Suco Session: silent disco zonder sangria maar met yoga, mindfulness en dans

by Karlijn Visser 09.08.2017

Suco Sessions is een bewuste workout waarin dans, mindfulness en yoga met muziek worden gecombineerd. De teacher is voor één avond een veredelde MC en praat iedereen door de workout heen met inspirerende teksten, die de deelnemers via hun koptelefoon te horen krijgen. Het concept ontstond in Zuid Afrika en doet na Barcelona en Berlijn Amsterdam aan op 24 augustus. De Nederlandse yogi Chantal Hesp zit in de organisatie en vertelt ons er alles over.  

Suco Session: silent disco zonder sangria maar met yoga, mindfulness en dans

chantal hesp, suco sessions, yogaChantal werd geboren in Tokio. Als dochter van een expat is het reizen haar met de paplepel ingegoten. Ze groeide vervolgens op in Duitsland en Nederland en ze vertrok na haar afstuderen richting Mexico, om daar de green hostel keten op te zetten, Kukuruku. Daarna werd ze aangenomen als brand manager voor een groot international media bureau om vervolgens 6 jaar lang af te reizen naar de meest exotische bestemming. Ethiopië, Tanzania, Ecuador, Puerto Rico, Filipijnen, Thailand en Zuid Afrika. You name it en Chantal is er geweest. In Zuid Afrika begon ze een pop-up yogastudio, The Yoga Garden SA en ondertussen ronde ze haar yoga teacher training in Nepal af. Toen werd het eindelijk tijd om terug te vliegen naar Europa waar Chanti voor het Mandali Retreat Center in Italië de PR en Marketing verzorgde en soms ter plekke werd ingezet om yogales te geven. Momenteel is ze ook bezig met het organiseren van de eerste Suco Session in Nederland: een speelse workout waarin yoga, mindfullness en dans samenkomen.

Wanneer ben je in aanraking gekomen met yoga?

Chantal: Dat was na mijn auto ongeluk in 2010 in Mexico. Ik wilde hier goed van herstellen. De impact er van was groter dan ik dacht. Yoga heeft mij fysiek, maar ook mentaal erg geholpen om sterker en krachtiger te worden. Sindsdien heb ik een paar mooie yoga retreats gevolgd en vorige jaar mijn teacher training in Nepal met veel plezier afgerond.

Wat heeft yoga je gebracht?

chantal hesp, suco sessions, yogaChantal: Yoga heeft mij dichter bij mezelf gebracht en ik heb een soort innerlijke kracht gevonden. Ook zijn er rondom mijn passie voor yoga veel mooie nieuwe vriendschappen ontstaan vanwege een gedeelde passie. Door de asana oefening, meditatie en pranayama vind ik een interne rust in en kan ik mijn gedachten even  op pauze zetten. Een verademing. Want iemand als ik met een hectisch leven en telkens wisselende omgeving is het soms best een uitdaging die rust te bewaren.

Wat is Suco? Een yoga vorm of een workout?

chantal hesp, suco sessions, yogaChantal: Suco is een bewuste workout waarbij we dans en yoga combineren met muziek. Zo wordt iedereen door een inspirerende teacher geleid. Het concept is in Zuid Afrika ontstaan en we willen er nu een succes van maken in Barcelona, Berlijn en Amsterdam. Het leuke is dat je je tijdens een Suco session compleet vrij kunt voelen en kunt laten gaan. Alle deelnemers hebben een koptelefoon op hun hoofd. Een soort silent disco op de parade, maar dan met diepgang haha.

Hoe denken old school yogi’s over een initiatief als Suco?

Chantal: Ik denk dat deze initiatieven verrijkend zijn. Het aanbod van soortgelijke workouts (zolang ze dezelfde boodschap hebben) dragen ook bij aan het laten gaan van emoties en gedachten. Om uiteindelijk hart, lichaam en ziel dichter tot elkaar te brengen. Yoga is the stilling of the fluctuations of the mind – dit kan op verschillend manieren bereikt worden. Suco is een 90 minuten silent yoga, dance and fun workout die in het teken staat van mindfulness.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

De volgende SUCO Session is op donderdag 24 augustus van 20:15 tot 21.30 in het Amsterdamse Bos. Tickets bestel je hier en kosten €12. Met de promocode HOLISTIK ontvang je 20% op je kaartje.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN