BESTEL NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Op onze bucketlist: 4 spirituele plekken in de wereld

Travel
spirituele plekken

Sommige spirituele plekken in de wereld hebben zo’n krachtige energie dat je tot bezinning komt door er alleen al te zijn. Deze 4 energieplekken staan in ieder geval op onze bucketlist.

Spirituele plekken in de wereld

Vézelay – Frankrijk

shutterstock_313074431In het vriendelijke heuvellandschap van de Franse Bourgogne voel je direct een serene rust. Terwijl klei, zand, rotsen en water het luchtige van de omgeving (ondanks de vaak laaghangende bewolking) ook de nodige stevigheid geven. Bovenop de hoogste heuvel zie je de basiliek Sainte-Marie-Madeleine al liggen. Gewijd aan Maria Magdalena voor een fijne vrouwelijke energie. Deze plek is één van de vier verzamelpunten van Frankrijk in de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Erg christelijk dus. Toch is het een plaats waar religie en spiritualiteit hand in hand gaan. Door veel energiewerkers wordt Vézelay dan ook erkend als een helende plek voor het tweede chakra. Ben je niet zo spiritueel ingesteld? Het prachtige dorpje heeft genoeg te bieden. Van charmante galeries en abdijwinkeltjes tot lokale delicatessenzaakjes.

New York – Verenigde Staten

Pal naast One WTC staat Trinity Church. Een schattig kerkje met een klein tuintje eromheen. Ooit was dit het grootste gebouw in zijn omgeving, dat diende als richtpunt voor de schepen die de haven van New York binnenvoeren. Een baken van hoop en veiligheid. Tegenwoordig staat de immense Freedom Tower er naast te pronken. De plek kent een opvallende geschiedenis, waarvan het lijkt of duivels en engelen er om de macht hebben gestreden. Bezweken onder sneeuwstormen en in vlammenzeeën, maar ook op miraculeuze wijze ongeschonden bij de aanslagen van 9/11. Een plek als deze laat zien dat heilige plekken ook middenin de samenleving van nu kunnen staan. Zelfs temidden van de crazy NY-energy! Het is een plek waar het motto: ‘oppakken en weer doorgaan’ centraal staat. Nog altijd een baken van hoop en veiligheid, en een herinnering aan de dynamiek van het leven at large. Niet vergeten: met de lift omhoog in de Freedom Tower! En een bezoekje aan de outlet om de hoek voor wat spirituele retail therapy.

Sardinië – Italië

shutterstock_269851022Het ándere eiland, zo wordt er in Italië vaak over Sardinië gesproken. Hoewel het toerisme de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft genomen, is Sardinië mystiek gebleven. De plaatselijke cultuur ademt een gesloten, geïsoleerde sfeer, maar wel een van zelfstandigheid en trots. Typisch in het landschap zijn Nuraghi (een soort torentjes), die duizenden jaren geleden het spirituele middelpunt van kleine gemeenschappen vormden. Nuraghi, bronnen en andere heiligdommen op Sardinië zijn vrij en makkelijk toegankelijk. Een eiland om vooral je eigen weg te gaan, en volledig tot jezelf te komen. Zoals ook de bewoners zelf een beetje zijn: één met de oogverblindende schoonheid van de natuur, genoeg hebbend aan de fundering die de aarde biedt en bouwend op de kracht van eenvoud. Het blijft een magisch eiland om zelf te beleven. Tip: laat je verrassen door de typische eetcultuur! Hoewel een biologisch keurmerk vaak ontbreekt, voldoet een authentieke maaltijd vast en zeker aan alle duurzame kenmerken.

Aken – Duitsland

Op slechts twee uurtjes rijden van Utrecht vind je de bisschoppelijke Dom van Aken, één van de meest spirituele plekken van Duitsland. Een echte energiekrachtpatser waar dertig koningen en twaalf koninginnen gekroond zijn en/of er hun heilige sacramenten hebben ontvangen. Ben je iets minder van Willy en z’n vriendjes, en ook iets minder christelijk? Dan nog is deze kerk een bezoek waard. Het overmatig gebruik van theatrale elementen zal je ongetwijfeld inspireren en doen je de waan van de dag vergeten. Een fijne plek om een mindfulness oefening te doen is bij het Gnadenbild. Of onder de indrukwekkende Barbarossa-kroonluchter die is omgeven met 2500 m2 (!) Byzantijnse mozaïeken. Heb je de tijd? Ga dan voor het holistische totaalpakket:

 • Bezoekje aan Carolus Thermen, een prachtig modern en groot kuuroord/spa.
 • Overnachting in Kasteel Bloemendal in het nabijgelegen Vaals (NL).
 • Typisch Akense koeken (soort taaitaai) van Nobis, Münsterplatz 3.
 • Koop een mooie edelsteen of mineraal bij Meilenstein, Fishmarkt 8.

 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.