Intiem contact met verschillende mensen, wat doet dat met je aura?

Heart + Soul
seks aura nieuwetijds magazine
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
15.01.2019

Heb je wel eens een vriend of familielid een verdrietig voorval zó horen beschrijven dat je het echt vreselijk voor ze vond? Misschien werd je boos in hun plaats, werd je verdrietig om hun situatie, of voelde je je gewoon betrokken? Of ben je wel eens een kamer binnengelopen, of een gesprek, waarbij je een zware of dikke energie voelde? Vanuit een energetisch perspectief bezien, komt dat doordat we allemaal verbonden zijn en gevoelig voor de frequenties van andere mensen.

Intiem contact met verschillende mensen, wat doet dat met je aura?

Men zegt wel eens dat dit de reden is dat je je vijf beste vrienden verstandig moet uitkiezen, want hun energetische vibratie zal een effect hebben op die van jou. Om precies dezelfde reden is het verstandig dat je ook je bedpartners voorzichtig selecteert. Het komt nogal eens voor dat mensen zich na een one night stand uitgeput, smerig, of ver van zichzelf voelen. Natuurlijk kunnen deze gevoelens uit persoonlijke achtergronden voortkomen (onze eigen onzekerheid, vanuit ons ego, of vanuit de oordelen die we over onszelf en anderen hebben) maar het zou ook iets te maken kunnen hebben met de energetische gevolgen van seks.

Wat seks met je energie doet

Als je met iemand naar bed gaat – waarbij je op fysiek vlak zo intiem met elkaar bent als maar kan – dan is het logisch dat de energie van je partner een effect op jou heeft. Nu zegt men dat het ook zo is dat, als je met iemand naar bed gaat, de aura van die ander een afdruk op jou achterlaat die maar moeilijk energetisch te reinigen is. Dus wat voor gevolgen heeft dat in deze moderne tijd waarin het vrij normaal is om met veel mensen naar bed te gaan? Als je met iemand naar bed gaat die in het verleden met tien anderen naar bed is geweest, en deze partner heeft zichzelf niet energetisch gereinigd van de energieën van eerdere partners, dan zou je best eens vatbaar kunnen zijn voor de energieën van wel elf mensen.

Je anders voelen na seks

Soms zeggen mensen weleens als ze met een nieuwe partner naar bed zijn geweest, dat ze zich ‘veranderd’ voelen. Dat komt doordat je aura tijdens de seks samengaat met die van je partner, waarbij je energieën met elkaar uitwisselt, dus ja, na de seks is je energie meestal wel een beetje anders. Heb je de liefde bedreven met iemand met een hoge vibratie, dan zou jouw vibratie ook omhoog kunnen gaan. Heb je gesekst met iemand met een lage vibratie, dan bestaat de kans dat ook jouw vibratie omlaag gaat. Dat wil nog niet zeggen dat als je je rot voelt na afloop, dat je partner per se zo’n ‘lage-vibratie-type’ is. Gevoelens van schuld komen toch echt uit het ego voort, zodat we onszelf beoordelen over wat we doen. Het is ook maatschappelijk aanvaard om je schuldig te voelen na seks, zeker voor vrouwen. De vrouwelijke seksuele energie is door onze maatschappij heel lang ontmoedigd en onderdrukt, en in een flink deel van de wereld geldt dit nog steeds.

Energetische frequentie

Je kunt, als je je rot voelt na de seks, deze gevoelens best ter harte nemen en opvatten als een teken beter niet meer met die partner het bed in te duiken. Neem vervolgens je eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van je gevoelens. Vraag jezelf af waarom je schuld- of andere vervelende gevoelens hebt bij seks – en of het iets met jouw ego, of de energie van je partner, of met normen en waarden van de maatschappij te maken heeft. Ook al zijn we vatbaar en gevoelig voor de energie van een ander, we zijn wel meester over onze eigen energetische frequentie, maar dan moeten we wél in de gaten hebben wat de invloeden op onze energie zijn.

Verschillende Vibraties

Daarnaast moeten we mensen ook niet beoordelen op grond van de vibraties die we van hen voelen. Feitelijk moeten we helemaal niemand beoordelen. En als je al denkt dat jouw energie op een hoger niveau zit dan die van een ander, zou dat maar best een opvatting kunnen zijn die vanuit je ego komt, en niet vanuit je ziel. We bevinden ons allemaal op andere plekken in het leven en we hebben allemaal ons eigen pad, dat is juist het toffe van mens zijn! Niet iedereen hoeft hetzelfde door te maken, of hetzelfde te willen, dus onze frequenties zullen sowieso verschillen. Er is nogal een verschil tussen iemand beoordelen en iemand aanvoelen. Als jij samen met iemand anders het gevoel hebt helemaal op één golflengte te zitten, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Dan hoef je nog niet over van alles hetzelfde te denken, of op dezelfde plek in het leven te staan, maar je zult wel vergelijkbare frequenties kunnen hebben. Veroordeel anderen maar niet en vertrouw op je intuïtie, want je ziel weet uiteindelijk het antwoord wel. Al met al is het nog steeds gezond om te vrijen, zeker als je jezelf na afloop energetisch reinigt. Seks kan echt een middel zijn om onze gevoelde liefde en verbinding te bestendigen en uit te diepen. Wij zijn veel meer dan onze lichamen en seks is zoveel meer dan slechts twee lichamen die plezierig tegen elkaar aan schuren om kindjes te maken. Seks hoort een intens spirituele ervaring te zijn, en daarmee één die meer genot kan bieden dan slechts een orgasme, als men de tantra beoefent.

Tantrische Seks en het Taoïsme

In het Sanskriet betekent tantra: samengeweven. Als je de tantra bestudeert en beoefent, kun je jezelf en je partner op spiritueel niveau beter leren begrijpen. Tenslotte leer je jezelf beter kennen als je jezelf seksueel verkent, of dat nu in je eentje is of samen. Daarmee kom je dichter bij de Bron. De tantra en het Taoïsme moedigen allebei andere methodes aan voor partners om een seksuele verbinding aan te gaan zodat ze spiritueel verlicht kunnen worden. Normaal gesproken wordt tantrische seks met een partner bedreven, maar je kunt ook jezelf via de tantra beter leren begrijpen. Een neurowetenschapper suggereerde zelfs dat een orgasme zo goed voelt, omdat het ons in staat stelt een hogere staat van bewustzijn te bereiken.

Klaarkomen en het Taoïsme

Een stokpaardje van het Taoïsme is de beheersing over het klaarkomen. Beoefenaars van het Taoïsme zijn van mening dat wanneer je lichaamsvloeistoffen verliest, dit ten koste gaat van je Jing, een levensenergie. Dus door je sperma binnen te houden kan je als man de energie van je orgasme weer terug in je lichaam laten vloeien. Waar het tegenwoordig allemaal om het klaarkomen lijkt te gaan in de seks, zou zo’n taoïstische manier het onderzoeken wel waard zijn. Natuurlijk mogen mannen best klaarkomen; het is maar een spiritueel concept, je zou het gewoon af en toe eens kunnen proberen; het geeft namelijk, als je het goed doet, kennelijk meer genot dan een orgasme. En sommige taoïsten geloven dat als je de energie van het ingehouden orgasme naar je kruinchakra brengt, dat je daarmee dan je hersenen voedt. In onze moderne cultuur zijn er ook mannen die het doen, zij het om andere redenen, en die noemen het dan edgen.

