BESTEL NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Tenerife: dit zijn onze 5 favoriete hotspots onder de vulkaan

Wonderful World
Karlijn Visser, tenerife, hotspots
karlijn visser

Karlijn Visser
15.06.2018

Misschien heb je het al meegekregen via onze nieuwsbrief of de social kanalen van Holistik: In het voorjaar van 2019 komt er een Holistik boek! We besloten de eerste hoofdstukken op vulkaaneiland Tenerife te schrijven, een plek waar de zon bijna altijd schijnt en de zee – wanneer je goed luistert – nooit ver uit de buurt is. Weg van de stadse prikkels die we in Amsterdam al genoeg voor onze kiezen krijgen. Tussen het optikken van hoofdstukken over schoonheid, familie en hooggevoeligheid door hebben we het eiland een klein beetje ontdekt. En dit zijn onze 5 favoriete hotspots onder de grootste vulkaan van Europa.

Tenerife: onze 5 favoriete hotspots onder de vulkaan

1. Hotel Jardines de Nivaria 

Sinds de lancering van Holistik – nu ruim 2 jaar geleden – hebben we zóveel avonden, weekenden en vakanties achter de computer doorgebracht dat we onszelf voor deze ene keer niet drie of vier, maar vijf sterren gunden. Tijdens ons verblijf op Tenerife sliepen we daarom een paar nachten in Jardines de Nivaria. De beste beslissing ooit want dit art deco hotel bleek een holistische hemel op aarde. Elke ochtend werden we wakker met uitzicht op een exotische tuin, buitenzwembaden en een strakblauwe zee. First thing on our mind? What’s for breakfast? Want als we érgens blij van worden dan is het wel een uitgebreid ontbijtbuffet en reken maar dat ze dat hier hebben. Eindeloos hebben we gestruind langs het verse fruit, de pannenkoekjes, salades en knapperige broodjes. ‘s Avonds herhaalde dit ritueel zich, want ook dineren deden we in dit hotel. Jardines de Nivaria is namelijk zo’n plek die je alleen maar verlaat als het echt niet anders kan (of voor een heerlijke vegan lunch bij Buena Vida Vegan, de tweede hotspot in dit artikel:-)).

hotel jardines de nivaria, tenerife

2. Buena Vida Vegan

buena vida vega, tenerife

Toen we dit vegan tentje eenmaal hadden ontdekt in een behoorlijk lelijk winkelcentrum, verdwenen de betonnen muren en grijze plavuizen ineens als sneeuw voor de zon. Alle aandacht ging naar de menukaart. Niet lang daarna verschenen voor onze neus alle kleuren van de regenboog, verpakt in verrukkelijke gerechten. Dagelijks wandelden we voor de lunch en lekkere koffie met amandel- of rijstmelk naar Buena Vida Vegan. Deze pasta van courgette was mijn favoriet. Evelyn bestelde altijd haar lievelings wrap van kikkererwtenmeel met hummus en homemade cream cheese. Opvallend waren de redelijke prijzen die op Tenerife nog gehanteerd worden voor vegan food. Voor nog geen €35 hadden we allebei een juice, twee gerechten en twee drankjes. Je begrijpt: dit was vegan heaven on earth!

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

3. Aequor Spa 

aequor spa, tenerife, jardines nivariaNa het vele schrijven hebben we onszelf aan het eind van de week een spa treatment cadeau gedaan, om die vastgekleefde schouderpartij goed los te wrikken. En wat een geluk: de Aequor Spa bleek recent compleet vernieuwd en uitgerust met een ‘thermaal circuit’. Het zwembad dat je hierboven ziet is er dus niet zomaar een. Je beleeft de kracht van water er in op verschillende manieren. Een aantal stimulerende jets onder en boven het water, lijken zo uit de stenen te zijn ontsprongen net als in een grot. Daarnaast bestaat uit water circuit uit douches met verschillende temperaturen, een sauna en een Turks stoombad. Ik boekte een lymfedrainage massage. Evelyn ging as usual voor de deep tissue. In je kluis vind je een kleine verrassing: naast een handdoek en paar slippers ligt er voor elke gast een lief zakje met wat skincare samples klaar van de producten die ze in de spa gebruiken. Een klein maar heel origineel gebaar waar door ons nog lang over nagesproken werd :-). Aequor Spa vind je in Hotel Jardines de Nivaria en is ook toegankelijk voor niet-hotelgasten.

4. Hotel Roca Nivaria

Tijdens ons verblijf op Tenerife hebben we twee nachten geslapen in hotel Roca Nivaria, het zusje van Jardines de Nivaria. En geloof ons, ook dit is een pareltje. Het fijne aan dit hotel is dat het ruim is opgezet. Roca Nivaria is groot genoeg om je anoniem te wanen, maar ook weer niet zó groot dat je je verloren voelt. Ook niet onbelangrijk: het personeel is allervriendelijkst en maakte met liefde een caffè latte met een zelf meegebracht pak havermelk. Echt een aanrader!

5. Coffee Blend

blend coffee food, tenerife siam mallMidden in Siam Mall, een modern shoppingcentrum, vonden we de lekkerste koffie die we op Tenerife dronken. En guess what?! Ze hadden sinds een week ook acaï bowls op de menukaart staan. “Doet u er maar meteen 2 meneer, en ook graag 2 cappuccino’s, een stuk huisgemaakte carrotcake en twee juices”. Binnen no-time stond de hele tafel vol met lekkers en wilden we niet meer weg. Hier weten ze gelukkig wat biologisch en vegetarisch betekent en hoe je dat een beetje vlot aan de man moet brengen ;-).

Tenerife tips waar wij niet aan toegekomen zijn

Ook tijdens deze trip bleek het weer onmogelijk te zijn om alles te zien en te ontdekken dat op ons lijstje stond. In de hotels waar we sliepen hebben we het er vaak over gehad: waar eet je op Tenerife gezond en het liefst vegan/vegetarisch? Eerlijk, de spoeling is wat dun. Maar wat absoluut bij ons op de wishlist staat zijn: vegetarisch bar/restaurant Madrei Tierra in San Isidro. Hier eet je lekkere huisgemaakte taartjes en er is een winkel met gezonde eco producten. Bij Sweet Paradise in de hoofdstad Santa Cruz (door veel mensen ‘klein Barcelona genoemd) eet je zoet en gezond tegelijkertijd. Dan nog twee healthy eettips in de buurt van Los Cristianos: Sopa (gezonde internationale gerechten) en Amorims, een verantwoorde beach club ;-). Qua natuur is er heel veel te beleven op Tenerife. Wel moet je weten waar je wezen moet en adviseren we een auto. Heb je een auto? Bezoek dan de Los Gigantes kliffen, de vulkaan El Teide en het natuurpark Jardines del Atlantico (bananenplantage met inheemse planten en tropische fauna). Ook voor Yoga kun je terecht op Tenerife. Kijk hier bijvoorbeeld voor een passend yoga retreat op dit woeste Vulkaaneiland.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.