Verlopen – WIN: 1 jaar elektrisch fietsen met ROETZ t.w.v. €1.000 

Holy Crap
roetz, fietsen, elektrisch, bikes
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
25.08.2020

Dat je van fietsen zowel fysiek als mentaal opknapt is algemeen bekend. Het fijne is daarnaast dat fietsen zo’n laagdrempelige manier van bewegen is dat vrijwel iedereen het kan. Minimaal dertig minuten fietsen per dag helpt tegen stress, heeft een gunstig effect op het voorkomen van welvaartsziekten én zorgt voor een goede nachtrust. Dan rest nu alleen nog de vraag; op welk type fiets zoef jij het liefst over de Nederlandse fietspaden? Om je te helpen kiezen maak je deze week kans op een jaar lang elektrisch fietsen op een e-bike van Roetz t.w.v. €1000.   

WIN: 1 jaar elektrisch fietsen met ROETZ t.w.v. €1.000

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker voorbij zoeven: elektrische fietsen. Het eerste wat wij dan vaak checken is; waar zit de accu?! Want no-way dat deze persoon uit zichzelf zo hard kan fietsen… En is de accu eenmaal ontdekt, dan valt de persoon in kwestie direct in de categorie ‘lui’. Maar dat vooroordeel is achterhaald. Dat elektrisch fietsen de afgelopen jaren zo’n enorme opmars heeft gemaakt kan op verschillende manieren verklaard worden. Zo verruilen steeds meer mensen de auto voor een e-bike om naar hun werk te gaan. Meestal betekent dit dat er een langere afstand moet worden afgelegd dan enkel een tochtje van huis naar de supermarkt. Ook trekken veel mensen er – zeker deze zomer – graag op uit in eigen land. Lange fietstochten door de natuur zijn populairder dan ooit. Bewegingswetenschapper Rik Berkelmans zegt daarover: “Mensen met een e-bike zijn sneller en fietsen veel meer kilometers, en dus verbruiken ze energie. Uit de bewegingswetenschap weten we dat de mate van inspanning meetelt voor de gezondheid.” Hij durft te stellen dat de e-bike ons juist gezonder maakt. Helemaal als mensen de auto ervoor laten staan is het 100% winst voor zowel het milieu als je gezondheid. Nu dit vooroordeel uit de weg is geruimd, is het tijd om kennis te maken met het verhaal van Roetz en hun duurzame e-bikes.

Circulaire economie is de toekomst

Bezit is uit, delen is in en zelf onderdeel zijn van de circulaire economie is hot. Dat laatste ben je met een e-bike van Roetz. Maar wat is dat ook alweer, de circulaire economie? We hebben het dan over een systeem waarin afval niet bestaat en de grondstoffen van een product telkens opnieuw kunnen worden gebruikt. Het is de duurzame economie van de toekomst. Voor de fietsproductie hergebruikt Roetz bijvoorbeeld oude fietsframes en tovert ze om tot een funky retro design fiets. Door deze ‘achtergelaten weesfietsen’ een nieuw leven te geven, worden tonnen aan waardevolle grondstoffen bespaard. Daarnaast gebruiken ze waar mogelijk hernieuwbare materialen zoals houten spatborden en kurken handgrepen.

roetz, fietsen, elektrisch, bikes

Fair Factory: Opleiding voor onbenut talent

Toen we onlangs een bezoek brachten aan de Roetz fabriek in Amsterdam Noord, viel ons de fijne sfeer die er hing meteen op. Van general manager Laurens Nolet kregen we een rondleiding. Met eigen ogen zagen we toen de containers, waarin per bak de onderdelen van de ‘oude fietsen’ waren gesorteerd voor hergebruik. Naast dat Roetz de circulaire economie hoog houdt, hebben ze ook een groot hart voor mensen die wat extra support kunnen gebruiken om hun draai te vinden in onze maatschappij. “Wij geloven in tweede kansen voor onbenut talent” vertelt Laurens. “Roetz biedt daarom een opleidingsprogramma voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze teamleiders helpen deze mensen opleiden tot fietsmonteur, het halen van een diploma en het vinden van een baan. We geloven in het ontdekken van verscholen talent in plaats van het benadrukken van tekortkomingen” aldus Laurens. Toen we dit hoorden, konden Evelyn en ik al helemaal niet meer wachten om onze eigen custommade e-bike samen te gaan stellen. Wat we toch stiekem heel fijn vinden aan de e-bikes van Roetz, is dat je niet gelijk ziet dat het om een elektrisch exemplaar gaat. Kijk maar naar de fietsen waar wij mee op de foto staan. Het is echt zoeken naar de motor… Voor de speurneuzen onder ons: die zit verstopt in het midden van het achterwiel. Verder is de fiets heel licht (en dus vrouwvriendelijk) en ziet er eigenlijk precies zo uit als een ‘normale’ fiets. Heb jij al zin gekregen om een jaar lang op zo’n flitsende bike te fietsen? Scroll dan snel door want je kunt precies zo’n custommade exemplaar winnen.

WIN: 1 jaar elektrisch fietsen met ROETZ t.w.v. €1.000

De e-bikes van Roetz worden gemaakt in de kleuren Matt Ocean Blue, Matt Army Green, Pastel Green en Matt Black. Zie jij jezelf al op zo’n prachtexemplaar door de straten zoeven? Doe dan mee en maak kans op een jaar lang elektrische fietsen met Roetz (inclusief custom e-bike, onderhoud en verzekering). Na afloop krijg je van Roetz een aantrekkelijk aanbod om de fiets optioneel over te nemen. We vragen je om het volgende te doen:

1. Volg @holistiknl, @evelynvanhasselt,  @karlijn_visser en @roetzbikes
2. Stel jouw ultieme Roetz-bike samen via deze link, deel ‘m op Stories en tag @holistiknl & @roetzbikes
3. Schrijf je hieronder in voor de Holistik-nieuwsbrief

  Je naam*

  Je e-mailadres*

  We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

  Heb je gewonnen? Dan krijg je binnen een week bericht van ons. Succes!

  Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

  Mis nooit meer iets van Holistik!

  Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
  Ja, houd mij op de hoogte!

  Foto’s: Stance Photography

  Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

  Gerelateerde artikelen

  NIEUWSBRIEF
  We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  Gratis Video's
  Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  NIEUWSBRIEF
  We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Body Guide mini


     We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.