BESTEL NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Bevrijd jouw waarheid door jouw journal als tijdscapsule te gebruiken

Heart + Soul
selfcare journal
selfcare journal


19.12.2019

Elke dag maken we dingen mee die impact hebben op onze binnenwereld. Zowel positief als negatief. Zoals die ene opmerking van je baas die eigenlijk best hard aankwam. Of iets wat je hebt gelezen en graag in je leven wilt implementeren. Door de dagelijkse hectiek, zijn we ons hier niet altijd van bewust. En hebben we niet de tijd om hier écht aandacht aan te besteden. Je diepste gevoelens toevertrouwen aan een journal kan dan uitkomst bieden. Met twee minuten per dag kom je al een heel eind.

Bevrijd jouw waarheid door jouw journal als tijdscapsule te gebruiken

Een dagboek of journal is iets van jezelf. Een geheim geschrift wat niemand anders onder ogen krijgt. De plek waar jij volledig eerlijk kan zijn naar jezelf. Waarin je een innerlijke dialoog voert om tot antwoorden te komen of om hetgeen te verwerken wat je hebt meegemaakt. Door te schrijven creëer je de mogelijkheid om bij jezelf naar binnen te kijken. Kan je weer connecten met de wijsheid die altijd al binnenin jou aanwezig is geweest. We zijn hier veelal disconnected van geraakt, omdat het noodzakelijk was dat we ons gingen aanpassen aan de wil van onze ouders, leraren, vrienden, werkgevers etc.

Bevrijd jouw waarheid

Wist je dat je van kleins af aan eigenlijk alles uitspreekt? Wat je ziet, voelt, denkt en hoort. Maar vanaf een bepaalde leeftijd wordt dit niet meer geaccepteerd. Dat is het moment waarop jij je bent gaan aanpassen naar de behoeften van de ander. Zo ontstaat de stem van jouw innerlijke verhalenverteller, ofwel je gedachten. Denk er maar eens over na: toen je jong was, twijfelde je niet over wat je wilde zeggen of doen. Je deed het gewoon. Tót er een punt in je leven kwam dat dit niet meer ‘gepast’ was. Een journal kan je helpen om dit vrije gevoel weer terug te krijgen. Waardoor je weer in jouw eigen waarheid gaat geloven in plaats van in de waarheid van iemand anders. Want dát is juist waarom er spanning binnenin onszelf ontstaat: omdat we niet onze waarheid leven maar die van een ander. Met een journal doorbreek je dit patroon. Je gaat ontdekken hoe jij over dingen denkt, wat voor gevoel het bij jou teweeg brengt, hoe jij tegen iets aankijkt en hoe je daarmee om wilt gaan.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Journal als tijdscapsule

Soms ben je je er op het moment zelf nog niet écht van bewust tot wat voor belangrijk inzicht je bent gekomen. Het mooie van een journal is, dat je hetgeen je hebt opgeschreven, ten allen tijde terug kan lezen. Om er dan alsnog kracht uit te putten of om jezelf weer even te herinneren aan waarom je bent wie je bent en hoe je daar bent gekomen. Je kan jouw journal dus zien als een soort tijdscapsule. Net als een boek. Een boek wordt geschreven in een bepaalde tijd die kennis bevat en bewaart uit een periode. Jaren later kan men die weer hergebruiken of juist dan pas toegepast worden, omdat de schrijver zijn tijd ver vooruit was.

Selfcare journal van Rock Your World RYW selfcare journal

Een selfcare journal dat in 2020 op ons nachtkastje ligt is die van Rock Your World. Dit ‘dagboek 2.0’ staat vol met waardevolle tips en helpt je 12 maanden lang om je te verbinden met jouw innerlijke flow. Deze flow is afgestemd op de 3 belangrijke (vrouwelijke) cycli van het leven: de maan, je menstruatiecyclus en de seizoenen. Zo wordt levens volgens het ritme van de natuurlijk plots een stuk makkelijker.

3 tips voor het schrijven in een journal

Voelt schrijven in een journal nog een beetje onwennig? Met deze 3 tips van Rock your World founder Hanneke maak je een vliegende start en kun je je een leven zónder journal straks niet eens meer voorstellen:

Tip 1) Begin gewoon

Reserveer iedere ochtend 2 minuten tijd tijdens je kopje thee of koffie om te schrijven. Geen tijd ‘s ochtends? Schrijven voordat je gaat slapen kan ook, whatever works for you.

Tip 2) Denk niet teveel na

Schrijf vooral intuïtief en denk niet teveel na. Niemand anders leest jouw journal dus je bent volledig vrij om je te uiten. Ook – of misschien wel juist! – de dingen die je met niemand kan delen.

Tip 3) Schrijf met een open hart

Schrijf met een open hart en vanuit nieuwsgierigheid. Stel vragen aan jezelf alsof je een date hebt met jezelf.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.