Behoor jij tot de sterkste tekens van de dierenriem?

Heart + Soul
astrologie, johanna blok, sterke tekens
karlijn visser

Karlijn Visser
24.03.2017

Dat er meer is tussen hemel en aarde hoef je ons niet te vertellen. Vandaar dat we ook zeer geïnteresseerd zijn in de astrologie. Maar omdat we ingewikkelde verbanden leggen tussen sterren, planeten en de dierenriemtekens liever aan een professional overlaten, schakelden we astrologe Johanna Blok in. Zij zal vanaf nu maandelijks een update vanuit het universum met ons delen. Dit keer: hoe sterk is jouw sterrenbeeld?

Behoor jij tot de sterkste tekens van de dierenriem?

Wat versta je als astroloog onder een sterk sterrenbeeld?

Johanna Blok: “Ik denk dat we ons eerst moeten afvragen wat ‘sterk’ zijn überhaupt betekent. Mensen kunnen sterk zijn doordat ze taai zijn, of veerkrachtig, een enorm vermogen hebben om zware situaties te doorstaan en daar schijnbaar zonder schade uit te komen. Er is ook het soort sterk dat mensen vooral aan de buitenkant laten zien, een soort pantser. Dat zou ik als ‘schijnkracht’ willen bestempelen.”

Welke sterrenbeelden zijn de sterkste karakters?

Johanna Blok: “Als je de Dierenriem doorwandelt, zou je kunnen zeggen dat Steenbok één van de sterkste tekens is, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Steenbok kan enorm goed zijn pantser opzetten, maar when the going gets tough, de Steenbok gets going. De kern en de kracht van Steenbok komt voort uit ‘aanpakken’. Gek genoeg heeft ook Kreeft, die zeer kwetsbaar kan lijken, een zeer krachtige kern, maar die is gebaseerd op emoties. Daarmee krijgen ze alles voor elkaar. Leeuw kan enorm sterk lijken, maar is extreem kwetsbaar van binnen, net als Schorpioen. Bij Schorpioen komt dan ook nog dat ze van geen wijken willen weten, dus die enorme kracht kan ook uitlopen op een drama: als het een soort alles of niets wordt en Schorpioen zich destructief gaat gedragen. Dan keert de kracht zich tegen henzelf. Ram is een vechter, dat is weer een andere manier om kracht te manifesteren, dus ook Ram zou ik tot de sterke tekens willen rekenen.”

Kunnen deze sterke tekens het ook goed vinden met elkaar?

Johanna Blok: “Als twee sterke tekens botsen, dan botst het heel hard. Maar er ontstaat ook vrij snel helderheid over hoe de rollen verdeeld zijn. En dan kan het ook erg goed werken. Dus daar zou ik niet te bang voor zijn. Het tegengestelde lijkt mooi, maar dat ligt aan de situatie: Vissen en Steenbok (de ‘zwakste’ en de ‘sterkste’) voelen zich vaak sterk tot elkaar aangetrokken. Ze kunnen allebei hun rol uitleven. De Steenbok geeft structuur en veiligheid, Vissen verzorgt de ‘sentimenten’. Maar de gelijkwaardigheid ontbreekt. Dat werkt misschien beter tussen ouder en kind of tussen leraar en leerling. Maar tussen partners is het lastiger vooral als de vrouw de Steenbok is. Dan krijg je veel ergernis en ontevredenheid. Die Steenbok-vrouw wil eigenlijk toch liever een sterke man. En die Vissen-man voelt zich teveel gedomineerd door de Steenbok-vrouw”.

En wat nu als je niet tot de sterkste sterrenbeelden behoort?

Johanna Blok: “In ‘zwakte’ kan ook veel kracht zitten: Vissen is bij uitstek zacht, meegaand en flexibel. Dat lijkt niet sterk. Maar kijk maar eens hoe Vissen zich laat meevoeren door de levensstroom. Moeiteloos en ongrijpbaar, altijd in beweging, dan hier, dan daar maar toch altijd precies waar ze willen zijn. Vissen krijgen vaak flink wat voor de kiezen. Maar ze kunnen ook meer leed en verdriet verwerken dan anderen. Ondertussen zijn ze ook nog van grote troost voor mensen om hen heen, de Kleenex tissue van de dierenriem. Dat is de kracht van zachtheid. En zo heeft eigenlijk elk teken wel een soort basale kracht om zich door het leven te slaan. Zorg dat je ontdekt wat dat is. Hoe beter je jezelf kent, hoe minder je moeite hoeft te doen om ‘sterk’ of ‘krachtig’ te zijn. Juist iemand die op zachte en rustige toon aandacht vraagt voor haar standpunt, kan heel krachtig overkomen. Zolang het maar bij haar klopt wat zij zegt, zolang ze er maar helemaal achter staat en erin gelooft”.

Benieuwd naar wat de sterren over jou willen vertellen? Check johannablok.nl voor een persoonlijk consult. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link