Dit is een super sympathiek initiatief van surf dude Frank (inclusief gratis koffie voor jou)

by Evelyn van Hasselt 10.11.2016

Sinds het openen van de Koffie Academie zijn Evelyn en Karlijn er kind aan huis voor hun dagelijkse vers gezette shot kwaliteits cafeïne. Barista Frank Dekker viel al snel op. Deze charmante surf dude kan naast koffie zetten ook nog eens verrukkelijk koken. Met zijn cateringbedrijf Frenkie’s maakt hij onder andere smaakvolle healthy granola waarvan hij een deel van de opbrengst investeert in tandenborstels. 

Dit is een super sympathiek initiatief van surf dude Frank (inclusief gratis koffie voor jou)

Een tandenborstel. Zo’n simpel voorwerp, dat toch zo’n groot verschil kan maken. Voor kinderen in Nicaragua is het namelijk niet vanzelfsprekend om dagelijks tanden te poetsen. De omstandigheden waarin zij leven zijn zo belabberd dat hygiëne laag op de prioriteitenlijst staat. Om hier verandering in te brengen heeft het ACTA in 2009 het Boco Sana project opgezet. Omdat het gebit onlosmakelijk is verbonden met de staat van onze gezondheid, proberen zij via een gezonde mond de kans op hartziektes, diabetes en vroegtijdige dementie te verkleinen bij deze kinderen. 

Frenkie’s

frenkies boco sanaOm te beginnen: wat is Frenkie’s eigenlijk? Het zit zo. Op de Overtoom in Amsterdam zit de Koffie Academie. Evelyn en Karlijn komen hier serieus elke dag (!) voor een grote koffie verkeerd met dubbel shot en amandelmelk. Maar niet alleen voor koffie ben je hier aan het juiste adres. Chef-kok, surf dude en barista Frank – de eigenaar van Frenkie’s – runt namelijk een shop in shop ín de Koffie Academie. En maakt ter plekke in het kleinste keukentje ever lekkere snacks zoals mueslirepen, gepocheerde eieren (zijn specialiteit), warm focaccia brood en zelfgemaakte granola. Door zijn vriendin die in opleiding is tot tandarts kwam hij in aanraking met het Boco Sana project. Het zette hem aan het denken: geld verdienen hoort erbij maar ergens wist hij dat hij méér wilde doen. “Ik wil verschil maken in het leven van een ander – hoe simpel of kleinschalig dan ook. Veel kleine stapjes leggen grote afstanden af, vooral als we het samen doen” aldus Frank. Daarom kwam hij via zijn vriendin bij het ACTA terecht. Hij besloot daarna voor iedere zak granola die over de toonbank vliegt, een tandenborstel te kopen. En in januari gaat hij deze verzameling persoonlijk afleveren bij de scholen in Nicaragua.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Boco Sana project

Het Boco Sana (betekent letterlijk ‘gezonde mond’) project is in 2009 opgezet door Professor E. van Amerongen, het toenmalig hoofd van de afdeling kindertandheelkunde aan het ACTA en Tjiske de Winne, directrice van bemiddelingsbureau On-Stage Latin America. Iedere zes maanden vertrekken twee master-studenten van de opleiding naar het eiland Ometepe (Nicaragua). Daar gaan ze langs zoveel mogelijk scholen om voorlichting te geven. Voor de Nicaraguaanse kids is het lastig te begrijpen hoe belangrijk het is om je tanden in een goede staat te houden. Vandaar dat de juiste voorlichting van groot belang is. Maar naast deze informatieve job, wordt er ook gewerkt. Drie speciale methoden worden door de studenten gebruikt om de kinderen ter plekke – zonder fancy tandartsstoel binnen handbereik – te kunnen behandelen. Ze hopen zo een mooie bijdrage te leveren aan de gezondheid van deze kinderen.

Go to Koffie Academie

Haast je dus nu gauw naar de Koffie Academie voor een zak speltgranola, met kokos en cranberry’s. En help met deze actie niet alleen jezelf, maar ook een ander. Om jou net dat laatste zetje te geven krijg je bij aanschaf van een zak granola een heerlijke kop koffie cadeau, made by Frank himself.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN