Evelyn test uit: wat doet een Tixel behandeling voor een 40+ huid?

Body
Tixel

Een stralende huid houden na je 40? Het kan, maar – eerlijk is eerlijk – het vraagt om een holistisch plan van aanpak. Als je voldoende slaapt, gezond eet en stress binnen de perken houdt kom je een heel eind. Daarnaast zijn er ingenieuze high-tech behandelingen die je huid een oppepper geven, zónder snijden of prikken. Tixel is zo’n behandeling. En ik probeerde het uit. 

Evelyn test uit: wat doet een Tixel behandeling voor een 40+ huid?

Je kunt smeren tot je een ons weegt, maar als je niet goed zorgt voor de binnenkant dan zie je dat aan de buitenkant. Zeker als je de 40 bent gepasseerd. Daarom heb ik van uiterlijke verzorging een inside job gemaakt. Ik zorg dat ik elke nacht minstens 7 uur slaap, beweeg zoveel mogelijk en eet overwegend gezond (met hier en daar een uitglijder). Daarnaast probeer ik stress binnen de perken te houden. Cortisol is namelijk funest voor je huid.

Tixel behandeling

Met een holistisch plan van aanpak kom je zo gezegd een heel eind. Wil je jouw 40+ huid toch graag extra ondersteunen? Maar gaat snijden en prikken je een stap te ver? Dan zou je een Tixel behandeling kunnen overwegen. Ik heb deze behandeling zelf getest en vertel je straks uitgebreid over mijn ervaringen. Eerst een klein stukje theorie…

Verhit tot 400 graden

Tixel is een huid verbeterende behandeling die werkt op basis van thermomeganische ablatie (TMA). Dit betekent dat je huid tijdens de behandeling een fractie van een seconde wordt verhit tot 400 graden. Hierdoor ontstaan minuscule, steriele gaatjes. Je huid wordt met andere woorden op een gecontroleerde manier ‘verwond’. Dat klinkt niet erg aangenaam (en, eerlijk: dat is het ook niet). Máár er is een belangrijke upside. Tijdens het natuurlijke wondgenezingsproces maakt je huid namelijk extra collageen- en elastinevezels aan. Hierdoor neemt de stevigheid toe. Ook zou een Tixel behandeling de structuur van je huid verbeteren en fijne lijntjes verminderen.

Je sparkle houden na je 40e?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Eef's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide

Hoe gaat een Tixel behandeling in zijn werk?

Tot zover de theorie. Want een eerlijk oordeel begint natuurlijk bij zelf uitproberen. En precies dat heb ik gedaan. In een periode van 4 maanden heb ik mijn gezicht en hals vier keer laten ’tixelen’ bij De Huidkliniek telkens met een maand ertussen. De totale behandeling duurt tussen de 45 en 60 minuten. Als je ervoor kiest om je huid van tevoren te verdoven, kun je hier een uurtje bij optellen. Het te behandelen gebied wordt dan eerst van een laagje Emla crème voorzien dat – onder plastic folie – moet inwerken. Een Tixel behandeling ondergaan zonder verdovende crème kan ook, maar zou ik persoonlijk niet aanraden. Zeker als je je gezicht én hals laat behandelen. De behandeling is namelijk best pijnlijk (van een schaal van 1 tot 10 zou ik zeggen een 7). Het Tixel apparaat schiet gloeiend hete ‘micro pinnetjes’ in je huid. Het eerste half uur trok ik het nog wel, maar het laatste deel van de behandeling moest ik soms echt even op mijn tanden bijten.

Gezicht in vuur en vlam

TixelNa afloop van de behandeling is je huid vuurrood en voelt het alsof je met je gezicht in de brandnetels hebt gelegen (zie foto, dit is 1 uur na de behandeling). Dit prikkende gevoel houdt ongeveer 2 uur aan. Koelen met ijs is heel aangenaam, maar kun je beter niet doen. De warmte in je huid stimuleert namelijk de aanmaak van collageen en elastine. En dat proces wil je niet verstoren;-). Laat die zak met doperwten dus vooral in de diepvries liggen. Tip: plan je behandeling aan het einde van de middag zodat je direct naar huis kan. Met een gezicht dat in vuur en vlam staat is een afspraak het laatste waar je zin in hebt.

Het resultaat

TixelDe eerste dagen na de behandeling is je huid een tikkeltje rood en voelt je gezicht aan als fijn schuurpapier. Je kunt echter wel gewoon de straat op. Vanaf dag 4 begint je huid licht te schilferen. Na ongeveer 7 dagen ben je weer helemaal hersteld (zie de tweede foto).  Of je huid er dan meteen mooier uitziet? Nee, dat niet.  Een Tixel behandeling stelt je geduld op de proef. Verschil merkte ik pas na de derde behandeling. Maar het is het wachten waard. Mijn huid voelt echt steviger en ziet er egaler uit. Tot 6 maanden na de laatste behandeling is de productie van collageen- en elastinevezels actief waardoor de huid blijft verbeteren. Na deze 6 maanden stabiliseert het resultaat. Of ik tevreden ben? Reuze! Een 40+ huid heeft nu eenmaal wat meer zorg nodig en stevigheid haal je helaas niet uit een potje. Als je je bij het gebruiken van injectables zoals Botox en fillers niet prettig voelt, dan is een Tixel behandeling een gulden middenweg.

Actie voor Holistik lezers

Een Tixel behandeling voor het hele gezicht kost €272,00. Wil je ook je ogen laten doen? Dan kost een behandeling €333,00. Voor het beste resultaat zijn 3 à 4 behandelingen nodig, telkens met een maand ertussen. Als lezer van Holistik krijg je bij De Huidkliniek 4 Tixel behandelingen inclusief ogen voor €1099,00. Dit komt neer op een korting van €233,00. Deze actie geldt t/m 31 december 2021. Geef bij het boeken van je eerste afspraak aan dat je gebruik wilt maken van deze Holistik korting.

Je sparkle houden na je 40e?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Eef's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.