Karlijn deed het: snuffelen in de Jordaan van Middelburg

Holy Crap
middelburg, citytrip, zeeland, Karlijn Visser, Rost
karlijn visser

Karlijn Visser
21.09.2016

Of Middelburg over holistik hotspots beschikt? Reken maar! Karlijn ontdekte de een na de ander. Ze belandde in een straat die doorgaat als de Jordaan van Middelburg, at vegan ijs en vond een plek waar je Aerial Yoga kan beoefenen.  

Karlijn deed het: snuffelen in de Jordaan van Middelburg

Na het ontbijt in de tuin van Hotel aan de Dam begin ik aan mijn speurtocht naar holistik proof hotspots in Middelburg. En ja hoor, het is meteen raak als ik vanaf de Dam het centrum in wandel. De enige bio winkel van de stad lacht me tegemoet. Het is in De Tuin van Broeder Ludovicus aan de Korte Delft waar ik een reep chocolade, Onoff rode curry kruiden voor het eten vanavond en een pak amandelmelk koop. Dit laatste om verzekerd te zijn van de nodige caffe lattes met mijn favoriete melk. Want eerlijk is eerlijk: Middelburg is nog geen Amsterdam. Sojamelk is er inmiddels gemeengoed maar amandelmelk… Deze vrijdag kan in elk geval niet meer stuk met de juiste voorraad op zak.

Aerial Yoga en koffiebarretjes

Tegenover Ludovicus vind je concept store inMiddels. Wip hier zeker even binnen. Je wordt verrast door demiddelburg, citytrip, zeeland, Karlijn Visser, fresco vegan ijs originele gifts, kleding, een frisse saladebar en een kniphoek. Ook kun je er in de ochtenden Aerial Yoga beoefenen. Zweverig en pittig tegelijk. Ik heb dit overigens zelf nog niet geprobeerd, maar het staat hoog op mijn lijstje. Vervolgens wandelden we richting het grote plein, ofwel de Markt. Een absoute must is het om boekenwinkel De DRVKKERY van binnen te bekijken. Zo’n grote boekenwinkel (inclusief lunchroom) heb ik niet eerder gezien. Van daar uit doken Miko en ik de kleine straatjes in. Klinkt spannend. En dat was het ook. We belanden bij koffiebar Expresso aan de Pottenmarkt 22. Naast een goeie stevige bak, zag het personeel er knap en nonchalant afgestyled uit in een denim salopette. Omdat we vandaag toch al hadden gefaald als het aankomt op onverenigbare voedingscombinaties, kon een vegan icecream er ook nog wel bij. En laat ijssalon Fresco dit nu net hebben. Het werd een bol mango, chili en basilicum ijs en een pistache ijsbol op basis van amandelmelk.

middelburg, citytrip, zeeland, Karlijn Visser, RostJordaan van Middelburg

Via via hoorde ik dat Røst dé plek is voor een voedzame lunch. Op weg naar Røst liepen we door de Sint Janstraat. Deze straat staat ook wel bekend als de Jordaan van Middelburg. De verwachtingen waren dus hoog gespannen. Gelukkig werd ik om de haverklap verrast door elegante boetiekjes, een heerlijke taartsalon – genaamd De Juf – enmiddelburg, citytrip, zeeland, Karlijn Visser, Rost hippe eettentjes. Aan het eind van de straat ligt Røst met daar tegenover de Zeeuwse Jordaan; een kunstzinnige winkel van Zeeuwse fotograaf Ingrid Borger. Dat deze dame een oog voor esthetiek heeft zie je duidelijk terug in de eigenzinnige collectie koopwaar. Rond een uur of 14 ploffen we dan eindelijk neer op het terras voor een kop gemberthee, wortelsoep en een open sandwich met gegrilde groenten, feta en zoete aardappelpuree. Eigenaar en chef-kok Bart Luijks heeft het menu zelf gemaakt. Zijn vrouw Karin Scheurkogel waakt over de kwaliteit koffie. Van Bart kreeg ik een tip: “Bezoek Oranjezon. Dat is een deel van het strand vlakbij Vrouwenpolder waar je Schotse hooglanders tegen kunt komen”.

Meer Middelburg

Ben je in Middelburg? Ga dan ook zeker langs bij concept store en koffiebar Robuust. Voor lunch ben je bij Brasserie 1600 ook aan het juiste adres. Nog meer lekkere taartjes heeft Honey Pie voor je in petto en ‘s avonds eet je low key bij De Vriendschap en De Herberg. Chique uit eten doe je bij de Eetkamer, de Gespleten Arent en Nummertje 7. Drankjes drink je daarna fijn bij De Mug, cafe Seventy Seven en Kaffee ‘t Hof.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link