Trend voor 2018: beauty smeersels op basis van Texelse wol

by Natalja De Vos 04.01.2018

Ben jij dol op originele natuurlijke beauty producten? Dan hebben wij een mooie top-3 voor je gemaakt. Onlangs was Holistiks Karlijn namelijk op Texel waar ze deze toffe merken spotte. Ze zijn gemaakt op basis van lanoline (wolvet) en lavendel. Nog een leuk detail: de ondernemers achter Sara Rosalie, De Noordkroon en Texelse Lavendel hebben alle drie een achtergrond op de boerderij. Ambachtelijker krijg je het niet snel… 

Trend voor 2018: beauty smeersels op basis van Texelse wol

1. Sara Rosalie

Sara RosalieDe dame achter het merk Sara Rosalie is zelf geboren op Texel, waar zij als dochter op een schapenboerderij opgroeide. Inmiddels is Sara Monster naar Amsterdam verhuisd en wist ze al het goede van de schapenvacht mee te nemen in haar eigen natuurlijke skincare lijn. De basis van haar producten is lanoline, of wolvet, gewonnen uit schapenvacht door het te wassen en vervolgens het water eruit te laten verdampen. Waarom lanoline zo goed is voor je huid? De moleculaire structuur is vergelijkbaar met die van je eigen huidoliën. Daardoor kan je huid de lanoline gemakkelijk opnemen. Nog een leuk weetje over dit wondermiddel: lanoline kan tot 200% van haar eigen gewicht aan vocht bevatten. Dat betekent ‘turbo’ hydratatie. Wij zijn dol op de lippenbalsem die je lippen urenlang soepel houdt onder elke weersomstandigheid.

2. De Noordkroon

De Noordkroon texel schapenwolSchapenboerderij De Noordkroon is een begrip op Texel vanwege hun heel fijne skincareproducten op basis van wolvet: de gele korreltjes in de nog ongewassen wol. In de ‘scheermaand’ juni verzamelde schapenboerin Renske de afgeschoren wol van de schapen. Ze signaleerde dat het natuurlijke wolvet haar handen poedelzacht maakte. Zo ontstond het idee om zelf schapenwolcrèmes te gaan maken, zodat veel meer mensen de voordelen van wolvet kunnen ervaren. Sindsdien is De Noordkroon een groothandel in duurzame skincare producten.

3. Texelse Lavendel

texelse lavendel, beautyproductenIedereen kent vast de idyllische lavendelvelden uit de Franse Provence. Rijd je er voorbij, dan word je overweldigt door een hemelse relaxte geur van de paarse bloem. Maar joh, waarom nog helemaal naar het Zuiden afreizen als je ook gewoon de boot naar Texel kunt pakken?! In de buurt van Den Hoorn op Texel vind je een aantal lavendelvelden. De boerendochters en nichtjes van elkaar Sanne en Fenneke startten in 2007 hun eigen lavendelteelt op het waddeneiland. Dankzij het Noord-Hollandse zeeklimaat groeiden de plantjes als een speer. Met lavendel als ster-ingrediënt maken de dames van alles; honing, thee, scrub, bodywash en handcreme. Heel origineel als souvenir of gewoon als kleinigheidje voor jezelf als aandenken aan Texel.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN