Lieve vrouw, zo laat je straks de lente ontwaken in jouw lijf

by Evelyn van Hasselt 24.02.2018

Hoewel het buiten steenkoud is, maakt de natuur zich langzaam maar zeker op voor de overgang van winter naar lente. En als we de Traditionele Chinese Geneeskunde mogen geloven, is deze transitie ingrijpender dan je denkt. Er is zelfs een woord voor: chun kun, ofwel voorjaarsmoeheid. Hoe je deze vermoeidheid kunt vermijden en soepel overschakelt van winter naar voorjaar leer je op zaterdag 24 maart tijdens het One Day Yoga Retreat bij Spa Zuiver in Amsterdam.

Al sinds Lao-tzu (600 voor Christus) is de Chinese geneeskunde gebaseerd op preventie. Als je leeft volgens de Chinese orgaanklok en het natuurlijke ritme van de seizoenen volgt, stroomt er de meeste Qi (levensenergie) door je lijf. De wintermaanden nodigen uit tot rust, reflectie en naar binnen keren. Binnen de Chinese Geneeskunde heet dit ‘in yin gaan‘. Het is een uitgelezen tijd om je batterij weer op te laden en de innerlijke balans te herstellen. Het element dat bij de winter hoort is water. Met de komst van het voorjaar breekt de yang periode aan. Typische yang woorden zijn: buiten, doen, denken, presteren, verandering, hard en snel. De omschakeling van yin energie naar yang energie dwingt je om uit je winterse cocon te kruipen en weer naar buiten te treden. En dat kost energie. Ook omdat je van het element water (winter) overschakelt naar het element hout (lente).

Lente en het houtelement

Spa ZuiverBij het element hout hoort de energie van je lever. Wanneer je leverenergie niet goed functioneert, voel je je stug en depressief. Het houtelement werkt dan niet naar behoren, de veerkracht is eruit. Maar hoe zorg je er dan voor dat je het vlammetje in jezelf weer aanwakkert waardoor je vrouwelijke energie een boost krijgt? Een aanrader is het One Day Yoga Retreat van Spa Zuiver. Het thema van deze compleet verzorgde dag is “Spring Awakening Ritual”. Het hele programma staat dan ook in het teken van de overgang van de winter naar de lente. Door op 24 maart bewust afscheid te nemen van de energie van de winter en je te verbinden met de energie van de lente kan het vlammetje in jou ontwaken en houd je voorjaarsmoeheid buiten de deur.

One Day Yoga Retreat – het programma

Op zaterdag 24 maart begint je dag om 8.15 uur met verse koffie of thee. Daarna start het programma dat uit vier super inspirerende onderdelen bestaat. Na afloop kun je nog twee uur lang genieten van de spa (die een super fijne houtsauna heeft!).

1) Yin & Yang yogales door Myrthe Brinkmeijer

Deze anderhalf uur durende yin & yang yoga les staat in het teken van zowel fysieke uitdaging als totale ontspanning. Bij het Yin gedeelte van de les ligt de focus op zittende houdingen. Het Yang gedeelte is actiever. Je houdt de asana’s langer vast waarbij yoga teacher Myrthe let op uitlijning en ademhaling.

2) Interactieve lezing over Yin en Yang energie door Elske Feitsma

Elke Feitsma is energetisch coach en auteur van de bestsellers Chakra Lifestyle en De Authentieke Vrouw. Tijdens haar lezing leert Elske je alles over Yin en Yang energie. Na haar lezing weet je hoe je vanuit je ware essentie en vrouwelijke kracht kunt leven.

3) Mindfulness stiltewandeling door Leonie van Stekelenburg

Leonie van Stekelenburg is al 8 jaar mindfulness trainer en neemt je mee naar het Amsterdamse Bos voor een stilte wandeling. Door in stilte in de natuur te lopen kun je beter aarden, rust vinden en contact maken met jezelf. Na de wandeling voel je je vitaler en meer ontspannen.

4) Helende klankschalen sessie

KlankschalenHet luisteren naar het geluid van de Tibetaanse klankschalen heeft een positief effect op je lichaam en geest. Zodra de energetische trilling van de schalen je lijf bereikt ervaar je een intens diepe rust. Je lichaam bestaat namelijk voor 70 procent uit water. De vloeibare stof en je lichaamscellen resoneren mee met de klanken van de schalen. De vibratie zoekt een weg om je lijf in balans te krijgen en geeft je een innerlijke massage. Hierdoor kun je tijdens deze klankschalen sessie fysieke of mentale blokkades voelen én doorbreken.

Kaarten kopen voor het One Day Yoga Retreat

Een ticket kopen voor het One Day Yoga Retreat? Wacht niet te lang want reken maar dat dit event binnen no time is uitverkocht. Een ticket kost €57,50 voor niet-leden en €45,00 voor leden van Spa Zuiver. Dit krijg je allemaal:

  • Koffie en thee bij ontvangst
  • Drankjes, fruit en een healthy lunchbuffet
  • Een Yin & Yang yogales van 1,5 uur
  • Een interactieve lezing over Ying & Yang energie
  • Een mindfulness stiltewandeling
  • Een helende klankschalen sessie
  • Tot 17.00 uur gratis 2 uur toegang tot de spa met 8 sauna’s
  • Een goodiebag

Wil jij verzekerd zijn van een plek? Koop dan hier je ticket.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN