Traveltip voor de herfstvakantie: het groene hart van Duitsland

by Evelyn van Hasselt 13.10.2017

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Voor iedereen die een paar dagen wil ontsnappen aan de waan van de dag – maar niet ver wil reizen – hebben wij het best bewaarde geheim van Duitsland: de deelstaat Thüringen. Karlijn en ik waren er afgelopen zomer en dit zijn onze reistips.

Traveltip voor de herfstvakantie: het groene hart van Duitsland

Een caffè latte met havermelk hoef je er niet te bestellen. En van smashed avo on toast en poké bowls hebben ze in Thüringen ook nog nooit gehoord. En voor stadse types als wij is dat toch even slikken. Toch heeft het groene hart van Duitsland iets waar Amsterdam niet aan kan tippen: een gigantisch aaneengesloten beukenbos. En dat op 5 uur rijden vanaf Amsterdam. Naast uren door het bos dwalen is er nog veel meer te doen in Thüringen. Hieronder vind je onze 5 beste reistips.

1) Wandel over het boomkronenpad

thuringenDe prachtige Indian Summer herfstkleuren ervaren doe je het beste op grote hoogte. Hiervoor ga je naar National Park Hainich waar je hoog boven de bomen over het boomkronenpad wandelt. Het pad is 530 meter lang en eindigt bij een uitzichtplateau op 40 meter hoogte. Een betere plek om de rode en gele herfsttinten van het loofbos te bewonderen kun je je niet voorstellen.

2) Ontdek de oorsprong van Kneipp

In het plaatsje Bad Berka vind je de oorsprong van het bekende verzorgingsmerk Kneipp waarvan pastoor Sebastian Kneipp de grondlegger is. Het levensverhaal van de pastoor is nauw verbonden met zijn levensfilosofie. Doordat hij tuberculose kreeg, zocht hij naar manieren om deze ziekte te bestrijden. Toen hij zichzelf met koud water uit de Donau wist te genezen werd hij enthousiast om de helende werking van water verder te onderzoeken. Gedurende zijn leven breidde Kneipp zijn kennis over water en planten steeds verder uit. Hij ontwikkelde een holistische gezondheidsfilosofie en schreef er meerdere boeken over. Jezelf een dag onderdompelen in de wereld van Kneipp? In Bad Berka maak je de Kneipp wandeling in het 11 hectare grote bos waarbij je ook door het water van de Goethebronnen loopt.

3) Kom tot rust bij Spa Villa

Tijdens onze trip naar Thüringen verbleven Karlijn en ik een nachtje bij Spa Villa: een hotel en spa in één in het kleine dorpje Wingeroode. Hou je van super strak en modern? Dan is Spa Villa misschien niet helemaal wat je zoekt. Dit spahotel is vooral erg knus. En misschien is dat wel precies wat je nodig hebt tijdens een guur herfstweekend. De kamers zijn schoon en ruim, het personeel is allervriendelijkst en de behandelingen zijn heerlijk. Probeer vooral de edelstenen behandeling met lavendel voor je hals en decolleté.

4) Eet taart bij Hof Sickenberg

thuringenEen herfstvakantie zonder taart is natuurlijk geen herfstvakantie! De lekkerste, zelfgebakken taart eet je bij Hof Sickenberg. Dit is een 200 jaar oud guest house en cafe in één dat wordt gerund door een uiterst vriendelijke dame: Kristina Bauer. Ze verbouwt haar eigen groenten en fruit, bakt haar eigen brood én twee verschillende taarten per dag. En geloof ons, die zijn verrukkelijk! Lukt het je niet om Hof Sickenberg in de herfstvakantie te bezoeken? Op 17 december 2017 organiseert Kristina een traditionele kerstmarkt in de grote schuur naast het guest house.

5) Eten in een 500 jaar oude herberg

Een trip naar Thüringen is niet compleet zonder een bezoek aan de bijna 500 jaar oude herberg Klausenhof. Eeuwenlang was deze herberg een plek waar ridders zich te goed deden aan dranken en spijzen. Je vindt er dan nog altijd een prachtige ridderzaal. Hoewel er altijd een vegetarisch gerecht op de kaart prijkt, staat Klaussenhof vooral bekend om huisgemaakt worst en wildgerechten. Mocht je een bezoek brengen aan Klassenhof, vraag dan vooral naar de jonge, maar uiterst bekwame bedrijfsleider Martin Röhrig die je in geuren en kleuren kan vertellen hoe alle gerechten worden bereid. En met een beetje geluk krijg je zelfs een persoonlijke rondleiding in de kruidentuin.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Over Thüringen

Thüringen is een regio in midden Duitsland en staat bekend om zijn verschillende landschappen, legendarische burchten en kastelen en diversiteit in architectuur en cultuur. Grote namen zoals Maarten Luther, Goethe en Johan Sebastiaan Bach verbleven in de regio of werden er geboren. Deze Duitse deelstaat heeft prachtige uitgestrekte natuurgebieden met in het zuiden het Thüringer Wald en het Franken Wald, in het zuidwesten de Thüringer Rhön en in het noordwesten op de grens met deelstaat Niedersaksen de Thüringer Harz. Daarnaast biedt de regio volop cultuur met een grote variatie aan steden zoals Erfurt, Weimar en Eisenach. Voor meer informatie: vakantie-thuringen.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN