Steeds meer mensen kiezen vaker voor plantaardig eten. Vanuit alle windstreken wordt er daarom flink geïnnoveerd op het gebied van vlees- en visvervangers. In het kader daarvan is er een ware vegan kip sensatie op de markt gesignaleerd die de smaakpapillen in Nederland verovert: TiNDLE. Inmiddels koken een aantal top-koks van bekende restaurants in Amsterdam al met dit vernieuwende product. Geloof ons; dit wil je proeven! En misschien is de kerstvakantie daar het moment bij uitstek voor. Hieronder lees je wat TiNDLE bijzonder maakt en waar je aan kunt schuiven om het te ervaren.
Kip gemaakt van planten: je proeft het bij deze 5 Amsterdamse hotspots
Voeg slechts 9 magic ingrediënts (waaronder soja, kokosolie en havervezels) bij elkaar en je hebt TiNDLE, het eerste product van Next Gen Foods. Deze food-tech startup zet zich met hun (h)eerlijke producten in voor een wereldwijd duurzamer voedselsysteem. Hun veelzijdige plantaardige kip kan namelijk in ieder gerecht de hoofdrol spelen. Van saté tot schnitzel, taco’s en baos, en in klassieke favorieten als gefrituurde kip of kip cordon bleu. TiNDLE bevat geen antibiotica, hormonen, cholesterol of genetisch gemodificeerde ingrediënten, en zit vol proteïnen en vezels. Dat alles zonder in te leveren op smaak, textuur of veelzijdigheid. Een hele prestatie als het gaat om vleesvervangers. TiNDLE wordt tenslotte geproduceerd met slechts een fractie van de energie, water en land dat nodig is ten opzichte van de productie van vlees van gevogelte. Kijk voor meer info op tindle.com.
Waar kun je het proeven?
TiNDLE is nog maar net op de markt, maar heeft nu al de smaakpapillen van menig fijnproever weten te prikkelen op culinaire bestemmingen zoals Singapore en Hong Kong. Ook in Amsterdam verovert de plantaardige kip in rap tempo de culinaire scene. Kortom; tijd om jouw favo hotspot uit te kiezen waar je de hype zelf kunt ervaren!* We hebben vast 5 ‘TiNDLE proof’ hotspots voor je geselecteerd.
1. Box Sociaal
Bij Box Sociaal verwerkt chef en eigenaar Alex Than Aye de plantaardige kip in 3 originele gerechten. Komen ze:
1. Kim’s Taco’s: een taco-trio met een pittige en zoete Koreaanse lak.
2. Sociaal Standaard: een in karnemelkbeslag gedrenkte, gefrituurde burger met smeuïge cheddar en in mosterdzaad ingemaakte augurk op een eigengemaakt melkbolletje.
3. The Parmy: de befaamde kip-parmezaan van het restaurant met patat, gepaneerde TiNDLE, eigengemaakte marinara-saus en gesmolten mozzarella. Oké, wij hebben inmiddels honger :-).
2. Cabrón
Ben je het met ons eens? Alles uit de frituurpan smaakt gevaarlijk lekker… Dat weten ze ook bij het Mexicaanse restaurant Cabrón. De Taco met gefrituurde TiNDLE van chef Armando Sacksioni wordt gemaakt met een uniek paneerbeslag van havermelk en drie soorten bloem. Hij wordt geserveerd met michelada-mayonaise, augurk, roze peperkorrels, dille, blaadjes Daikon Cress en koolsla. Wow!
3. CIRCL
Aan het roer van restaurant CIRCL staat chef-kok Rudolf Brand, die bekend staat om zijn voorliefde voor duurzame ingrediënten. Op zijn menukaart vind je de gebraden TiNDLE rollade, een gerecht dat uiteraard helemaal past binnen het winterseizoen. Verwacht een verbluffende vegan rollade gepaneerd in panko, met shittakes, kimchi en ingemaakte rode kool, geserveerd met linzensalade en geroosterde groenten.
4. Coffee & Coconuts
In dit knusse tropische paradijs met de toepasselijke naam ‘Coffee & Coconuts‘ zwaait chef Kimberley Stubing de scepter. Op hun nieuwste menu prijkt de TiNDLE Vegan Baeo. In teriyaki gemarineerde TiNDLE met smaakvolle groentes, augurk, knapperige uitjes, gochujan-mayonaise en dus een eigengemaakte teriyaki-saus, geserveerd op twee luchtige bao’s. Geloof ons: deze smaaksensatie wil je niet missen.
5. SOIL
Bij vegan cafe Soil introduceerde chef Gustavo Bottini onlangs de nieuwe TiNDLE Katsu Burger: een crispy burger geserveerd met zoete barbecuesaus, radijsjes en Aziatische koolsla. En dat alles verpakt tussen een plantaardig brioche-broodje met vegan mayonaise. Yum!
*TiNDLE is momenteel alleen verkrijgbaar voor chefs, zo ben je ervan verzekerd dat je de beste culinaire kennismaking hebt met dit bijzondere product.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!
Dit artikel is geschreven in samenwerking met TiNDLE. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. Benieuwd naar deze visie? Lees dan dit artikel over hoe wij een eerlijke boterham verdienen met ons platform, waardoor Holistik gratis toegankelijk kan blijven voor iedereen.