Sharp Sharp: vegan treats met bloemen, kruiden en knalkleurtjes

Food
Sharp Sharp vegan taartje Frank en Renate
Sharp Sharp vegan taartje Frank en Renate


17.01.2018

Sharp Sharp is een vegan bakkerij die wordt gerund door Frank en Renate (die niet alleen op maar ook naast de werkvloer een lief setje zijn). Frank werkte eerst als industrieel ontwerper. Renate als grafisch ontwerper. Zo’n 3,5 jaar geleden namen ze een life changing beslissing om samen een kleurrijk avontuur aan te gaan. Dit is het verhaal achter hun oogstrelende vegan taartjes.

Sharp Sharp: vegan treats & sweats met bloemen, kruiden en knal kleurtjes

Waarom zijn jullie begonnen met Sharp Sharp?

Sharp Sharp vegan taartje Frank en RenateFrank: We willen mensen inspireren om meer plantaardig te eten waardoor de carbon footprint veel kleiner wordt en we niet bijdragen aan dierenleed. We zijn ons bedrijf gestart zoals we leven: met respect voor mens en dier. Toen we 4 jaar geleden begonnen was er niet heel veel op de markt van taartjes/koekjes die voldeden aan onze voorwaarden: lekker, eerlijk en vooral met goede ingrediënten. Renate mag geen gluten eten en we zijn beiden veganist, dus doken we altijd de keuken in om voor onszelf taartjes/koekjes te bakken. Aangemoedigd door vrienden en familie zijn we op een markt gaan staan met onze creaties. “Doe iets wat je eng vindt” was een puntje op onze bucketlist. Dat konden we dan gelijk ook schrappen. Daar wonnen we de prijs voor het beste foodconcept. Een bevestiging dat mensen wel degelijk op Sharp Sharp zaten te wachten. Al snel kregen we aanvragen van verschillende horecabedrijven. Kort daarna besloten we om helemaal voor Sharp Sharp te gaan. Nu, 3,5 jaar later, hebben we een mooi team van Sharpies en gaan we uitbreiden omdat onze bakkerij te klein aan het worden is.

Sharp Sharp vegan treats sweats taartjes kleurrijk

Van waar komt de naam Sharp Sharp?

Renate: Mijn roots liggen in Zuid-Afrika en daar zeggen we wanneer we iets heel tof vinden “Sharp Sharp”. Het is een soort straattaal, waarmee je benadrukt dat je iets cool, tof of geweldig vindt. Maar het draait vooral om positieve energie. We hebben deze naam gekozen omdat we een positieve impact willen maken op het milieu, planeet en iedereen die daarop leeft.

Waarin onderscheidt Sharp Sharp zich van andere gezonde taartjes

Sharp Sharp vegan treats sweats taartjes kleurrijkRenate: Dat zit ‘m in onze bijzondere smaakcombinaties. Denk aan bergamot, rozen, tonka en kurkuma. We zoeken naar fijne structuren, laagjes en hechten veel belang aan het ontwerp. Het oog wil ook wat ;-). Op die manier geven we het taartje of koekje een extra gelaagdheid. Onze missie is om meer mensen kennis te laten maken met plantaardig eten. Dat werkt voor ons het beste met lekkere taartjes, waar geen referentiekader bij zit. Dus hebben wij ervoor gekozen taartjes te creëren die je een gezond en lekker idee geven bij het concept ‘taart’.

Wat zijn de hoofdingrediënten van jullie taartjes?

Frank: Dat zijn naast de liefde die we er in stoppen noten, dadels, fruit, kokosolie, chocolade, bloemen en kruiden. We werken met 99% biologische ingrediënten (alleen onze vanille helaas nog niet) en die kopen we zo duurzaam mogelijk in, waar mogelijk fair trade.

Wat is de rol van kruiden in de producten die jullie maken?

Frank: Als veganist werk je sowieso al veel meer met kruiden en bloemen om het eten op smaak te brengen. Renate’s roots liggen in Zuid-Afrika. Haar moeder heeft Renate werkelijk alle kruiden die je maar kunt bedenken laten proeven. We houden ervan om een feestje te creëren en daar horen veel laagjes en uitgesproken smaakjes bij.

Hoe ontwikkelen jullie nieuwe smaakcombinaties die uiteindelijk tot een taartje in het vaste assortiment leiden?

Sharp Sharp vegan treats sweats taartjes kleurrijkFrank: We zijn altijd met z’n tweetjes aan het brainstormen over nieuwe combinaties. Grappig genoeg hebben we de beste ideeën als we moe zijn. Om nieuwe ingrediënten te ontdekken struinen we o.a. in het buitenland alle kleine, lokale marktjes of winkels af om te zoeken naar dat nieuwe kruid/bloem of fruit. Maar het is vooral heel veel proberen. We plannen meestal een dagje in om te experimenteren, en daar komen dan heel veel nieuwe producten uit. We testen onze taartjes ook in de winkel en vragen onze klanten om hun mening. Inmiddels hebben we 30 taartjes in het assortiment en veel specials die we met de seizoenen mee vervangen.

Waar staat Sharp Sharp over 5 jaar?

Uiteraard blijven we lekker en eerlijk eten maken met zo min mogelijk impact op mens, dier en planeet. Het liefst openen we op ieder continent een vegan Willy Wonka fabriek zodat we een grotere impact hebben op de voedselindustrie en in grotere getale eerlijk kunnen inkopen en produceren. Over 5 jaar hopen we nog steeds nieuwe foodconcepten te bedenken met onze randvoorwaarden, maar wel iets meer tijd om te reizen ;-).

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Voor meer informatie over Sharp Sharp.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link