Sapvasten: waarom dit de ideale tijd is om je ontgiftingsorganen een reset te geven

Body
frecious, detox, sapvasten, gezond
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
17.04.2020

Sapvasten is heel heilzaam, maar knap lastig met een vol schema waarin allerlei afspraken staan: van sportlesjes tot een familieweekend en van diners met vrienden tot koffie dates. Nu je meer ruimte in je agenda hebt en veel tijd thuis doorbrengt, is dit het ideale moment om de voordelen van sapvasten zelf eens te ervaren. Een sapkuur past trouwens ook perfect bij de lente; hét seizoen waarin opschonen in allerlei vormen centraal staat. Orthomoleculair therapeut Annick Adriaansz legt uit wat er zo heilzaam is aan het doen van een sapkuur.

Sapvasten: waarom dit de ideale tijd is om je ontgiftingsorganen een reset te geven

Annick: ‘Vasten geeft ten eerste je immuunsysteem al na 2 dagen een flinke boost. Onderzoek toont aan dat door 2 tot 4 dagen te leven op water, kruidenthee en sap, je oude en beschadigde immuuncellen in je lijf worden opgeruimd. Tegelijkertijd worden er gezonde nieuwe immuuncellen geproduceerd waardoor je immuunsysteem beter gaat werken. Ook krijgen je ontgiftingsorganen even pauze; zo kunnen ze zich volledig richten op het opschonen van je lijf. De kraan van belastende stoffen wordt als het ware dichtgedraaid doordat je stopt met eten en je spijsverteringsstelsel rust krijgt. Zo kunnen je lever, darmen en nieren hun energie tijdelijk besteden aan het gezonder maken van je lichaam en boosten van je weerstand. Lichaamsvreemde en verstorende stoffen worden geëlimineerd vanwege het door de wasstraat halen van je lijf.

Antioxidanten en je immuunsysteem

Je lichaam hoeft dus minder belastende stoffen te verwerken, maar wordt wél overladen met antioxidanten en andere helende stoffen uit de gezonde sapjes. De antioxidanten zijn misschien wel het krachtigst. Dit zijn strijders die je uit vitaminen, mineralen en andere plantenstoffen haalt. Ze herstellen schade en tekorten in je lichaam en tillen je immuunsysteem naar een hoger plan. Je afweersysteem heeft deze stoffen hard nodig om het hoofd te kunnen bieden aan virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers. Groente- en fruitsappen helpen je om in één klap voldoende vitamine C, bètacaroteen, zink, lycopeen, ijzer en magnesium binnen te krijgen; allemaal stoffen die je immuunsysteem ondersteunen. Met optimale weerbaarheid van je immuunsysteem als doel.

Het gezondste sap van Nederland

Bestellen

Al deze heilzame stoffen krijg je via sappen in een direct opneembare vorm binnen, en daar wordt je lijf blij van. Doordat de voedingsstoffen vrij zijn gemaakt uit de vezels, omzeil je het spijsverteringsstelsel en kunnen de vitamines en mineralen direct opgenomen worden in je bloed.

Stop die eeuwige trek

Ten slotte helpen de voedzame juices om die eeuwige ‘lekkere trek’ tegen te gaan. Ook daar zal je immuunsysteem blij mee zijn. Vooral als je de neiging hebt om naar zoete snacks te grijpen, want suiker ondermijnt je afweersysteem. Als je je lichaam voedt met al die benodigde vitaminen en mineralen, stopt het uiteindelijk met steeds vragen om ‘iets’. Je zult merken dat je behoefte aan snoep/snacks afneemt, waardoor ook de inname van bewerkte voeding automatisch verminderd. Dat zorgt er weer voor dat je al die ongezonde, chemische toevoegingen uit bewerkte voeding skipt. Zie een sapkuur daarom als een mooi begin van een gezondere levensstijl.’

Frecious X Holistik

frecious, detox, sapvasten, gezondDat de Holistika’s meteen een klik hadden met Frecious is duidelijk. Karlijn: ‘Het eerste wat ik doe zodra ik uit bed kom ’s ochtends, is een Frecious juice drinken die ik de avond daarvoor uit de vriezer heb gehaald. Ze variëren van 100% groentesap tot mijn favoriet: de 85% Daily Digest. Ik heb het idee dat als ik een juice drink op een nuchtere maag, de vitamines extra makkelijke doorstromen naar mijn darmen en goed opgenomen worden (aangezien er dan nog geen andere voeding in mijn spijsverteringsstelsel te vinden is)’. Wil jij ook aan je weerstand werken en een sapkuur ervaren of je een juice toevoegen aan je dagelijks health routine? Dan kunnen we de juices van Frecious aanbevelen. Hun diepgevroren biologische slowjuice groentesappen zitten tjokvol vitamines en mineralen. Met één flesje per dag trakteer je elke cel in je lijf op een gezond feestmaal van 300gram groente. Een 3-daagse sapvasten-kuur kost €99 en een Daily mixbox €79. De flesjes zijn gemaakt van 100% gerecycled PET-Plastic. Met code HOLISTIK krijg je €15 korting op je bestelling. Kijk op frecious.bio om te bestellen.

Het gezondste sap van Nederland

Bestellen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Frecious. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. Ben je benieuwd naar deze visie? Lees dan dit artikel over hoe wij een eerlijke boterham verdienen met ons platform, waardoor Holistik gratis toegankelijk kan blijven voor iedereen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.