Synchroniciteit: het verborgen masterplan achter alle dingen

by Karlijn Visser 12.08.2017

Heb jij dat ook weleens? Dat er iets voorvalt en je weet: dit kan geen toeval zijn! We noemen het synchroniciteit. Je spreekt daarvan wanneer twee of meer gebeurtenissen min of meer tegelijkertijd plaatsvinden in een voor jou zinvol verband. De twee gebeurtenissen hebben in jouw leven met elkaar te maken. Zonder dat het ene het andere heeft voortgebracht, dus los van elkaar. That must be the universe, want in de kosmos bestaan geen vergissingen of toevalligheden. 

Synchroniciteit: het verborgen masterplan achter alle dingen

Eén van de tekenen wanneer je weet dat je op het juiste levenspad zit is wanneer er synchroniciteit optreedt. Want dat kan alleen ontstaan wanneer je ziel het hoogste woord heeft, en niet je ego. Ik heb het zelf al vaak mogen ervaren. Bijvoorbeeld met het tot stand komen van Holistik. Ik weet nog goed dat ik op een donderdagmiddag twee jaar geleden samen met Evelyn besloot dat we uit ons vorige bedrijf wilden stappen. Wat we dan wel gingen doen? Werkelijk geen flauw idee hadden we daarvan. Maar de angst maakte plaats voor vertrouwen in de toekomst. Zo durfden we het oude los te laten. De volgende dag had ik een zakelijke afspraak met een goede kennis. Aan het eind van ons gesprek vroeg hij me of ik nog op mijn plek zat bij Friends of the Brands. “Nou eigenlijk niet” antwoordde ik. Waarop hij voorstelde me te introduceren bij een grote online uitgeverij. Zij waren ‘toevallig’ op zoek naar een hoofdredacteur voor een nieuw online health magazine. En BAM! Alles kwam samen. “Connecting the dots” zoals Steve Jobs gezegd zou hebben. Ik wist niet of ik moest lachen of huilen. Het enige wat ik wist was een volmondige ‘ja’ vanuit een diep weten. Schrijven is altijd mijn grote liefde geweest, net als ondernemen en het bouwen van een merk. In dit plan kwam het allemaal samen.

Kleine wondertjes

Iemand die nog veel meer over synchroniciteit weet is Baptist de Pape, filmmaker en auteur van The Power of the Heart. In zijn boek schrijft hij er het volgende over: ‘Synchroniciteit zijn kleine wondertjes, anonieme geschenken van het universum. Ze komen als een aangename verrassing, als wonderlijke schakels die ons leven van het ene op het andere moment kunnen veranderen. Ze bieden spannende, nieuwe mogelijkheden tot groei en inzicht. De gebeurtenissen die je meemaakt lijken uiterst onwaarschijnlijk, en toch vinden ze plaats. Je hebt bijvoorbeeld dringend advies of hulp nodig van iemand van wie je denkt dat hij of zij onbereikbaar is, en plotseling ontvang je een e-mail van die persoon. Je ontmoet je grote liefde door spontaan en ongepland ergens op bezoek te gaan. Als vaker van dat soort onwaarschijnlijkheden zich voordoen in je leven en de logische wetten van oorzaak en gevolg even opzij worden gezet, dan is er sprake van synchroniciteit’.

Gratis live webinar van Baptist – 16 augustus om 20.00 

Wil jij vaker synchroniciteit in je leven ervaren en het leren herkennen? Schrijf je dan in voor het gratis live webinar dat Baptist op woensdag 16 augustus om 20.00 geeft. Want meer (kleine) wonderen geven die mooie sparkle aan het leven en zijn voor ons allemaal weggelegd. Zien we je woensdag?

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Ben je benieuwd hoe je naar de taal van je eigen intuïtie leert luisteren? Kom dan naar ons tweedaagse seminar op 23 & 24 september dat we organiseren in samenwerking met Baptist de Pape van The Power of the Heart. Tickets en meer informatie vind je hier. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN