Zó tover je jouw slaapkamer om tot cruelty-vrije zone

Holy Crap
slaapkamer yumeko

Je slaapt gemiddeld een derde van je leven. Stel je wordt 90, dan breng je 30 (!) jaar door tussen de muren van je slaapkamer. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat de flow er goed is. Wil jij voortaan holistisch slapen?Tover je slaapkamer dan om tot een cruelty-vrije zone. Zo pak je dat aan.

Zó tover je jouw slaapkamer om tot cruelty-vrije zone

Holistisch leven klinkt misschien wat zweverig, maar is eigenlijk heel concreet. Het betekent dat je probeert te leven met respect voor mens, dier en natuur. Niet door alles in één keer om te gooien, maar door elke dag kleine beslissingen te nemen over wat je eet, smeert en draagt. Zelf ben ik er zo’n twee jaar geleden mee begonnen en inmiddels zien mijn keukenkastje, badkamerplankje en kledingkast er heel anders uit. Wat helpt is dat er steeds meer toffe merken bij komen die een goed verhaal combineren met mooie producten. Ethics + esthetics zeg maar. En dat is een beweging die alleen maar aan kracht toeneemt.

Biologisch en fair slapen

YumekoZelf begin ik steeds meer lol te krijgen in holistisch leven. Ik ervaar het als een proces waarbij je een shift maakt van het optimaliseren van je eigen welzijn, naar keuzes die goed zijn voor mensen, dieren en de planeet als geheel. En hoe meer je hier mee bezig bent, hoe meer je gaat zien hoeveel keuzes je eigenlijk hebt. Van je tandpasta tot je deodorant en van je auto tot je outfit. Mijn nieuwste project is de slaapkamer. Het begon allemaal met een paar bedsokken. Ik ben een enorme koukleum en heb vrijwel altijd last van koude voeten. Afgelopen winter heb ik mijzelf daarom getrakteerd op een paar sokken van superzachte alpacawol. Maar dan wél van alpaca’s die vrij rond lopen op kleinschalige boerderijen. Daarna heb ik mijn beddengoed onder de loep genomen en ben ik stukje bij beetje overgestapt op 100% biologisch en fair katoen van Yumeko. Dat voelt niet alleen letterlijk heel prettig, maar ook figuurlijk. Dit Amsterdamse merk beschikt namelijk over een GOTS certificaat (Global Organic Textile Standard) wat betekent dat de hele keten – van katoenplant en schaap tot dekbedovertrek en dekbed – voldoet aan de aller strengste biologische eisen. Daarnaast heeft Yumeko een Fairtrade certificaat dat garandeert dat ze de katoenboeren en de vakmensen eerlijke lonen betalen. Ze krijgen een pensioen en een ziektekostenverzekering en werken normale werkuren. Vrouwen worden binnen de katoencoöperaties hetzelfde behandeld als mannen, van stemrecht tot hetzelfde loon.

Cruelty vrij slapen

yumekoDe volgende stap op weg naar een cruelty vrije slaapkamer is het vervangen van mijn dekbed. Ik slaap al jaren onder een synthetisch dekbed en droom van een donzen dekbed. En toch koop ik het niet. Het is namelijk heel lastig om te controleren of het dons afkomstig is van een gans die levend is geplukt. In Europa is dit verboden, maar in China niet. Daar worden ganzen gemiddeld 5 keer geplukt: 4 keer bij leven en één keer na de slacht. En je kunt je voorstellen dat levend plukken enorm pijnlijk en stressvol is voor een gans. En dan te bedenken dat er voor één dekbed veren van 75 ganzen nodig zijn… Een donzen dekbed was voor mij dus een no go. Tot nu toe. Want als eerste in Nederland komt Yumeko met eco dekbedden die gevuld zijn met 100 procent biologisch ganzendons. Het dons is afkomstig van kleinschalige biologische vrije uitloop boerderijen in Beieren (Duitsland) en is op een humane manier geplukt. Dit betekent dat de ganzen goed zijn verzorgd en pas zijn geplukt na de slacht. En daar slaap ik toch een stuk beter onder…

WIN: cruelty free beddengoed van Yumeko

YumekoWil jij voortaan ook cruelty free slapen? Dat komt goed uit want we mogen 3 lezers kennis laten maken met het biologische beddengoed van Yumeko. Yumeko geeft 3 sets katoen satijnen beddengoed weg. Je kunt zelf de maat kiezen en één van de volgende 3 kleuren: Dusty Rose, Sea Green of Sky Blue. Winnen? We vragen je twee dingen te doen:

1) Volg ons op Instagram
2)Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Je naam*

Je e-mailadres*

We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

Binnen een week hoor je per mail of je gewonnen hebt en kun je de gewenste maat en kleur aan ons doorgeven. Succes!

Meer weten over Yumeko? Kijk dan op Yumeko.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Dr. Hauschka Winactie
Laat hieronder je gegevens achter om kans te maken op één van de 350 producten!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link