Seksuele energie

Ook vrouwen kunnen hun seksuele energie naar boven richten en ook zij kunnen uit een scala aan ademhalingstechnieken kiezen, ook al werd hier niet zo sterk de nadruk op gelegd in de oude religies. Seks werd gezien als een handeling die vrouwen in hun kracht zette, aangezien vrouwen het leven voortbrengen en binnen de seksualiteit als opvoeders voor hun partner kunnen fungeren. Tijdens seks zijn vrouwen en mannen van oudsher aan elkaar gelijk, dus dit soort benadering van de energie heeft alleen zin als beide er hetzelfde instaan. Of je nou seks hebt of niet, en wie je partner ook is; je doet er goed aan om je bewust te reinigen van energieën van andere mensen. Zelfs de ‘positieve’ energie van een ander moet je laten gaan, uiteindelijk ben je het best af met alleen je eigen energie om jou heen.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Hoe Reinig je je Aura?

De wetenschap is er achter dat onze lichamen een elektromagnetisch krachtveld om zich heen hebben. Wij noemen dat al jaren de aura, en het speelt een uiterst belangrijke rol in ons leven en in de interactie die we hebben met alle leven. Je aura reinig je zo (na seks, of in het algemeen):

1. Salie branden
Salie ruikt heerlijk, maar je kunt het ook gebruiken om je huis en ook je lichaam van negatieve energie te zuiveren. Een brandertje met salie wordt al sinds lang geleden gebruikt om iemands aura energetisch te reinigen en om je omgeving van kwade energieën te ontdoen.

2. Je handen en lichaam wassen
Er zijn zat mensen die na de seks gaan douchen omdat ze dat lekker fris vinden, maar water speelt ook een belangrijke rol in het zuiveren van onze energetische lichamen. Het is een uiterst effectieve manier om je van andermans energieën te zuiveren, je hoeft alleen maar je handen, of je hele lichaam, te wassen. Wat ook helpt: stel je voor hoe alle negatieve energie zo met het badwater verdwijnt.

3. Overdenking en meditatie
Soms hoeven we om onze energie te zuiveren, alleen maar naar binnen te keren. Dan overzien we in alle objectiviteit onszelf, in wat we doen en in wat we voelen, om er zo achter te komen waarom we alles doen wat we doen en waarom we voelen wat we voelen. Daarnaast is het zo dat als we ons zó naar binnen richten, we al voor een goed deel één op één zijn met onszelf, waardoor er al eigenlijk geen ruimte meer overblijft voor energie van buiten waar we niks mee kunnen.

4. Zonlicht en de natuur
Zonlicht geeft ons energie, het helpt zelfs als je tijdens meditaties de zon en zijn warme stralen visualiseert. De zon reinigt jouw energie ook, net als buiten in de natuur zijn. De natuur verhoogt de trilling van onze energie, waardoor we beter kunnen aarden, daardoor ontspannen we ook.

Meer dan ons lichaam

Verre van dat ik je wil afraden om ooit nog met iemand naar bed te gaan, en je hoeft ook niet per se alleen seks te hebben met mensen die precies op jouw niveau zitten. Je kunt vast veel leren van verschillende partners, maar sta daarbij stil en let erop wat het met jou als individu doet, en met je ziel. Seks is zoveel ingewikkelder dan in de media (of in de porno-industrie) wordt gesuggereerd. Seks kan een kliederboel zijn, je kunt tijdens seks het licht zien, het kan gevoelig of helemaal onthecht zijn, aardend of stimulerend. Hoe dan ook, er is altijd een fysieke en ook een energetische component, dus het blijft belangrijk je goed te reinigen. Bij seks gaat het niet om het plaatje maar om het grotere plaatje. Om hoe je je voelt, om de energetische bewegingen die je maakt, om de intimiteit die je met je partner deelt. Wij zijn zo veel meer dan slechts onze lichamen en ironisch genoeg kunnen wij dat juist door seks ervaren. Door seksueel contact te leggen met onze partners verbeteren we onze band, maar we versterken ook de band die we met onszelf hebben. Misschien kom je – op zoek naar een fijner seksleven – jezelf onderweg al wel tegen.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Door: Nieuwetijdskind Magazine, nieuwetijdskind. com

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link