The purest picture: topfotograaf Robin de Puy maakt serie portretten door waterdruppel

by Karlijn Visser 13.06.2017

Soms komen er foto’s voorbij die je meteen raken. Nou, de serie die fotografe Robin de Puy schoot voor Spa is er zo een. Samen met het watermerk ging ze op zoek naar de bron in de Belgische Ardennen en fotografeerde vervolgens een aantal bekende koppies met een waterdruppel op haar lens. Tess Milne en Manuel Broekman namen het voortouw. Zojuist lanceerde Spa de mini documentaire die ze samen met Robin maakten over dit bijzondere project. 

The purest picture: topfotograaf Robin de Puy maakt serie portretten door waterdruppel

spa, robin de puy, tess milne

De puurste mineraalwaters ter wereld zijn afkomstig uit bronnen van onze Zuiderburen. Visualiseer je eens: een druppel water, die al miljarden jaren door de cyclus van neerslaan, verdampen en condenseren steeds weer terugkeert in de natuur. Na een proces van jarenlange natuurlijke filtering door de verschillende grondlagen, vullen al deze druppels samen de bronnen van Spa, om vervolgens samen en groupe in jouw flesje water te belanden. Best tof! En omdat water je eerste levensbehoefte is, drinken we dat het liefst zo puur mogelijk.

The Purest Picture – Robin de Puy

spa, robin de puy, tess milneVandaag was ik bij de lancering van een wel heel cool project. Want de waterdruppel werd letterlijk de inspiratiebron voor topfotograaf Robin de Puy. Zij fotografeerde een aantal bekende Nederlanders in hun puurste vorm, door een druppel zuiver water op de lens te laten druppelen. Uiteindelijk kwam het samen in de campagne “The Purest Picture. Life through a Spa lens”, een mini documentaire gemaakt door Robin de Puy. Onder andere de zwangere Tess Milne en Manuel Broekman werden door haar geportretteerd. Ook zie je in de mini docu hoe Robin het natuurgebied van Spa verkent. Robin: “Het maken van de portretten was een grote uitdaging voor mij. Stiekem ben ik best verwend als fotograaf met de nieuwste camera’s, inclusief hun snelheid en gemak. In dit geval moest ik weer beginnen bij de basis; een spiegel, een diafragma, een lens (de Spa druppel) en een sensor boven elkaar gemonteerd. Ik ben vervolgens op zoek gegaan naar mooie, karakteristieke koppen en verhalen. Het was spannend, maar het is gelukt. Ik heb ze gevangen denk ik.”

Proost – Op het leven!

spa, robin de puy, tess milneDan is nu het moment aangekomen om de mini documentaire met je te delen. Zet het geluid maar flink hard, want dan spreken de beelden nog meer. Toch mooi dat zo’n simpel waterdruppeltje ineens verdieping krijgt die de essentie raakt: ons het leven tonen in zijn puurste vorm. Ondertussen vroeg ik tijdens de lancering van de docu een aantal watervragen aan Manuel en Tess. Benieuwd naar hun antwoorden? Die vind je hier via deze Facebook Livestream.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter

De minidocumentaire ‘The Purest Picture. Life through a Spa lens’ is vanaf vandaag te zien op de social media kanalen van Spa en via spa.nl/purest-pictureCredits beeld: Robin de Puy en Willeke Machiels

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Spa Nederland. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN