Tijn Touber schrijft Time Bender: wees niet bang voor buitenaards leven, we kunnen er juist van leren

Heart + Soul
time bender, tijn touber, boek, buitenaards leven
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
31.07.2019

De boeken van schrijver en muzikant Tijn Touber staan garant voor mystiek, bezinning en een vlot geschreven verhaal waarin hij ingewikkelde ‘spirituele concepten’ toegankelijk maakt. Zo is het ook met Time Bender, zijn nieuwste boek dat gaat over hogere vormen van intelligentie buiten onze dampkring. De geheimzinnige man die Time Bender heet herinnert Tijn aan zijn missie: de Aarde verlossen van buitenaardse overheersing. De mensheid wordt namelijk bedreigd, maar bevindt zich in een sleutelpositie om oeroude conflicten voor eens en voor altijd op te lossen. De toekomst ligt in onze handen, maar de tijd dringt. Het hele Universum kijkt met spanning toe. Worden wij op tijd wakker om onszelf te herkennen? Of bombarderen wij onszelf terug naar een nieuw stenen tijdperk? Het antwoord ligt in jou, in mij, en in ons allemaal. Een behoorlijk controversieel onderwerp dus voor een roman. Daar moet een hoger plan achter zitten! Wij gingen met Tijn in gesprek.

Tijn Touber schrijft Time Bender: wees niet bang voor buitenaards leven, we kunnen er juist van leren

Tijn TouberTijn: ‘Ik liep al tien jaar met het idee om een boek te schrijven over Time Bender, maar voelde dat de tijd nog niet rijp was. De laatste tijd lijkt er iets te veranderen. De wetenschap is inmiddels zover dat ze weten dat er in ons universum net zoveel potentieel bewoonbare planeten zijn als dat er zandkorrels op aarde zijn. Ook weten we dat we van het gehele spectrum wat er om ons heen is, maar een piepkleine fractie kunnen waarnemen. Te beweren dat er buiten ons geen intelligent leven zou zijn, is dus nogal onnozel en gelukkig beseffen steeds meer mensen dat. De tijd lijkt rijp om deze informatie te delen. Mijn uitgever zei bij het verschijnen van Time Bender: ‘Wat Tijn Touber destijds met zijn bestseller Spoedcursus Verlichting deed voor het toegankelijk maken van spiritualiteit, doet hij nu voor onze volgende evolutionaire stap met Time Bender.’ We zijn toe aan een nieuwe stap die te maken heeft met beseffen dat we deel uitmaken van een grotere familie. We kunnen veel leren van andere wezens, omdat we – in tegenstelling tot wat we soms denken – niet het meest intelligente ras zijn. We staan nog maar aan het begin van onze ontwikkeling’.

Is Time Bender een fictief personage? Of hoe kunnen we hem het best interpreteren als karakter?

Tijn: ‘Time Bender kwam vele jaren geleden al in mijn leven, maar vaak heel kort om mij een boodschap te geven of iets in te fluisteren. Vaak vergat ik na verloop van tijd zijn boodschap dan weer (of dacht dat ik het had verzonnen), totdat hij opnieuw verscheen om me weer nieuwe informatie te geven. Het interessante van Time Bender is ook dat hij/zij in verschillende vormen naar mij toe kwam. Ik heb daar in het boek Time Bender niet over geschreven (misschien een idee voor een volgend boek) omdat dat het verhaal verwarrend zou maken. Hij is een leraar die alle kennis die ik uit verschillende spirituele en wetenschappelijk disciplines tot me nam, steeds weer in een groter en begrijpelijker kader weet te plaatsen. Hij ziet en kent het grote plaatje, omdat hij er vanaf het begin der tijden bij is geweest’.

Is het nodig volgens jou om ons perspectief op buitenaardse wezens te veranderen?

time bender, tijn touber, boek, buitenaards levenTijn: ‘Dat is zeker nodig als we onszelf willen ontwikkelen. Mijn ervaring is dat de meeste buitenaardsen een stuk verder in hun ontwikkeling zijn dan wij en dat we veel van hen kunnen leren. Ze willen ook graag met ons communiceren en ons welkom heten in hun midden. Maar ze houden zich wijselijk op afstand omdat onze Pavlov reactie op alles wat anders is dan wij, nog steeds is dat we erop gaan schieten. Natuurlijk zijn er ook wezens die minder vredelievend zijn. Maar mijn ervaring is dat er in het Universum niet veel wezens bestaan die wreder zijn dan de mens. We doen er dus goed aan ons denkraam te openen en ons open te stellen voor de wijsheid en ervaring van buitenaardsen die ons willen helpen om naar een volgende fase van ontwikkeling te gaan. En wat betreft de ’slechte’ ET’s: de enige reden waarom ze tot nu toe greep op ons hadden, is omdat ze in staat zijn om ons via media, politiek, religie en zo ongeveer iedere andere organisatie te beïnvloeden met ideeën en denkbeelden. Omdat wij die beelden geloven, laden met emotie en uitzenden, worden die vervolgens realiteit. Wij zijn buitengewoon krachtige scheppers en daar maken zij gebruik van. Zodra we door hebben dat wij de realiteit scheppen op basis van ons collectieve bewustzijn en verantwoordelijkheid nemen voor onze denkbeelden en emoties, is er geen enkel wezen dat ons kan kleinhouden of macht over ons kan uitoefenen. Het wordt tijd dat we gaan inzien dat we buitengewoon machtig en krachtig zijn en daar naar gaan handelen op een verantwoordelijke manier’.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Waarom voeren sterrenvolkeren Kosmische oorlogen boven ons hoofd om de aarde?

Tijn: ‘Dat heeft te maken met het feit dat de Aarde veel grondstoffen bevat die voor hen van belang zijn, met name DNA. De mens is een van de meest complexe en complete wezens in het universum, genetisch gesproken. De Aarde zelf is ook enorm ontwikkeld qua biodiversiteit, en wordt door sterrenrassen de Levende Bibliotheek genoemd. Er valt hier dus veel te halen. De reden waarom de mens van belang is in het grote plaatje, is dat wanneer de mens zijn/haar grootsheid weer herinnert, wij codes afgeven die veel levensvormen in de kosmos in staat stellen door te ontwikkelen. Wanneer ons volledige DNA weer wordt geactiveerd, worden wij opnieuw de ‘goden’ die we waren en verandert er veel in de macht structuren die er momenteel zijn’.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

In hoeverre is het voor de mens van belang om van deze strijd op de hoogte te zijn?

Tijn: ‘Wij kunnen een sleutelrol spelen in het oplossen van Kosmische conflicten omdat wij een wapen tot onze beschikking hebben dat dualiteit kan opheffen: ons liefdevolle hart. Niet veel sterrenrassen hebben een hart dat is te vergelijken met dat van ons’.

Hoe interpreteer jij de hitte van de afgelopen dagen? Is er een link met de Kosmische oorlog?

Tijn: ‘De hitte en veranderingen in weerpatronen op Aarde hebben te maken met een natuurlijke cyclus van ongeveer 25.000 jaar, waar we als sinds mensenheugenis doorheen bewegen. De opwarming van de Aarde is niet perse door mensen gecreëerd. Al zou het natuurlijk wel een goed idee zijn om op te houden met de boel nog meer te vervuilen. De Aarde gaat door haar eigen cyclus van ontwikkeling en omdat wij op én in haar leven, hebben we daarmee te maken. De kunst voor ons in deze tijd is om mee te bewegen met de hogere frequenties die nu op ons afkomen, als deel van dit veranderingsproces. Wanneer je in angst gaat of je er tegen gaat verzetten, zul je het moeilijk krijgen. Wanneer je meebeweegt en werkt aan jezelf om je frequentie hoog te houden en schaduwstukken onder ogen te zien, is het als het surfen op een prachtige golf naar een nieuwe fase in onze ontwikkeling’.

Hoe kun je als individu een bijdrage leveren aan een goede afloop van onze vruchtbare planeet?

Tijn: ‘Innerlijk werk is het belangrijkste. In feite is ieder van ons te vergelijken met het hele universum, zoals een hologram. Wanneer je jezelf verandert, verandert alles. Daarnaast is het van belang om onze collectieve scheppingskracht te bundelen, door meditaties bijvoorbeeld zodat we de boel in beweging brengen. Projecten als Stadsverlichting zijn daarvoor bedoeld’.

Is er nog een wijsheid uit Time Bender die je aan ons mee wil geven?

Tijn: ‘Jazeker is die er. Dit is een fragment uit het boek: ‘Is het niet interessant, bedenk ik me, dat het meest verlichte ras dat in het afvoerputje van het Universum woont – degenen waarop alle geavanceerde rassen neerkeken als zijnde een stelletje klunzige barbaren – zich nu ontpopt als hun redders? Het lijkt erop dat het niet zozeer de geavanceerde buitenaardse rassen zullen zijn die de Kosmische problemen gaan oplossen met fantastische technologie, maar de simpele mensenwezens die maar één wapen tot hun beschikking hebben: een groot hart.’ Time Bender, Tijn Touber, €21, verkrijgbaar via Bol.com. 

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.