Thanksgiving Day: zo vier je het zonder gevulde kalkoen en met een gevuld hart

Heart + Soul
thanksgiving day, dankbaarheid
karlijn visser

Karlijn Visser
21.11.2018

Donderdag 22 november is het Thanksgiving Day, ofwel dankzeggingsdag. In de Verenigde Staten is deze vierde donderdag van november een nationale feestdag waarop met traditioneel gezien God bedankt voor een goede oogst en allerlei andere goede dingen des levens. Een heel meditatief feest dus. Maar hoe kunnen wij hier op een mooie manier bij stilstaan zonder dat daar een gevulde kalkoen voor nodig is? We vroegen het levens & yogacoach Andreas Trussat.

Thanksgiving Day: zo vier je het zonder gevulde kalkoen en met een gevuld hart

thanksgiving, andreas trussat

Andreas: “Om de energie die Thanksgiving Day ademt beter te kunnen plaatsen deel ik de stand van de sterren met je. Astrologisch gezien gaat vandaag de zon in de energie van de boogschutter. Dat betekent “Explore beyond the horizon”. De boogschutter is een vuurteken, uitgerust met lachende kinderlijke ogen. Het is vaak lastig om hen die onder dit teken zijn geboren te weerstaan. Boogschutters staan bekend om hun spontaniteit en bijtende gevoel voor humor. Hun aandrijving zal altijd de uitdagingen van het leven zijn. Het woord ‘Nee’ is geen optie voor een Boogschutter. Energetisch betekent dit dat de naakte waarheid onze kant uitkomt. Wie of wat jou ook gaat bekritiseren, probeer rustig te blijven. Maar hoe kun je deze periode dan zonder kleerscheuren doorkomen? En wat heeft deze energie met Thanksgiving Day te maken? Simpel: count your blessings! Trouwens, de tijd van het jaar waarin we zitten is dé periode om achter je doel(en) aan te gaan. Bij twijfel gaat het behalen daarvan overigens niet lukken. Wat je zou kunnen doen om te veranderen en dit proces te versterken is het beoefenen van dankbaarheid”.

5 tips voor het beoefenen van Dankbaarheid

Stil staan bij het gevoel van dankbaarheid doet Andreas dagelijks aan de hand van onderstaande 5 tools. Wie weet helpen ze jou ook op weg om in je doelen te blijven geloven.

1. Loop voordat je gaat slapen in gedachten door de dag heen en sta stil bij kleine momenten waar je dankbaar voor bent. Je kijkt naar je eigen film waarin jij de hoofdrol speelt. Tijdens het terugspoelen van de film val je langzaam en voldaan in slaap. Vind je dit moeilijk omdat je partner bijvoorbeeld naast je ligt, dan kan je dit ritueel ook oefenen tijdens het tandenpoetsen.

2. Zet na het wakker worden ‘s ochtends je voeten bewust op de grond voor een goede gronding. Je handen zijn in de Namasté positie. Breng deze nu naar je derde oog tussen je wenkbrauwen. Wees dankbaar dat je weer wakker bent geworden en je dag is begonnen.

3. Houd een ‘Gratitude Journal’ bij en noteer dagelijks waarvoor je dankbaar bent. Ben je meer van het tekenen en kleuren? Geen probleem, dat werkt ook prima.

4. Spreek het woord ‘Dankjewel’ met aandacht uit zodra iemand iets liefs zegt of voor je doet waardoor je geraakt wordt. Dat werkt heel krachtig waardoor je nog meer momenten creëert in je leven om dankbaar voor te zijn.

5. Het gebruik van een klankschaal, een kaarsje aansteken, het regelmatig zingen van een mantra en het fluisteren van drie keer ‘Shanti Shanti Shanti (vrede) ondersteunt dit ook. Mocht je geen klankschaal hebben, dan biedt Spotify uitkomst. andreastrussatyoga.com

Culinaire tip van Holistik-redactie: glutenvrije zoete pompoentaart voor meer energie

Gekruide zoete pompoentaart eten met elkaar is een Amerikaanse traditie op Thanksgiving; een heerlijk dessert of tussendoortje dus voor 22 november. Vandaar dat we je dit recept voor een verrukkelijke glutenvrije zoete pompoentaart niet willen onthouden, afkomstig uit het kookboek Detox Kitchen Groenten waarin groenten de hoofdrol spelen.  Zie hier het recept

Pompoentaart

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link