit te maken. Het is natuurlijk helemaal mooi als je je samen voor iets kunt inzetten. Samen met mijn man Marcelino zetten wij ons bijvoorbeeld in om meer vreugde in de wereld te brengen als gezamenlijk hoger doel. Hoe? Dat vertel ik je graag op 5 juli tijdens mijn Holistik Talk.

Met welke 5 dingen vergroot je je aantrekkingskracht? En gelden deze ook voor mannen?

1. Leer jezelf kennen
2. Verwerk je verleden
3. Leer jezelf tot uitdrukking brengen
4. Wees oprecht in je emoties
5. Verbind jezelf met een hoger doel in je leven

Deze tips gelden zeker ook voor alle mensen om hun aantrekkingskracht te vergroten tot andere mensen. Ze maken je tot een levendig en aangenaam mens:-).

Voor in de agenda: Holistik Talk van Toña – 5 juli 2018

Heb je soms het gevoel dat je geliefde en jij compleet langs elkaar heen leven? Wil je graag weten hoe je aantrekkelijk blijft voor elkaar, ook in een langere relatie? Tijdens de Holistik Talk laat Toña Wong Chung haar licht schijnen over de meest kwetsbare liefdesonderwerpen om over te praten. Dit doet ze al meer dan 20 jaar binnen haar praktijk met honderden stellen en op 5 juli voor Holistik Academy. Na deze avond ga je met antwoorden naar huis die voor jouw relatie meteen verlichtend en inspirerend werken. Ben je er bij? Tickets koop je via de link hieronder.

Holistik X Els van Steijn

Op 19 mei organiseren Holistik en Els van Steijn een opstellingendag in Amsterdam. Bestel je tickets hier!
Koop tickets
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link