Soul Retrieval meditatie: zo breng je met Volle Maan jouw afgesplitste kindsdeel thuis

Heart + Soul
volle maan, meditatie, soul retrieval, ziel
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
05.06.2020

Vanavond om 21.12 uur is het Volle Maan en dat is een krachtig moment om in de meditatie hieronder op zoek te gaan naar jouw verloren kind; een deel van je ziel dat lang geleden een andere weg is ingeslagen omdat de wereld zoals jij die vroeger ervoer onveilig was. Als je een deel van je ziel bent kwijtgeraakt, kun je het gevoel hebben dat je het leven van iemand anders leeft en word je sneller aangestuurd door angst. In deze Soul Retrieval meditatie van transformatie coach Danielle Stotijn reis je af naar een grot waar je jouw afgesplitste zielsdeel kunt terugvinden. Verenig je haar met jezelf als volwassene, dan ontstaat er meer harmonie in je systeem.  

Soul Retrieval meditatie: zo breng je met Volle Maan jouw afgesplitste kindsdeel thuis

meditatie, danielle stotijnDanielle: ‘Je verloren zielsdeel is vaak verstopt in de grot van trauma. Trauma is meestal datgene wat ervoor zorgt dat de ziel zich loskoppelt, vooral als het trauma je overkomt als je nog jong bent. Als kind zijn we vastbesloten om de volwassenen om ons heen volledig te vertrouwen. Wanneer een volwassene je veiligheid en vertrouwen bedreigt, ervaar je als kind een enorm conflict. Die ervaring is zo intens dat het kind zich los moet koppelen van de dreiging om met de situatie om te kunnen gaan. Aangezien een fysieke scheiding geen optie is voor een kind, vind er een afsplitsing van een zielsdeel plaats. Dit zijn een paar van de meest voorkomende manieren waarop we ons onveilig voelden en trauma hebben ervaren. Zijn er punten herkenbaar voor je?

– Je hebt geleerd dat het niet oké is om je eigen mening te hebben als kind.
– Je werd gestraft wanneer je probeerde te spreken of anders te handelen of je te uiten op jouw manier als kind.
– Je werd ontmoedigd om te spelen of plezier te maken.
– Je mocht niet spontaan zijn.
– Je mocht geen sterke emoties zoals woede of vreugde tonen.
– Je schaamde je voor je ouders of familieleden
– Je werd regelmatig mondeling bekritiseerd / misbruikt.
– Je werd fysiek geslagen.
– Je voelt je verantwoordelijk voor je ouders en hun geluksniveau.
– Je kreeg geen emotionele en fysieke genegenheid, bijvoorbeeld knuffels en kusjes, knuffels.

Schuilen in het Droomrijk

De plaats waar de ziel zich terugtrekt bevindt zich meestal in het Droomrijk van het kind; daar waar het veilig is.  In dat gebied van fantasie en verbeelding bestaan ​​mythische structuren van de droomziel. Deze constructie van onze droom is een plaats die sjamanistisch gezien ‘de grot’ heet. We gaan de grot binnen om ons te isoleren van de dreiging van de buitenwereld. Op het moment dat we de grot binnengaan, biedt onze eigen droomziel ons een bewaker om de wacht te houden bij de grot. Hij zorgt ervoor dat het kleine verloren jongetje of meisje dat daar is komen kluizen geen verdere schade kan oplopen. De bewaker heeft ook de taak ervoor te zorgen dat het verloren kind niet de grot verlaat en terug de wereld in gaat, die zo pijnlijk en bedreigend is bevonden. De vorm die de bewaker aanneemt hangt af van je eigen associaties met veiligheid en bescherming. Hij of zij kan bijvoorbeeld verschijnen als een figuur uit een stripboek of een tv-show, een favoriet boek of verhaal dat je is verteld.

Vereniging met de ziel

In de grot is het kind zich niet bewust van het verstrijken van de tijd. De rijping van emotie en perceptie stopt. Het Verloren Kind is zo lang in de grot geweest en zo lang is de bewaker al aanwezig, dat de grot in wezen een gevangenis is geworden. De bewaker is veranderd in een cipier. Niet met opzet, maar door de lange periode waarin er geen rijping is geweest. Pas wanneer de ziel en het afgesplitste kindsdeel weer worden verenigd, kun je volledige expressie geven aan jouw unieke wezen met al haar kleuren en talenten.

Het verloren kind thuisbrengen

Het doel van een Soul retrieval sessie of meditatie is het verloren kind naar huis brengen in de wereld waaruit het is ontsnapt. Het is niet ongebruikelijk dat het Verloren Kind schreeuwt: ‘Nee! Waarom zou ik daarnaar terug willen gaan? Het is pijnlijk en gevaarlijk daar!’ Het kind in de grot is zich niet bewust van de emotionele en fysieke groei die de rest van jou heeft doorgemaakt. Voor zover het kind weet, is er nog steeds sprake van misbruik of gevaar. Het verloren kind wil eerst weten: ‘Is er nu iemand die van me zal houden, voor me zal zorgen, in mijn behoeften zal voorzien en mij op de eerste plaats zal stellen boven alle anderen? Is er werkelijk iemand voor mij?’

Je hebt het overleefd

De antwoorden op deze vragen kun je het beste zelf beantwoorden. Wil je dit Kind, jouw ziel, verwelkomen en in liefde omhelzen? Natuurlijk doe je dat, daarom ben je zo ook al zo ver gekomen. De volwassenen die voor jou moesten zorgen waren juist degenen die je behoeften bedreigden of negeerden. En nu ben jij gegroeid om al die eigenschappen van zorgzaamheid, liefde, vertrouwen en bescherming op je te nemen. Die eigenschappen die jouw ziel nodig heeft om te kunnen groeien en ontwikkelen in heelheid. Jij bent diegene geworden die je zo hard nodig had toen je zo jong was. Je hebt het overleefd. En je bent erin geslaagd de persoon te zijn die bij uitstek gekwalificeerd is om voor zo’n tedere ziel als die van jezelf te zorgen. Het is nu tijd om het verloren kind thuis te brengen, om weer heel te worden, om weer volledig te functioneren in je leven. Welkom thuis.’

Soul Retrieval meditatie

In deze Soul Retrieval meditatie neemt Danielle je mee op een innerlijke reis naar je onderbewustzijn. Het is een geleide meditatie in ‘8d sound experience’ die je het meest intens kunt ervaren met koptelefoon op of oortjes in. Geniet ervan!

Wil je aan de slag gaan met jouw eigen transformatieproces en werken aan je bewustzijn? Dan biedt Mastery alle Holistik-lezers 15% korting aan op deze Transformatie Training.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

MEER LEZEN VAN DANIELLE:

1. Dit is waarom jouw liefdesrelatie dient als het ziekenhuis van je ziel
2. Reset Weekend: kalmeer je mind en breng jezelf naar een hogere frequentie
3. Aantrekking of liefde? Zo vind jij vervulling in jezelf in plaats van in een ander
4. Mediteren: dit is hoe het jouw realiteit kan veranderen
5. Herken je overlevingsmechanisme en trap niet in de val van giftige patronen
6. Transformatiecoach legt uit: zo werkt jouw ‘Wees Perfect’ overlevingsstrategie
7. Transformatiecoach: zo werkt jouw ‘Pas je aan’ overlevingsstrategie in tijden van stress
8. Ascenderen naar de 5e dimensie: dit is waarom je juist nu door de storm heen moet durven kijken

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.