Steef’s power needs om ‘cabin proof’ op reis te gaan

by Stefanie van de Walle 12.07.2017
superfoodies, stefanie, gezond op reis

Als eersteklas foodie en health freak betekent op reis gaan voor Stefanie van de Walle ook een stukje loslaten. Genieten van het moment en zich niet al teveel zorgen maken over de menukaart met gerechten daarop die ze nooit zelf zou maken. Herkenbaar? Dan zijn deze 5 vakantie power needs van Stefanie wellicht ook voor jou heel bruikbaar. 

Steef’s power needs om ‘cabin proof’ op reis te gaan

1. Smeren en eten tijdens een lange reis

superfoodies, stefanie, gezond op reisStefanie: Een goede lippenbalsem en (hand)crème zijn wat mij betreft onmisbaar. Zelf probeer ik altijd zo puur en onbewerkt mogelijke producten te gebruiken, immers wat je op je lichaam smeert heeft invloed op jouw systeem. Ik vul altijd een klein potje (dat ik mee kan nemen aan boord) met wat kokosolie, ideaal om als zowel hand-body-en lippencrème in te zetten. Daarnaast herstelt kokosolie het natuurlijke vetgehalte van de huid op cellulair niveau in de diepere vetlagen, waardoor de huid er langer jong uit blijft zien. Dan begint de ‘ellende’ om onderweg iets voedzaams te vinden. Ik zorg er altijd voor dat ik een stuk fruit en een pakje Chia Breakfast bij mij heb. Deze ideale kant-en klare mixen van Superfoodies op basis van biologische havermout, chia-zaden en superfoods zijn gemakkelijk aan te lengen met (kokos)water. Samen met wat vers fruit heb je zo een voedzame maaltijd, vrij van zuivel, soja, suikers, tarwe en gmo. Daarnaast kan je niet voldoende vocht drinken tijdens de reis. Neem een komkommer of paprika mee in stukjes gesneden, lekker verfrissend en vol met vitaminen en vezels! Zelf heb ik standaard ook altijd een paar zakjes vochtafdrijvende brandnetel thee in mijn reistas mee.

2. Voeding tijdens verblijf

superfoodies, stefanie, gezond op reisSuperfoodies green juice (op basis van 26 verschillende ingrediënten uit de aarde en de oceaan met o.a. tarwegras, gerstegras, moringa, matcha, vitamine c, spirulina, chlorella, kelp, probiotica en MSM) is voor mij tijdens het reizen echt onmisbaar. Normaal start ik de dag altijd met een groene smoothie, maar dat is op vakantie niet altijd mogelijk. Strooi daarom ‘s ochtends een beetje green juice poeder (ongeveer 1 a 2 theelepels) in een glas of shake beker en leng aan met wat water. Zo heb je mooi je dagelijkse basisbehoefte al binnen zonder gedoe. Tip: Geen lepels in de buurt? Gebruik de onderkant van je tandenborstel om te mixen ;-).

3. Gezond je vakantiebed in

superfoodies, stefanie, gezond op reisNa een dag in de zon ben ik extra lief voor mijn huid. In veel zon- en aftersun producten zitten de nodige chemische ingrediënten. Vandaar dat ik altijd pure Aloë vera gel gebruik, heerlijk verkoelend en verzorgend om je mee in te smeren. Na mijn avondmaaltijd slik altijd standaard mijn magnesium tabletten voor een ontspannen nacht. Ik neem ze mee in een klein pillendoosje, zodat ik er precies voldoende heb tijdens mijn reis. Wil je helemaal geen risico lopen? Neem dan nog een setje oordopjes mee om in alle rust richting dromenland te vertrekken.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter en ons te volgen via Instagram.

Tip: Superfoodies heeft handige weekporties (25 gram) van hun Green Juice poeder ontwikkeld. Handig voor als je een weekje weg gaat en geen zware glazen pot wilt meeslepen. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN