Zo ban je energieverstoorders uit je slaapkamer & verdien je karmapunten op je kussen

Heart + Soul
slaapkamer, duurzaam, yumeko, slaaphygiene
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
09.04.2021

Je slaapt gemiddeld een derde van je leven. Stel je wordt 90, dan breng je 30 (!) jaar door tussen de muren van je slaapkamer. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat daar goede energie hangt. Wil je er bovendien voor zorgen dat je karmapunten verzamelt op je kussen? Tover je slaapkamer dan meteen om tot een sustainable zone met biologisch beddengoed. Onderstaande tips helpen je op weg. 

Zo ban je energieverstoorders uit je slaapkamer & verdien je karmapunten op je kussen

1) Kies voor natuurlijke materialen

Materialen brengen een bepaalde energie met zich mee. Er zijn materialen die een positieve flow ondersteunen en er zijn materialen die de boel juist verstoren. Metaal is zo’n materiaal dat je in een slaapkamer liever niet ziet. Het creëert makkelijk energetische verstoringen, wat vooral voor hoog sensitieve mensen een merkbare spanning en stress in hun lijf kan veroorzaken. Daarnaast is metaal vooral koel, hard, scherp soms en zakelijk. Datzelfde geldt voor kunststof. In een slaapkamer is het juist fijn om het gevoel te hebben dat je je in een warm nest bevindt. Kies daar voor zachte, natuurlijke materialen zoals wol, zijde, katoen, linnen, vlas, cocos, sisal en hout. Stel je bij de keuze van de materialen voor dat je een nestje bouwt waar je innerlijke kind heerlijk kan slapen. Over kinderen gesproken… je kind laten slapen onder een raceauto of olifantendekbed is vragen om slaapproblemen!

2) Zorg voor een leeg nachtkastje

Je slaapkamer is bedoeld om je totaal te kunnen ontspannen én om je volledig – letterlijk – bloot te kunnen geven aan jezelf en je partner. De levensenergie wil daar stress loslaten en zich over kunnen geven aan regeneratie, door goede slaap of fijne seks. Dat vraagt om een veilige, kalme en beschermende omgeving. Daar zie je liever geen stress door volle wasmanden of spannende fitnessapparatuur die totaal iets anders communiceren dan ontspanning.

Lectuur op je nachtkastje

Wat op een dieper niveau ook van grote invloed kan zijn, is de hoeveelheid lectuur op je nachtkastje. Elk boek wil namelijk een verhaal vertellen. Het komt ’s nachts tot leven en de hoofdpersonen uit het boek tetteren aan één stuk door om je aandacht te vangen zodat ze hun verhaal aan je kwijt kunnen. Als er een hele stapel boeken naast of boven je bed ligt, kun je je voorstellen dat dat ’s nachts een behoorlijke kakofonie van energetisch geluid op zal leveren!

3) Ban apparatuur (en dan vooral tv’s!)

En dan nog een ander ding: media apparatuur. Je iPhone, laptop en iPad representeren je verbinding met de buitenwereld. Elk apparaat zal je niet in slaap willen sussen, maar je juist mee willen nemen op reis naar je vriendin op Bali die net een prachtige foto geappt heeft. Naar je vage Facebook vriend in Vancouver die weer een nieuw webinar gaat geven. Of naar de tientallen andere connecties die hunkeren om jouw like. Ze horen echt niet thuis in een slaapkamer waar je tot rust wilt komen. Maar de ergste verstoorder van niet alleen een gezonde slaap maar vooral ook van een gezond seksleven, is de tv. Het is letterlijk een derde partij die met zijn aanwezigheid zich tussen jou en je partner in bed nestelt en de aandacht voor elkaar afleidt en deze super egoïstisch in z’n eentje opeist.

Extra karmapunten met duurzaam slapen

yumekoWat extra karmapunten verdienen terwijl je slaapt? Begin dan met het verduurzamen van je slaapkamer. Gaat een complete make-over je een stap te ver? Start met iets kleins, zoals het vervangen van je dekbedovertrek. Het duurzame merk Yumeko kan je als geen ander ondersteunen in je reis naar sustainable slapen (en baden). Yumeko verkoopt prachtig beddengoed en badgoed, maar ook duurzame dekbedden en matrassen van bio wol en bio katoen. Alle producten zijn duurzaam en eerlijk gemaakt en hebben een biologisch en/of FairTrade certificaat. Daar kun je met een gerust hart onder kruipen. Onze persoonlijke favoriet? De Blue Stripe overtrekset die doet denken aan een zomerse overnachting in een Bretons hotel. Het gewassen linnen voelt koel aan in de zomer en aangenaam zacht in de winter. Linnen is een super duurzame stof die veel langer meegaat dan bijvoorbeeld katoen. Benieuwd naar de lente/zomer collectie van Yumeko? Kijk dan vooral op Yumeko.nl en pluk de nacht.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.