Karlijn deed het: snuffelen in een smart shop en dit is wat ze bestelde

Holy Crap
smartshop kruiden shoppen
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
28.05.2017

Verdovende middelen zijn niets voor mij. Ooit probeerde ik een kwart pilletje op een festival – met weinig effect. Tot twee dagen later de detox verschijnselen mijn systeem in alle hevigheid overnamen… Denk aan koppijn, zweetaanvallen en een rommelende buik. Na een week voelde ik me gelukkig weer de oude en besloot: dit nooit meer. Liever snuffel ik in een smartshop waar ik allerlei interessante kruidenmiddeltjes vind. Deze 3 heb ik onlangs besteld en getest. 

Karlijn deed het: snuffelen in een smart shop en dit is wat ze bestelde

De natuur heeft zoveel te bieden aan healing powers. Maar omdat we steeds meer verknocht zijn geraakt aan de gemakken van de stad, vergeten we soms oude remedies van Moeder Aarde. Toen ik laatst bij mijn vriendinnetje Michelle in Mahara was, vertelde ze me enthousiast over Mulungu: een inheems kruid dat bekend staat als één van de populairste kalmerende middelen. Het groeit in de regenwouden van Brazilië en Peru en wordt ook wel ‘coral flower’ genoemd vanwege de mooie, op koraal lijkende bloemen. Ik nam een Mulungu tinctuur mee en kon niet wachten om diezelfde avond nog een paar druppels van het goedje onder mijn tong te laten smelten.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Online Smart shop

Mulungu, neuzen smart shopIk was benieuwd wat Google mij over Mulungu kon vertellen. Best veel. Zo kwam ik tijdens mijn zoektocht bij Dutch Smart terecht, een online smart shop waar ze het kruid gedroogd verkopen om thee mee te zetten. Hup, meteen in het bestelmandje ermee! De thee heeft voor het slapen gaan een kalmerend effect op het centrale zenuwstelsel. Het beste is het om het kruid minimaal 20 minuten in heet water te laten trekken. Vanaf het moment dat mijn bestelling binnenkwam maak ik de thee een paar keer per week. Het restant drink ik koud de dag daarna. En ja, toen had ik de smaak te pakken. De sjamaan in mij ontwaakte en ik bestelde nog twee dingen.

Dream herb extract: Calea zacatechichi

Calea extract, dream herb, neuzen smart shopCalea droomkruid is erg bitter van smaak – zoals bijna alle medicinale plantjes uit de natuur – en groeit in de hooglanden van Mexico. Waarom droomkruid? Bij de Indianen staat het ook wel bekend als ‘blad van God’ waar je visioenen mee op kunt roepen. Het kruid wordt door Mexicaanse sjamanen gebruikt om tijdens het dromen goddelijke berichten door te krijgen. ‘Gewone’ Mexicanen gebruiken het als eetlustopwekker en gezondheidsmiddel dat onder andere een natuurlijke stoelgang bevordert. Een paar keer per maand neem ik wat druppels droomkruid als ik toe ben aan een intense nachtrust. Het schijnt dat je na een half uur in een verhoogde staat van bewustzijn terecht komt. Zelf heb ik dit niet zo krachtig ervaren. Wel dat ik erg diep slaap met veel indrukwekkende dromen.

Damiana: seksuele stimulant

damiana, smart shop neuzenDamiana is zowel een spierontspanner als een seksuele stimulant. Het bevordert de bloedcirculatie van de genitaliën en bevat bestanddelen die meteen de zinnen prikkelen. Gebruik je het voor langere tijd? Dan maakt Damiana de erectie bij mannen krachtiger. Bij vrouwen brengt het de hormoonhuishouding in balans. Je begrijpt: wachten om dit poeder in de praktijk te gaan brengen was er niet bij. Het advies luidt: giet een liter heet water over drie eetlepels (10 tot 15 gram) damianakruid. Laat dit een kwartiertje trekken of laat het 5 minuten zachtjes koken. Daarna drink je een paar kopjes een half uur voor het gewenste effect. Wat er na dat half uur in spanning afwachten gebeurde? Mijn vriend en ik dronken het op een zondagavond en vonden het beiden al een te leuk idee dat we ons eigen liefdesdrankje aan het brouwen waren. En die verbindende activiteit zorgde daarna voor genoeg spanning in de slaapkamer.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Let op: al deze producten kun je via Dutch Smart bestellen op eigen risico. Zelf ben ik dol op dit soort ‘natuurlijke’ experimenten maar overdrijf niet en neem asjeblieft nooit meer dan de aanbevolen dosering. Sjamanen werken niet voor niets met deze middelen als medicijnen. Ze zijn daarom krachtiger dan je denkt. Wees dus je eigen en aller liefste sjamaan voor jezelf, want die wijze man of vrouw in jou weet precies wat je nodig hebt. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.